Home / Zakelijke dienstverlening Blog / De technologische vaardigheidskloof dichten

De technologische vaardigheidskloof dichten

De technologische vaardigheidskloof dichten

Als ondernemer, maar ook als werknemer zul je steeds meer gebruik moeten maken van technologie. Helaas lopen veel bedrijven, in verschillende branches, achter in het trainen van hun werknemers. Het gaat hier specifiek om een gebrek aan technologische vaardigheden. Zo is de vaardigheidskloof ontstaan die de groei van je bedrijf kan vertragen. We bespreken hoe je als ondernemer kunt groeien door je technologische vaardigheden te verbeteren.

De technologische vaardigheidskloof dichten

Vaardigheidskloof in online veiligheid

De technologische vaardigheidskloof heeft te maken met een gebrek aan vaardigheden op digitaal gebied. In online veiligheid is de vaardigheidskloof een steeds grotere bedreiging die erkend wordt door experts.

Cybersecurity-revolutionairen hebben de afgelopen jaren vaker aangekaart dat een gebrek aan vaardige medewerkers een groot probleem zou worden, maar nu zitten we er middenin.

Begin bij het begin en zorg dat je professioneel omgaat met je wachtwoorden om de veiligheid van je bedrijf veilig te stellen in de toekomst. Train medewerkers zodat iedereen op de hoogte is van de veiligheidsmaatregelen.

Wat is de technologische vaardigheidskloof?

De technologische vooruitgang gaat snel. Dit zorgt ervoor dat de kloof tussen de vaardigheden die medewerkers nodig hebben en de vaardigheden waar ze over beschikken groter wordt. De technologische vaardigheidskloof is een kwestie die bedrijven en organisaties over de hele wereld bezighoudt.

In bijna alle branches zijn er problemen met het vinden van geschikt personeel dat klaar is voor digitale transformatie. Veel mensen worstelen met het begrip van verschillende tools en technologieën. Daarom is het belangrijk om jezelf en je personeel bij te scholen om op de veranderende behoeften aan technische vaardigheden in te spelen. Zo kun je kansen grijpen binnen jouw branche. Door dit soort initiatieven groeit de vaardigheidskloof langzaam dicht, wat zorgt voor meer gekwalificeerde professionals die ons helpen digitaal bij te blijven.

Bron: Pexels 

Hoe ontstaat deze kloof precies?

Het tekort aan vaardig personeel, waar ondernemers mee geconfronteerd worden bij het zoeken naar geschikte kandidaten, is een uitdaging. Het probleem is dat de ondernemingen hun loonbetalingen en andere arbeidsvoorwaarden moeten verhogen om het vraagstuk op te lossen. Dat leidt weer tot extra financiële lasten.

Toch bestaat er een oplossing; ondersteuning aan medewerkers met trainingsprogramma's, ervaring en mentale ontwikkeling zorgt ervoor dat ze bereid zijn om mee te doen met de complexere technologie. Als je het aanbod van ondernemers en wat hun medewerkers willen, samenbrengt, kan dat het begin zijn van het overwinnen van de kloof zijn in de sector

De vaardigheidskloof dichten 

In 2025 zullen veel meer machines werk van ons overnemen, maar dan moeten wij mensen wel met die machines om kunnen gaan. Ondernemers moeten zich bewust zijn van de technologische vaardigheidskloof van hun personeelsbestand.

We kunnen niet verwachten dat mensen kunstmatige intelligentie begrijpen als er nog geen gebruik gemaakt wordt van simpele tools zoals wachtwoordmanagers die kostbare werkuren per jaar kunnen besparen.

Door het aanbieden van training kun je de kloof dichten. We moeten er allemaal voor zorgen dat we onze vaardigheden up to date houden en dat we ook meer mensen opleiden in technologie binnen onze ondernemingen. Breng de vaardigheden van al je medewerkers in kaart. Hiervoor kun je een vaardighedenmatrix gebruiken. Dit helpt je om de kloof te vinden zodat je samen met je team kunt werken aan het ontwikkelen van hun vaardigheden.

De technologische vaardigheidskloof dichten

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

10-05-2024 - Hoe creeer je een uitnodigende ingang voor jouw bedrijfspand
Een uitnodigende ingang voor jouw bedrijfspand is noodzakelijk voor het imago van je bedrijf, aangezien het de eerste kennismaking is met je merk. Het moet zo een blijvende positieve indruk achterlate
Lees meer

07-05-2024 - 6 essentiele overwegingen bij het bouwen van je kantoor
Bij het plannen van de bouw van een nieuw kantoor zijn er tal van belangrijke zaken waarmee rekening moet worden gehouden. Of je nu een start-up bent die een eerste ruimte betrekt of een gevestigd bed
Lees meer

27-04-2024 - De voordelen van een extern callcenter
Is het de moeite waard om de klantenservice uit te besteden? Als klein of middelgroot bedrijf heb je vaak niet de ruimte voor een complete klantenservice die uren per dag beschikbaar is. De hele dag b
Lees meer

22-04-2024 - Deze vijf apps zijn onmisbaar op de werkvloer
In de moderne wereld van het werk is efficiëntie essentieel. Gelukkig biedt de iPhone een scala aan krachtige apps die je kunnen helpen om je werk te coördineren, taken te beheren en product
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap