Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Hoe maak jij jouw bedrijf winstgevend

Hoe maak jij jouw bedrijf winstgevend

Hoe maak jij jouw bedrijf winstgevend

Je bent je eigen bedrijf gestart en bent erop gebrand om hier een succesvolle en winstgevende onderneming van te maken. Om je bedrijf winstgevend te maken zal je op zoek moeten naar (nieuwe) klanten en natuurlijk voldoende sales moeten genereren. Daarnaast is het ontzettend belangrijk om je inkomsten en uitgaven duidelijk op papier te zetten. Omzet behalen is namelijk iets heel anders dan winst behalen. Omzet is puur en alleen de omzet die je binnenhaalt met je bedrijf. Winst is het bedrag dat er overblijft nadat je alle kosten die je als bedrijf maakt van je omzet aftrekt. Wij zochten uit hoe je jouw onderneming winstgevend maakt.

Het begint allemaal met goede marketing

The key naar een winstgevend bedrijf is marketing. Marketing is een breed begrip en kan op veel verschillende manieren ingezet worden. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar het is wel een vak apart. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van een online marketing bureau. Nederlandse bedrijven spreken lovend over HEERS marketing. Zij kunnen je helpen met alle aspecten van marketing waaronder SEO, Content en het bepalen van de juiste strategie. Wanneer je meer klanten binnen wil halen en je omzet wil vergroten, dan is een goede marketing het allerbelangrijkste.

Zorg voor het juiste imago

Het imago wil zeggen het beeld dat mensen hebben van jouw bedrijf. Het is belangrijk dat dit beeld positief en professioneel is. Door het hebben van een goed imago word je aantrekkelijker voor verschillende doelgroepen waaronder klanten, relaties en medewerkers. Het opbouwen van een goed imago kost tijd, maar je kunt bijvoorbeeld beginnen met het bouwen van een goede website. Het kiezen voor een herkenbaar logo en het zorgen voor een goede bereikbaarheid.  

Doe altijd een follow up bij je klanten

Het binnenhalen van klanten is ontzettend belangrijk. Maar het vasthouden en zorgen voor tevreden klanten is misschien wel nóg belangrijker. Bestaande klanten zijn namelijk ontzettend belangrijk voor het ontvangen van (positieve) reviews en voor mond op mond reclame of aanbevelingen. Het is daarom aan te raden om altijd een follow up te doen met je klanten. Ga na of ze tevreden waren met je product of dienst. En ga op zoek naar verbeterpunten, want van ervaringen kun je alleen maar leren.  

Vraag de juiste prijzen

Aan de start van je onderneming kan het best lastig zijn om je prijzen te bepalen. Misschien ben je nog een tikkeltje onzeker, of ben je bang dat je te veel vraag. Het is echter ontzettend belangrijk om te staan voor je product of dienst en jouw expertise. Wees niet bang om te veel te vragen, je kunt beter een beetje te veel vragen dan te weinig. Jouw rekeningen moeten ook betaald worden en je wil een succesvolle en winstgevende onderneming realiseren. Dit kan alleen door het vragen van de juiste prijzen.  

Houd je inkomsten en uitgaven bij

Last but not least, zorg voor een goede boekhouding. Zorg voor overzicht van je inkomsten en uitgaven. Houd hierbij altijd het oog op winst, verdien je nog voldoende na de aftrek van jouw uitgaven? Houd ook je facturen goed bij en controleer of jouw klanten de factuur tijdig betalen.





Hoe maak jij jouw bedrijf winstgevend

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

22-04-2024 - Deze vijf apps zijn onmisbaar op de werkvloer
In de moderne wereld van het werk is efficiëntie essentieel. Gelukkig biedt de iPhone een scala aan krachtige apps die je kunnen helpen om je werk te coördineren, taken te beheren en product
Lees meer

19-04-2024 - Bedrijfsprocessen optimaliseren met OrangeSpot
Bedrijfsprocessen vormen de ruggengraat van elke organisatie, maar zonder regelmatige evaluatie en aanpassing kunnen ze inefficiënt worden en groei gaan belemmeren. In dit blog gaan we dieper in
Lees meer

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap