Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 6 grootste voordelen van het uitbesteden van Fulfillment

6 grootste voordelen van het uitbesteden van Fulfillment

6 grootste voordelen van het uitbesteden van Fulfillment

Fulfillment is een ingewikkeld proces waarbij veel aspecten van de logistiek van elkaar afhankelijk zijn. Van opslag en een goede opslag tot verpakking en levering, er moet veel gebeuren. En dan hebben we het nog niet eens over het ingewikkelde proces van het opzetten van een competent customer support center.

Dat is de reden waarom veel bedrijven ervoor kiezen hun fulfillment in zijn geheel uit te besteden. Vooral voor e-businesses is dit een efficiënte manier gebleken om met fulfillment om te gaan. Hieronder vindt u enkele van de grootste voordelen van het uitbesteden van fulfillment.

6 grootste voordelen van het uitbesteden van Fulfillment

1 . Lagere opslagkosten

Door uit te besteden aan een groot magazijn kunt u aanzienlijk besparen op de opslagkosten. De reden daarvoor is dat je niet voor het hele magazijn hoeft te betalen, maar voor een deel van de ruimte die je gebruikt.

Bovendien kunnen gespecialiseerde fulfillment bedrijven een groot volume aan opgeslagen producten efficiënt verwerken. Dit resulteert in snellere levertijden doordat u minder tijd nodig heeft om uw product te vinden en te verpakken voor verzending.

2 . Lagere verzendkosten

Als u uw fulfillment alleen doet, kunnen uw verzendkosten behoorlijk hoog zijn. Dit kan worden omzeild door uw fulfillment uit te besteden. Grotere bedrijven behandelen grotere hoeveelheden product zendingen. Dit levert hen op zijn beurt betere tarieven op bij leveringsbedrijven.

In sommige gevallen kan het fulfilmentbedrijf zelfs zijn eigen bezorgsysteem hebben. Dit geeft u betere tarieven en een snelle levering. Fulfilment uitbesteden is dan wellicht een betere oplossing financieel gezien. Fulfilment center Nederland, zoals Monta levert volledige fulfilment services in Nederland.

3 . Snelle en efficiënte afhandeling

In plaats van uw goederen alleen te behandelen, kunt u een team van professionals inschakelen om het voor u te doen. Dit resulteert in een hogere efficiëntie vanwege geavanceerde magazijnbeheersystemen en andere technologische innovaties.

Om nog maar te zwijgen van de ervaring en expertise die u kunt opdoen door uw fulfillment uit te besteden aan een professioneel fulfilmentbedrijf.

4 . One-Stop-Shop oplossing

Fulfillment is niet eenvoudigweg uw product van punt A naar punt B brengen. Dit omvat (maar is niet beperkt tot) zaken als branding of rebranding, het registreren van uw product in een softwaresysteem, het verpakken voor verzending en ten slotte de levering.

Door te kiezen voor uitbesteding van uw fulfillment kunt u aanzienlijk besparen op de mankracht en middelen die nodig zijn om het te voltooien. En als bonus kunt u er zeker van zijn dat het door professionals wordt gedaan. Zo houdt u meer tijd, middelen en energie over om te investeren in de uitbreiding van uw bedrijf.

5 . Online voorraadbeheer

Dankzij ICT-oplossingen en rapportagetools kan het uitbesteden van uw fulfillment u een beter inzicht geven in uw bedrijf. De manier waarop dit werkt is dat rapporten in realtime naar u worden gestuurd, over uw product, omzet en klanten.

Hierdoor kunt u de manier waarop u uw bedrijf beheert beter begrijpen en verbeteren. Door te weten wat momenteel het beste werkt, kunt u uw focus daarop verleggen.

6 . Goedkope EU-landen

Goedkope EU-landen zoals Slowakije of Polen kunnen geweldige plaatsen zijn om uw fulfillment uit te besteden. Dit kan de kosten van uw fulfillment verlagen vanwege de lagere prijzen voor het runnen van een bedrijf in die landen. Tegelijkertijd profiteert u ervan dat ze in de EU liggen.

6 grootste voordelen van het uitbesteden van Fulfillment

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-10-2022 - Freelance opdrachten vinden met deze 5 tips
Ondanks corona zijn er in 2021 maar liefst 68 duizend bedrijven bijgekomen in Nederland, blijkt uit cijfers van het CBS. Grote kans dat je daar als zelfstandig ondernemer iets van merkt binnen de nich
Lees meer

04-10-2022 - Online trends voor ondernemers
Zoals het gezegde luidt: de enige constante is verandering. Dit geldt vooral in het bedrijfsleven, waar altijd nieuwe technologieën en trends continu opkomen. Voor ondernemers is het bijhouden va
Lees meer

28-09-2022 - Concurrentie - de sleutel tot innovatie?
De auteur van het begrip innovatie is de vooraanstaande Oostenrijkse en Amerikaanse econoom Joseph A. Schumpeter (1889 - 1950). Hij analyseerde de zakelijke omstandigheden waarin het bedrijf geïn
Lees meer

23-09-2022 - Wat zijn de voordelen van een eenmanszaak?
Als je spreekt over een eenmanszaak wil dat zeggen dat je de enige verantwoordelijk bent voor het bedrijf dat je hebt of start. Je bent zelf aansprakelijk voor alles wat er met je eenmanszaak gebeurt.
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap