Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Zo voorkom je diefstal op kantoor

Zo voorkom je diefstal op kantoor

Zo voorkom je diefstal op kantoor

 

Als je met waardevolle goederen werkt kan het nog wel eens voorkomen dat het personeel daar van wilt profiteren. Het is belangrijk om een aantal algemene regels in acht te nemen om ervoor te zorgen dat er geen diefstal plaatsvindt op kantoor. Dit is van belang, omdat diefstal niet alleen materieel verlies betekent, maar ook een schaduw werpt op de werksfeer. Breng daarom duidelijk in kaart wat de risico’s zijn van je bedrijf. In dit artikel geven we enkele tips om diefstal op kantoor te voorkomen.

Algemene kantoorregels

Het is belangrijk dat er duidelijke kantoorregels worden gehanteerd, zodat iedereen op de hoogte is van wat er wel en niet mag. De regels kunnen variëren van het niet bij het voorraad komen zonder toestemming tot het toepassen van een strikte bezoekersregistratie. Natuurlijk is het van belang dat de regels aangepast worden op jouw kantoorsituatie. Hierbij kun je gericht kijken naar wat er belangrijk is om mee te geven aan het personeel. Is het bijvoorbeeld gedoogd om pennen, schrijfblokjes of mokken met bedrijfsnaam mee te nemen naar huis? Wees hier duidelijk over in de regels. Als deze regels duidelijk opgesteld worden, helpt dit de kans op diefstal te verkleinen.

Camera’s en sloten

Het installeren van camera's is een goede manier om diefstal te voorkomen. Zowel voor het diefstal van het personeel als ook inbraak preventie. Heb je een winkel of handel je in producten online? Dan zijn camera’s een must bij de voorraad. Je ziet steeds meer inbraak gevallen voorbij komen bij verschillende grote en kleine winkels. Dit geldt ook voor online winkels met een voorraad. Camera's helpen om de werkruimte in de gaten te houden en in geval van diefstal is er bewijs om te helpen bij het oplossen van het probleem en aangifte.

Werk met toegangssleutels of pasjes die uitgedeeld worden alleen aan bevoegd personeel. Hiermee kun je al met een zekerheid stellen dat niet iedereen toegang heeft tot de voorraden en bepaalde ruimtes. Wil je preventief te werk gaan en de kans op inbraak verkleinen? Dan kun je bijvoorbeeld de slotenmaker in Roermond inzetten voor sterk sluitwerk en andere tips gericht op jouw pand, om inbraak te voorkomen.

Zorg voor een goede en vertrouwde werksfeer

Een goede relatie tussen collega's is belangrijk om diefstal te voorkomen. Als er een goede werksfeer heerst, zullen mensen niet alleen minder geneigd zijn om te stelen, maar ook vaker anderen te waarschuwen als ze iets verdachts zien. Wees open met je personeel over de consequenties bij diefstal en eventuele gevallen. Maak vooral duidelijk dat het ook een domper is voor de sfeer binnen de organisatie en dat een vertrouwensband belangrijk is.

Wees alert

Ook is het belangrijk om alert te zijn en te blijven. Als er iets verdacht is, is het belangrijk om het meteen te melden aan de leidinggevende. Bij wie kan het personeel terecht bij zulke gevallen? Maak het melden van verdachte situaties zo makkelijk en duidelijk mogelijk. Dit zal helpen om diefstal te voorkomen.

Het is dus raadzaam om duidelijke regels op te stellen voor het gebruik van de kantoorspullen en bevoegdheid. Verder kan je zelf preventief te werk gaan en inbraakpreventie van Slotenmaker112 raadplegen voor tips voor jouw pand. Tenslotte is een goede en vertrouwde werksfeer een belangrijke factor. 

Zo voorkom je diefstal op kantoor

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-05-2024 - Profiteer van de voordelen van een werkplek reserveringssyst
Maakt jouw organisatie al gebruik van een modern werkplek reserveringssysteem? Met een dergelijk systeem profiteer je van verschillende interessante voordelen. Niet alleen als ondernemer, maar oo
Lees meer

10-05-2024 - Hoe creeer je een uitnodigende ingang voor jouw bedrijfspand
Een uitnodigende ingang voor jouw bedrijfspand is noodzakelijk voor het imago van je bedrijf, aangezien het de eerste kennismaking is met je merk. Het moet zo een blijvende positieve indruk achterlate
Lees meer

07-05-2024 - 6 essentiele overwegingen bij het bouwen van je kantoor
Bij het plannen van de bouw van een nieuw kantoor zijn er tal van belangrijke zaken waarmee rekening moet worden gehouden. Of je nu een start-up bent die een eerste ruimte betrekt of een gevestigd bed
Lees meer

27-04-2024 - De voordelen van een extern callcenter
Is het de moeite waard om de klantenservice uit te besteden? Als klein of middelgroot bedrijf heb je vaak niet de ruimte voor een complete klantenservice die uren per dag beschikbaar is. De hele dag b
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap