Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Laadpaal kopen? Dit moet je als bedrijf van tevoren weten!

Laadpaal kopen? Dit moet je als bedrijf van tevoren weten!

Laadpaal kopen? Dit moet je als bedrijf van tevoren weten!

Wil jij als bedrijf investeren in duurzaamheid en elektrisch rijden stimuleren? Het kopen van een laadpaal kan een goede stap zijn in deze richting. Het heeft veel voordelen, zoals het verbeteren van je bedrijfsimago, aantrekkelijker worden voor werknemers en klanten, en mogelijke financiële voordelen. Toch zijn er een aantal dingen die je wel wilt weten voordat je een laadpalen laat installeren.

De laadsnelheid 

Als je denkt aan een laadpaal kopen, is het belangrijk om te letten op de laadsnelheid en aansluitmogelijkheden. De laadsnelheid kan variëren van enkele uren tot enkele minuten, afhankelijk van het type laadpaal. Het is belangrijk om te bepalen welke laadsnelheid het beste past bij de behoeften van jouw bedrijf en gebruikers. 

Een langzamere laadsnelheid kan bijvoorbeeld voldoende zijn voor een bedrijf waar medewerkers hun voertuigen gedurende de hele werkdag kunnen opladen, terwijl een snellere laadsnelheid noodzakelijk kan zijn voor bedrijven waar voertuigen snel moeten worden opgeladen voor gebruik tijdens de werkdag. 

De aansluitmogelijkheden

Er bestaan verschillende aansluitmogelijkheden voor laadpalen, dat betekent dat niet elke elektrische auto past op elke laadpaal. Zorg dus dat je de laadpalen kiest die compatibel zijn met de elektrische voertuigen die jouw werknemers gebruiken. Het is aan te raden om hierover te overleggen met een elektricien of een specialist op het gebied van laadinfrastructuur om ervoor te zorgen dat je de juiste aansluitmogelijkheden hebt voor de voertuigen van jouw bedrijf.

Kosten van de laadpaal

De kosten van een laadpaal blijven helaas niet alleen bij de aanschafprijs. Je heb waarschijnlijk zelf al wel bedacht dat bedrijven ook kosten vragen om de laadpaal te installeren, deze kunnen variëren op basis van locatie of de elektrische infrastructuur op de parkeerplaats. 

Een kostenpost waar je misschien niet aan hebt gedacht is aanpassingskosten. Deze zijn van toepassing als er voor de laadpaal aanpassingen aan de parkeerplaats of elektrische installatie nodig is. Informeer dus eerst goed bij een expert en vraag zeker een offerte aan!

Onderzoek en advies 

Het is natuurlijk slim om grondig onderzoek te doen naar verschillende laadpaal opties en offertes aan te vragen bij verschillende aanbieders. Wist je trouwens dat er mogelijkheden zijn voor eventuele subsidies of financiële regelingen voor bedrijven die willen investeren in laadpalen? Kijk hier ook eens naar!

Voor je deze grote aankoop doet, is het dus erg belangrijk dat je je goed voorbereid. 

Als bedrijf wil je investeren in een laadpaal die past bij de behoeften van je bedrijf en de gebruikerservaring van je werknemers en klanten optimaliseert. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de verschillende aspecten van het kopen van een laadpaal, inclusief de laadsnelheid, aansluitmogelijkheden, kosten en subsidies, en het is altijd slim om je te laten informeren door experts. Succes met de installatie!

Laadpaal kopen? Dit moet je als bedrijf van tevoren weten!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

02-06-2023 - De voordelen van product- en prijsetiketten
Het is natuurlijk logisch dat je duidelijke en informatieve product- en prijsetiketten moet hebben als je een bedrijf runt dat producten verkoopt. Deze kleine, maar krachtige marketingtools hebben tal
Lees meer

31-05-2023 - Ouderschapsverlof voor DGAs
Ouderschapsverlof is een essentieel recht dat werknemers in staat stelt om tijd te besteden aan de zorg voor hun kinderen. Het biedt ouders de mogelijkheid om werk en gezin in evenwicht te brengen en
Lees meer

30-05-2023 - 4 redenen om als bedrijf te investeren in lockerkasten
Als bedrijf kun je in allerlei voorzieningen voor werknemers investeren, maar dat heeft niet altijd de hoogste prioriteit. Hoewel het een goede service naar je medewerkers is, is ook niet alles altijd
Lees meer

30-05-2023 - Handige apps voor de ondernemer
Je telefoon staat er waarschijnlijk bomvol mee; apps. Van social media tot het nieuws, overal is tegenwoordig wel een app voor. Het is vaak ook een lastig dilemma wanneer je je telefoon aan het opscho
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap