Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Met deze vier tips motiveer je medewerkers om hun urenregistratie bij te houden

Met deze vier tips motiveer je medewerkers om hun urenregistratie bij te houden

Met deze vier tips motiveer je medewerkers om hun urenregistratie bij te houden

Het bijhouden van urenregistratie heeft veel voordelen. Zo heb je altijd een duidelijk overzicht van het aantal gewerkte uren. Dit kun je ook nog eens bijhouden per project of klant. Je weet direct welke projecten rendabel zijn en je kunt de informatie gebruiken voor het plannen van projecten in de toekomst. Daarnaast kun je eenvoudig uren verantwoorden aan jouw klanten. Dit zijn slechts enkele voordelen van het registreren van uren. Toch zijn er vaak veel medewerkers die ‘geen zin’ hebben om uren in te vullen. Wij geven daarom vier tips hoe jij medewerkers kunt motiveren om hun urenregistratie bij te houden. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder en kom erachter.

1. De waarde van urenregistratie

Maak de waarde van urenregistratie duidelijk aan jouw medewerkers. Veel mensen zijn zich er namelijk niet van bewust wat voor voordelen het bijhouden van gewerkte uren heeft. Communiceer dit daarom goed met jouw medewerkers, om ervoor te zorgen dat zij gemotiveerd worden om hun gewerkte uren accuraat bij te houden. 

2. Geef het goede voorbeeld

Je kunt niet iets van je medewerkers vragen, als je het zelf ook niet doet. Geef daarom het goede voorbeeld door al jouw gewerkte uren te registreren. Wanneer je jouw eigen gewerkte uren invult, kun je jouw medewerkers een extra reminder sturen om het ook te doen. 

3. Maak gebruik van een app

Veel medewerkers vinden het vaak een gedoe of te veel moeite om de urenregistratie bij te houden. Zorg er daarom voor dat je het zo makkelijk mogelijk maakt. Dit kun je doen door gebruik te maken van een speciale app voor urenregistratie. Medewerkers kunnen dan eenvoudig en snel al hun gewerkte uren invullen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van TimeChimp. Dit bedrijf zorgt voor minimale inspanning voor het registreren van uren met daarbij een maximaal overzicht van alle administratieve zaken. Je kunt TimeChimp veertien dagen gratis uitproberen.

Maak er een spelvorm van

Door het registreren van uren leuk en competitief te maken motiveer je medewerkers om hun urenregistratie bij te houden. Benoem bijvoorbeeld elke maand een nieuwe medewerker die het best zijn of haar uren heeft bijgehouden tot winnaar van de maand. Daarnaast kun je ook een verliezer benoemen om er zo een echte competitie van te maken. Op deze manier kom je er ook nog eens achter hoe competitief jouw medewerkers zijn.

Met deze vier tips motiveer je medewerkers om hun urenregistratie bij te houden

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

30-01-2023 - Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?
De inflatie in België op het moment van schrijven komt neer op 10.35% En in Nederland ligt deze iets lager, op z’n 9,6%. De normale target inflatie percentage ligt op 2% per jaar.
Lees meer

27-01-2023 - De technologische vaardigheidskloof dichten
Als ondernemer, maar ook als werknemer zul je steeds meer gebruik moeten maken van technologie. Helaas lopen veel bedrijven, in verschillende branches, achter in het trainen van hun werknemers. Het ga
Lees meer

25-01-2023 - Zoek op deze drie vlakken een betrouwbare partner als ondern
Als ondernemer is het van cruciaal belang om betrouwbare partners te vinden die je kunnen helpen bij je bedrijf. Op drie vlakken is het specifiek noodzakelijk om een goede partner te vinden, namelijk
Lees meer

25-01-2023 - Tips voor duurzaamheid op de werkvloer
Het woordje duurzaamheid vliegt je tegenwoordig om de oren. Duurzaam ondernemen is dan ook helemaal hot! Vrijwel elk bedrijf voelt op het moment de noodzaak om mee te gaan in het verduurzamen van het
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap