Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Belangrijke dingen om te overwegen wanneer je jouw eigen bedrijf begint

Belangrijke dingen om te overwegen wanneer je jouw eigen bedrijf begint

Belangrijke dingen om te overwegen wanneer je jouw eigen bedrijf begint

Elke nieuwe ondernemer staat voor unieke uitdagingen en kansen. Of je nu overweegt een eigen bedrijf te starten of jouw onderneming net hebt opgestart, er zijn tal van zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je het vanaf de grond opbouwt. In feite is het starten van een bedrijf een van de meest uitdagende ondernemingen die je kunt aangaan. Volgens onderzoek van Gallup houdt slechts 40% van de bedrijven het langer dan het vijfde jaar vol. Als je overweegt de sprong in het ondernemerschap te wagen, zijn hier enkele dingen die jij moet weten/overwegen voordat je de sprong waagt.

Ken je doel

Als ondernemer moet je beginnen met je "waarom". Waarom wil je ondernemer worden? Veel mensen zien het ondernemerschap als een weg naar rijkdom en roem. In werkelijkheid kan ondernemen uiterst stressvol zijn, en moet je vaak winst op korte termijn opofferen voor succes op lange termijn. Als je ondernemer wilt worden omdat je eigen baas wilt zijn, jouw unieke vaardigheden wilt gebruiken of meer geld wilt verdienen, kan het ondernemerschap een goede keuze zijn. Als je gewoon snel rijk wilt worden, is het ondernemerschap niet het juiste pad voor jou. Als je niet weet wat je doel is als ondernemer, kan het moeilijker zijn om te slagen. Neem daarom de tijd om je doel te achterhalen voordat je in het ondernemerschap duikt.

Beslis over een bedrijfsmodel

Een bedrijfsmodel is een plan dat je helpt te bepalen welke producten of diensten je aanbiedt, aan wie je verkoopt en hoeveel je in rekening brengt. Hoewel je misschien een geweldig idee hebt, zal het niets uitmaken als jouw bedrijfsmodel gebrekkig is. Als je een gebrekkig bedrijfsmodel kiest, kan je eindigen met onhoudbare bedrijfspraktijken en mislukking. Het is dus essentieel om een bedrijfsmodel te kiezen dat aansluit op jouw onderneming.

Bepaal je middelen

Elke ondernemer heeft een sterk ondersteuningssysteem nodig. Dit ondersteunende netwerk moet bestaan uit vrienden, familie, mentoren en collega's. Naaste vertrouwelingen en mentoren kunnen je naar succes begeleiden. Zij kunnen je ook helpen om veelvoorkomende valkuilen te vermijden waarmee nieuwe ondernemers vaak te maken krijgen.

Ook de financiële middelen moet je kennen. Dit omvat je huidige financiële situatie, maandelijkse en jaarlijkse uitgaven en cashflow. Je kan dit zelf bijhouden, maar je kan het ook je boekhouding uitbesteden via ENTRPNR als je dit lastig vindt om zelf te doen. Zo weet je dat je financiële situatie op orde is.

Belangrijke dingen om te overwegen wanneer je jouw eigen bedrijf begint

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-10-2022 - Freelance opdrachten vinden met deze 5 tips
Ondanks corona zijn er in 2021 maar liefst 68 duizend bedrijven bijgekomen in Nederland, blijkt uit cijfers van het CBS. Grote kans dat je daar als zelfstandig ondernemer iets van merkt binnen de nich
Lees meer

04-10-2022 - Online trends voor ondernemers
Zoals het gezegde luidt: de enige constante is verandering. Dit geldt vooral in het bedrijfsleven, waar altijd nieuwe technologieën en trends continu opkomen. Voor ondernemers is het bijhouden va
Lees meer

28-09-2022 - Concurrentie - de sleutel tot innovatie?
De auteur van het begrip innovatie is de vooraanstaande Oostenrijkse en Amerikaanse econoom Joseph A. Schumpeter (1889 - 1950). Hij analyseerde de zakelijke omstandigheden waarin het bedrijf geïn
Lees meer

23-09-2022 - Wat zijn de voordelen van een eenmanszaak?
Als je spreekt over een eenmanszaak wil dat zeggen dat je de enige verantwoordelijk bent voor het bedrijf dat je hebt of start. Je bent zelf aansprakelijk voor alles wat er met je eenmanszaak gebeurt.
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap