Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Wat zijn nfc stickers en wat kun je ermee?

Wat zijn nfc stickers en wat kun je ermee?

Wat zijn nfc stickers en wat kun je ermee?

Sommige technologieën weten we niet zo heel veel vanaf, omdat we er stomweg gewoon te weinig over horen. Het is soms wel erg leuk om van een aantal technologieën juist iets meer te weten, want zo weet je waar het voor staat en waarvoor het voor gebruikt wordt. Hoe zit dat met nfc stickers en wat weten we daar eigenlijk van, want voor velen onder ons is dit best wel onbekend. De nfc stickers zijn best wel belangrijk tegenwoordig, want ze komen steeds meer voor. Wat weet jij al over nfc stickers?

Wat betekent nfc

Nfc is een afkorting, wat staat voor Near Field Communication. Dit is vrij eenvoudig gezegd een communicatiemiddel, dat bedoeld is voor relatief korte afstanden. Je kunt, hierbij denken aan ongeveer 10 centimeter. Wanneer men gebruik maakt van nfc stickers zal er informatie opgeslagen worden op een microchip. Deze opgeslagen informatie kan met bijvoorbeeld een telefoon worden uitgelezen. Nfc stickers worden overigens ook wel genoemd in combinatie met nfc tags. Dit bij elkaar zorgt namelijk voor een goede werking en overschrijving van de gegevens via een zeer veilige verbinding.

Hebben nfc tags voordelen?

Voor de mensen die al een klein beetje van nfc tags weten, hebben nog wel enigszins vraagtekens bij de voordelen. Dit is niet terecht, want nfc tags hebben veel meer voordelen dan je denkt! Je bent namelijk geen externe voedingen nodig om gebruik te maken van nfc stickers en nfc tags. De technologie is betaalbaar, waardoor het toegankelijk is voor iedereen. De uitlezing van de gegevens kan in alle situaties gewoon plaatsvinden, zonder obstakels. Misschien nog wel belangrijker is, dat de chip erg compact is. En het allerbelangrijkste is, dat dankzij de veilige verbinding niet op afstand uitgelezen kan worden. Je zou eigenlijk wel kunnen zeggen, dat nfc stickers en nfc tags de oplossing zijn voor iedereen.

Wanneer kun je nfc stickers of nfc tags gebruiken?

Niet alleen via een telefoon worden nfc stickers gebruikt, want dit wordt tegenwoordig steeds meer toegepast. Denk, maar eens aan een sleutelhanger of juist een polsbandje. Stel je gaat naar een evenement, dan zouden er polsbandjes afgegeven kunnen worden met een nfc sticker. Men kan de gemakkelijk scannen en zo weet men dat jij toegang hebt tot het evenement. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een sleutelhanger met toegang tot een parkeergarage. Nfc tags worden vandaag de dag steeds meer gebruikt, omdat het eindeloze mogelijkheden kent.

Wist je dat?

Je ziet steeds meer nfc stickers op bijvoorbeeld een verpakking in de supermarkt, dit heeft een groot voordeel voor de consument. De consument kan deze namelijk scannen en zo in een oogopslag alle gegevens zien die daar bij horen. Wist je dat je zelfs een linkje toe kunt voegen aan de tag, zodat mensen direct doorgelinkt kunnen worden naar bijvoorbeeld een andere website of naar een filmpje?

Het kopen van nfc tags

Het is een goede keuze om een nfc tag te kopen, maar waar koop je het dan? Er zijn meer mogelijkheden nfc tags te kopen, maar wist je dat het ook nog in diverse kleuren kan? Zelfs het formaat van de nfc stickers kan verschillen. Het is misschien wel zo handig goed te bedenken, hoeveel jij er nodig bent en wat je er precies mee wilt gaan doen. Je kunt jouw nfc stickers zelfs laten voorzien van een telefoonnummer of een leuk logo. Ben jij van plan een evenement te organiseren, waarbij dit heel handig kan zijn of wil jij de veiligheid binnen je bedrijf juist gaan verbeteren. Twijfel je nog een beetje, dan kun je altijd een advies vragen!

Wat zijn nfc stickers en wat kun je ermee?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

17-02-2024 - De Beste Online Betalingsproviders Voor Uw Bedrijf
Het vinden van de juiste betalingsprovider is cruciaal voor het succes van uw bedrijf in dit digitale tijdperk. Of u nu een start-up heeft waarmee u naamsbekendheid probeert te krijgen of  e
Lees meer

13-02-2024 - De sleutel tot succes: het vinden van passend interim manage
Het vinden van een passend interim management team kan cruciaal zijn voor het succes van jouw bedrijf. Of je nu te maken hebt met een tijdelijke afwezigheid van een of meerdere belangrijke medewerkers
Lees meer

12-02-2024 - 10 Tips om je zakelijke kosten in de hand te houden
Als ondernemer heb je met allerlei kosten te maken. Wil jij je zakelijke kosten beter in de hand hebben en je winst of cashflow verhogen? Alles begint dan natuurlijk met een goed budgetplanning en inz
Lees meer

31-01-2024 - Werkplekbeheer in het moderne bedrijf
In de dynamische wereld van informatietechnologie (ICT) is effectief werkplekbeheer van essentieel belang voor een soepel verlopende bedrijfsvoering. Het vormt het kloppende hart van een bedrijf en sp
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap