Home / Zakelijke dienstverlening Blog / De technologische vaardigheidskloof dichten

De technologische vaardigheidskloof dichten

De technologische vaardigheidskloof dichten

Als ondernemer, maar ook als werknemer zul je steeds meer gebruik moeten maken van technologie. Helaas lopen veel bedrijven, in verschillende branches, achter in het trainen van hun werknemers. Het gaat hier specifiek om een gebrek aan technologische vaardigheden. Zo is de vaardigheidskloof ontstaan die de groei van je bedrijf kan vertragen. We bespreken hoe je als ondernemer kunt groeien door je technologische vaardigheden te verbeteren.

De technologische vaardigheidskloof dichten

Vaardigheidskloof in online veiligheid

De technologische vaardigheidskloof heeft te maken met een gebrek aan vaardigheden op digitaal gebied. In online veiligheid is de vaardigheidskloof een steeds grotere bedreiging die erkend wordt door experts.

Cybersecurity-revolutionairen hebben de afgelopen jaren vaker aangekaart dat een gebrek aan vaardige medewerkers een groot probleem zou worden, maar nu zitten we er middenin.

Begin bij het begin en zorg dat je professioneel omgaat met je wachtwoorden om de veiligheid van je bedrijf veilig te stellen in de toekomst. Train medewerkers zodat iedereen op de hoogte is van de veiligheidsmaatregelen.

Wat is de technologische vaardigheidskloof?

De technologische vooruitgang gaat snel. Dit zorgt ervoor dat de kloof tussen de vaardigheden die medewerkers nodig hebben en de vaardigheden waar ze over beschikken groter wordt. De technologische vaardigheidskloof is een kwestie die bedrijven en organisaties over de hele wereld bezighoudt.

In bijna alle branches zijn er problemen met het vinden van geschikt personeel dat klaar is voor digitale transformatie. Veel mensen worstelen met het begrip van verschillende tools en technologieën. Daarom is het belangrijk om jezelf en je personeel bij te scholen om op de veranderende behoeften aan technische vaardigheden in te spelen. Zo kun je kansen grijpen binnen jouw branche. Door dit soort initiatieven groeit de vaardigheidskloof langzaam dicht, wat zorgt voor meer gekwalificeerde professionals die ons helpen digitaal bij te blijven.

Bron: Pexels 

Hoe ontstaat deze kloof precies?

Het tekort aan vaardig personeel, waar ondernemers mee geconfronteerd worden bij het zoeken naar geschikte kandidaten, is een uitdaging. Het probleem is dat de ondernemingen hun loonbetalingen en andere arbeidsvoorwaarden moeten verhogen om het vraagstuk op te lossen. Dat leidt weer tot extra financiële lasten.

Toch bestaat er een oplossing; ondersteuning aan medewerkers met trainingsprogramma's, ervaring en mentale ontwikkeling zorgt ervoor dat ze bereid zijn om mee te doen met de complexere technologie. Als je het aanbod van ondernemers en wat hun medewerkers willen, samenbrengt, kan dat het begin zijn van het overwinnen van de kloof zijn in de sector

De vaardigheidskloof dichten 

In 2025 zullen veel meer machines werk van ons overnemen, maar dan moeten wij mensen wel met die machines om kunnen gaan. Ondernemers moeten zich bewust zijn van de technologische vaardigheidskloof van hun personeelsbestand.

We kunnen niet verwachten dat mensen kunstmatige intelligentie begrijpen als er nog geen gebruik gemaakt wordt van simpele tools zoals wachtwoordmanagers die kostbare werkuren per jaar kunnen besparen.

Door het aanbieden van training kun je de kloof dichten. We moeten er allemaal voor zorgen dat we onze vaardigheden up to date houden en dat we ook meer mensen opleiden in technologie binnen onze ondernemingen. Breng de vaardigheden van al je medewerkers in kaart. Hiervoor kun je een vaardighedenmatrix gebruiken. Dit helpt je om de kloof te vinden zodat je samen met je team kunt werken aan het ontwikkelen van hun vaardigheden.





De technologische vaardigheidskloof dichten

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

19-04-2024 - Bedrijfsprocessen optimaliseren met OrangeSpot
Bedrijfsprocessen vormen de ruggengraat van elke organisatie, maar zonder regelmatige evaluatie en aanpassing kunnen ze inefficiënt worden en groei gaan belemmeren. In dit blog gaan we dieper in
Lees meer

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer

26-03-2024 - Exit strategie: 4 vragen voor een succesvolle bedrijfsverkoo
Waar werknemers vaak van baan wisselen, worden ondernemers steeds vaker serie-ondernemers. Veel ondernemers denken al snel aan één ding: hun bedrijf verkopen. Met een goed plan in samenw
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap