Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Hoe maak jij jouw bedrijf winstgevend

Hoe maak jij jouw bedrijf winstgevend

Hoe maak jij jouw bedrijf winstgevend

Je bent je eigen bedrijf gestart en bent erop gebrand om hier een succesvolle en winstgevende onderneming van te maken. Om je bedrijf winstgevend te maken zal je op zoek moeten naar (nieuwe) klanten en natuurlijk voldoende sales moeten genereren. Daarnaast is het ontzettend belangrijk om je inkomsten en uitgaven duidelijk op papier te zetten. Omzet behalen is namelijk iets heel anders dan winst behalen. Omzet is puur en alleen de omzet die je binnenhaalt met je bedrijf. Winst is het bedrag dat er overblijft nadat je alle kosten die je als bedrijf maakt van je omzet aftrekt. Wij zochten uit hoe je jouw onderneming winstgevend maakt.

Het begint allemaal met goede marketing

The key naar een winstgevend bedrijf is marketing. Marketing is een breed begrip en kan op veel verschillende manieren ingezet worden. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar het is wel een vak apart. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van een online marketing bureau. Nederlandse bedrijven spreken lovend over HEERS marketing. Zij kunnen je helpen met alle aspecten van marketing waaronder SEO, Content en het bepalen van de juiste strategie. Wanneer je meer klanten binnen wil halen en je omzet wil vergroten, dan is een goede marketing het allerbelangrijkste.

Zorg voor het juiste imago

Het imago wil zeggen het beeld dat mensen hebben van jouw bedrijf. Het is belangrijk dat dit beeld positief en professioneel is. Door het hebben van een goed imago word je aantrekkelijker voor verschillende doelgroepen waaronder klanten, relaties en medewerkers. Het opbouwen van een goed imago kost tijd, maar je kunt bijvoorbeeld beginnen met het bouwen van een goede website. Het kiezen voor een herkenbaar logo en het zorgen voor een goede bereikbaarheid.  

Doe altijd een follow up bij je klanten

Het binnenhalen van klanten is ontzettend belangrijk. Maar het vasthouden en zorgen voor tevreden klanten is misschien wel nóg belangrijker. Bestaande klanten zijn namelijk ontzettend belangrijk voor het ontvangen van (positieve) reviews en voor mond op mond reclame of aanbevelingen. Het is daarom aan te raden om altijd een follow up te doen met je klanten. Ga na of ze tevreden waren met je product of dienst. En ga op zoek naar verbeterpunten, want van ervaringen kun je alleen maar leren.  

Vraag de juiste prijzen

Aan de start van je onderneming kan het best lastig zijn om je prijzen te bepalen. Misschien ben je nog een tikkeltje onzeker, of ben je bang dat je te veel vraag. Het is echter ontzettend belangrijk om te staan voor je product of dienst en jouw expertise. Wees niet bang om te veel te vragen, je kunt beter een beetje te veel vragen dan te weinig. Jouw rekeningen moeten ook betaald worden en je wil een succesvolle en winstgevende onderneming realiseren. Dit kan alleen door het vragen van de juiste prijzen.  

Houd je inkomsten en uitgaven bij

Last but not least, zorg voor een goede boekhouding. Zorg voor overzicht van je inkomsten en uitgaven. Houd hierbij altijd het oog op winst, verdien je nog voldoende na de aftrek van jouw uitgaven? Houd ook je facturen goed bij en controleer of jouw klanten de factuur tijdig betalen.

Hoe maak jij jouw bedrijf winstgevend

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

30-01-2023 - Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?
De inflatie in België op het moment van schrijven komt neer op 10.35% En in Nederland ligt deze iets lager, op z’n 9,6%. De normale target inflatie percentage ligt op 2% per jaar.
Lees meer

27-01-2023 - De technologische vaardigheidskloof dichten
Als ondernemer, maar ook als werknemer zul je steeds meer gebruik moeten maken van technologie. Helaas lopen veel bedrijven, in verschillende branches, achter in het trainen van hun werknemers. Het ga
Lees meer

25-01-2023 - Zoek op deze drie vlakken een betrouwbare partner als ondern
Als ondernemer is het van cruciaal belang om betrouwbare partners te vinden die je kunnen helpen bij je bedrijf. Op drie vlakken is het specifiek noodzakelijk om een goede partner te vinden, namelijk
Lees meer

25-01-2023 - Tips voor duurzaamheid op de werkvloer
Het woordje duurzaamheid vliegt je tegenwoordig om de oren. Duurzaam ondernemen is dan ook helemaal hot! Vrijwel elk bedrijf voelt op het moment de noodzaak om mee te gaan in het verduurzamen van het
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap