Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Wat zijn nfc stickers en wat kun je ermee?

Wat zijn nfc stickers en wat kun je ermee?

Wat zijn nfc stickers en wat kun je ermee?

Sommige technologieën weten we niet zo heel veel vanaf, omdat we er stomweg gewoon te weinig over horen. Het is soms wel erg leuk om van een aantal technologieën juist iets meer te weten, want zo weet je waar het voor staat en waarvoor het voor gebruikt wordt. Hoe zit dat met nfc stickers en wat weten we daar eigenlijk van, want voor velen onder ons is dit best wel onbekend. De nfc stickers zijn best wel belangrijk tegenwoordig, want ze komen steeds meer voor. Wat weet jij al over nfc stickers?

Wat betekent nfc

Nfc is een afkorting, wat staat voor Near Field Communication. Dit is vrij eenvoudig gezegd een communicatiemiddel, dat bedoeld is voor relatief korte afstanden. Je kunt, hierbij denken aan ongeveer 10 centimeter. Wanneer men gebruik maakt van nfc stickers zal er informatie opgeslagen worden op een microchip. Deze opgeslagen informatie kan met bijvoorbeeld een telefoon worden uitgelezen. Nfc stickers worden overigens ook wel genoemd in combinatie met nfc tags. Dit bij elkaar zorgt namelijk voor een goede werking en overschrijving van de gegevens via een zeer veilige verbinding.

Hebben nfc tags voordelen?

Voor de mensen die al een klein beetje van nfc tags weten, hebben nog wel enigszins vraagtekens bij de voordelen. Dit is niet terecht, want nfc tags hebben veel meer voordelen dan je denkt! Je bent namelijk geen externe voedingen nodig om gebruik te maken van nfc stickers en nfc tags. De technologie is betaalbaar, waardoor het toegankelijk is voor iedereen. De uitlezing van de gegevens kan in alle situaties gewoon plaatsvinden, zonder obstakels. Misschien nog wel belangrijker is, dat de chip erg compact is. En het allerbelangrijkste is, dat dankzij de veilige verbinding niet op afstand uitgelezen kan worden. Je zou eigenlijk wel kunnen zeggen, dat nfc stickers en nfc tags de oplossing zijn voor iedereen.

Wanneer kun je nfc stickers of nfc tags gebruiken?

Niet alleen via een telefoon worden nfc stickers gebruikt, want dit wordt tegenwoordig steeds meer toegepast. Denk, maar eens aan een sleutelhanger of juist een polsbandje. Stel je gaat naar een evenement, dan zouden er polsbandjes afgegeven kunnen worden met een nfc sticker. Men kan de gemakkelijk scannen en zo weet men dat jij toegang hebt tot het evenement. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een sleutelhanger met toegang tot een parkeergarage. Nfc tags worden vandaag de dag steeds meer gebruikt, omdat het eindeloze mogelijkheden kent.

Wist je dat?

Je ziet steeds meer nfc stickers op bijvoorbeeld een verpakking in de supermarkt, dit heeft een groot voordeel voor de consument. De consument kan deze namelijk scannen en zo in een oogopslag alle gegevens zien die daar bij horen. Wist je dat je zelfs een linkje toe kunt voegen aan de tag, zodat mensen direct doorgelinkt kunnen worden naar bijvoorbeeld een andere website of naar een filmpje?

Het kopen van nfc tags

Het is een goede keuze om een nfc tag te kopen, maar waar koop je het dan? Er zijn meer mogelijkheden nfc tags te kopen, maar wist je dat het ook nog in diverse kleuren kan? Zelfs het formaat van de nfc stickers kan verschillen. Het is misschien wel zo handig goed te bedenken, hoeveel jij er nodig bent en wat je er precies mee wilt gaan doen. Je kunt jouw nfc stickers zelfs laten voorzien van een telefoonnummer of een leuk logo. Ben jij van plan een evenement te organiseren, waarbij dit heel handig kan zijn of wil jij de veiligheid binnen je bedrijf juist gaan verbeteren. Twijfel je nog een beetje, dan kun je altijd een advies vragen!

Wat zijn nfc stickers en wat kun je ermee?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-03-2023 - Andere invalshoek voor meer zichtbaarheid
Als ondernemer weet je allang dat het niet genoeg is om een website te hebben en een aantal zakelijke social media pagina's. Wat adverteren en continue werken aan de online zichtbaarheid kan soms
Lees meer

20-03-2023 - Hoe ondernemers kunnen omgaan met de uitdagingen van een sne
Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om bij te blijven, ook als de wereld elke dag weer wat sneller lijkt te veranderen. Of het nu gaat om technologische ontwikkelingen, verande
Lees meer

14-03-2023 - Bespaar als ondernemer nooit op de gebruikte materialen
ls ondernemer ben je voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de kosten te drukken, om zo te werken aan een beter bedrijfsresultaat aan het eind van het jaar. Alternatief voor het drukken van de kost
Lees meer

11-03-2023 - Zo bepaal je welke kantoorruimte bij jou past!
Ben jij opzoek naar een nieuwe kantoorruimte? Dan zijn er tegenwoordig allerlei mogelijkheden. Het is maar net welke wensen en eisen je aan je nieuwe kantoor stelt. In dit artikel lees je hoe je bepaa
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap