Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Goede verpakkingen kunnen je omzet laten toenemen

Goede verpakkingen kunnen je omzet laten toenemen

Goede verpakkingen kunnen je omzet laten toenemen

Als ondernemer ben je natuurlijk altijd bezig met hoe je je omzet kan verbeteren. Je wil immers geld verdienen met je onderneming. Werk je in een branche waar het verpakken van producten heel belangrijk is, dan is dit zeker een artikel voor jou. Want wist je dat een goede verpakking je omzet kan laten toenemen? Verpakkingsmaterialen zijn er voor het versturen van pakketten, voor het verzorgen van de vracht naar de winkel en voor het verhuisbedrijf die dierbare spullen vervoert. In deze gevallen, en meer, zijn goede verpakkingen heel belangrijk.

Groot assortiment verpakkingsmaterialen

Er zijn veel verschillende verpakkingsmaterialen om uit te kiezen. Welke je nodig hebt, hangt helemaal af van wat je verstuurt. Werk je met rolcontainers voor het leveren van vracht, dan is het aan te raden om wikkelfolie in huis te halen om zo de inhoud van de rolcontainer binnen te houden. Deze folie wikkel je met gemak zo van de rol af om de container heen en de inhoud kan geen kant meer op. Verstuur je individuele pakketten dan heb je postdozen, etiketten, enveloppen en uiteraard beschermingsmateriaal nodig. Je wil immers niet dat eronderweg iets met het product gebeurt, want dat gaat je altijd geld kosten.

Pas op, breekbaar

Stel je produceert handgemaakt servies, speciale beeldjes of gegraveerd glaswerk dan is een verpakking extra belangrijk. Degene die het namelijk bij je heeft besteld, gaat ervan uit dat het heelhuids op de plaats van bestemming zal aankomen. Iets wat jij natuurlijk ook wil. Sterk verpakkingsmateriaal is dan zeker een must. Voor breekbare spullen heb je een sterke doos nodig die je goed kan afsluiten met tape. Het product bescherm je met papier en noppenfolie. Noppenfolie, ook bekend als bubbeltjesplastic, bevat de kenmerkende met lucht gevulde nopjes die samen een krachtig stootkussen vormen.

Noppenfolie; sterke bescherming

Als je noppenfolie goedkoop kan aanschaffen, dan scheelt dat natuurlijk al enorm in de kosten. Noppenfolie is verkrijgbaar op rol of in grote vellen. Wist je dat er handige kant-en-klare zakjes compleet met kleefstrip van noppenfolie verkrijgbaar zijn? Je kan het vergelijken met de binnenkant van een noppenenvelop, alleen dan zonder de envelop. Hierdoor kun je elektronica, kwetsbare sieraden en breekbare magneten net zo gemakkelijk in een brievenbusdoosje versturen in plaats van een meer kwetsbare envelop. Noppenfolie is overigens ook een must have voor je verhuisbedrijf.

Sterke postdozen

Dozen vormen de beste manier voor het versturen van producten. Het maakt eigenlijk niet uit wat je verstuurt, het past vast in een standaarddoos. Verkoop je vooral online, dan is het fijn dat je voldoende dozen op voorraad hebt om de bestellingen in te verzenden. Bovendien is het vaak goedkoper om pakketdozen in een grotere hoeveelheid te bestellen. Samen met opvulmateriaal van papier, noppenfolie of golfkarton natuurlijk om de inhoud netjes in te verpakkingen. Postdozen zijn er in verschillende formaten.

Besparen op de verzendkosten

Check voordat je de dozen gaat verzenden de tarieven en eisen die populaire pakketbezorgers stellen aan een verzending. PostNL en DHL bijvoorbeeld kunnen nog wel eens van elkaar in voorwaarden, kosten en dergelijke verschillen. Zoek daarom goed uit aan wie jij de pakketten gaat toevertrouwen en of dat past bij je budget. Zo kun je geld besparen en toch de beste service bieden aan je klanten. Een goede bezorgervaring kan er namelijk voor zorgen dat men vaker bij je bestelt.

Goed verpakt wordt goed ontvangen

Iets wat zomaar in een veel te grote doos is gekwakt en half verscheurd bij iemand aankomt, vormt geen visitekaartje voor je bedrijf. Investeren in goed verpakkingsmateriaal is daarom geen overbodige luxe. Vooral als je bedrijf draait op bestellingen. Wordt er aan een verzending veel zorg besteedt, dan wordt dat zeer zeker gewaardeerd. Klanten zijn dan vaker geneigd om nog eens bij je te bestellen. Raffel het verpakken van een bestelling daarom niet af en maak er werk van. Dat zal je gaan merken in de omzet.

Verstuur cadeautjes in plaats van pakketten

Goed verpakkingsmateriaal is het halve werk voor ieder bedrijf wat zich bezig houdt met het versturen van producten of verhuizingen. Zo zorg je ervoor dat een bestelling of dierbaar object veilig van A naar B wordt gebracht. Zodra je extra zorg besteedt aan het verpakkingen van bestellingen, dan bezorg je niet zomaar een pakket; dan bezorg je een cadeautje al dan niet verpakt in beschermende noppenfolie. En dat is echt gunstig voor de omzet. Overigens hoeft dat investeren in goede verpakkingsmaterialen helemaal niet te duur te zijn, zodat je voldoende budget overhoudt voor iets extra's.

Goede verpakkingen kunnen je omzet laten toenemen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-09-2023 - Werken aan MVO als ondernemer? Zo doe je dat!
Steeds vaker wordt de term MVO gebruikt, dit staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit is een traject wat veel bedrijven in gang zetten en waar certificaten aan ten grondslag liggen. Het
Lees meer

18-09-2023 - 5 tips voor ondernemers met een slechte cashflow
Cashflowproblemen kunnen elke ondernemer overkomen, of je nu een start-up runt of een succesvol bedrijf hebt. Als dit gebeurt, kan dit enorm stressvol zijn voor elke ondernemer. Met de onderstaande vi
Lees meer

15-09-2023 - Hoe payroll services bedrijven ten goede komen
In de dynamische wereld van het zakendoen is het cruciaal om voortdurend te zoeken naar manieren om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en efficiënter te maken. Een aspect dat aandacht verdient
Lees meer

13-09-2023 - De voordelen van een product display voor jouw producten
Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je product op de juiste manier bij het juiste publiek onder de aandacht te brengen. Het is daarom ook niet zo heel vreemd dat we meestal
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap