Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Waarom een houten bedrijfsloods een goed idee is

Waarom een houten bedrijfsloods een goed idee is

Waarom een houten bedrijfsloods een goed idee is

Ondernemen kun je wel aan Nederlanders overlaten. In de afgelopen jaren zijn er zoveel bedrijven in ons land bij gekomen dat er inmiddels meer dan 2 miljoen ondernemingen in Nederland te vinden zijn. Hoewel een groot deel van deze nieuwe ondernemers zzp’ers zijn, zijn er natuurlijk ook veel nieuwe mkb’ers te vinden.

In verschillende branches is het ontzettend handig om over een eigen bedrijfsloods te beschikken. Denk maar eens aan de agrarische sector of de bouwsector of aan een bedrijf dat auto’s repareert of verkoopt. Mocht je om welke redenen dan ook een nieuwe bedrijfsloods nodig hebben? Denk dan eens aan een houten loods. In dit artikel lees je er meer over.

Veel opties mogelijk bij een houten loods bouwen

Een houten loods laten maken, is mogelijk voor en bij verschillende soorten bedrijven. Er kan namelijk ontzettend veel worden gemaakt met hout. Zo is het het ideale materiaal om te gebruiken om een garage op te bouwen waarin je auto’s, oldtimers, machines of andere apparaten bewaart of gebruikt. Ook is hout een handig materiaal voor het bouwen van stallen, opslagplaatsen, schuren en grote hallen. Of om het te gebruiken bij het maken van een overkapping.

Tegenwoordig wordt het vaak zelfs gebruikt voor het maken van kantoren, zoals een kantoor aan huis waar je een bureau en andere benodigdheden in zet. Met hout heb je veel opties wat betreft de vorm en de ruimte. Daarbij is het een materiaal dat je goed kunt isoleren, waardoor het perfect is als bedrijfsruimte om comfortabel in te kunnen werken. Kortom: er is voor ieder wat wils wanneer je voor een houten loods of bedrijfsruimte wil gaan omdat er zoveel mee mogelijk is.

Houten loods is duurzaam alternatief op normale loods

Wat daarnaast erg interessant is om te weten, is dat een houten loods een mooi voorbeeld is van een duurzaam bouwwerk. Dat zit hem uiteraard al in het natuurlijke materiaal waarmee de loods wordt opgebouwd. Hiervoor wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van duurzaam hout met het FSC keurmerk. Dat keurmerk staat voor ecologisch verantwoord materiaal en het opnieuw aanplanten van bossen.

Daarbij moet je weten dat er minder afval vrijkomt bij het bouwen van een houten loods in vergelijking met wat er overblijft bij traditionele bouw. Dat is beter voor het milieu en voor de wereld. En het afval dat er is, kan gemakkelijk worden hergebruikt. Voor de bouw van een houten loods is overigens ook minder energie nodig, waardoor je je CO2-uitstoot vermindert. Duurzaamheid staat dus echt voorop bij dit soort bouw.

Mogelijkheid om hoge isolatiewaarden te halen bij houtbouw

Vandaag de dag investeren steeds meer Nederlandse bedrijven in duurzaamheid. Daarom is de keuze voor houtbouw door de bovenstaande voordelen al heel logisch. Dat is zeker niet de enige reden met betrekking tot duurzaamheid waarom het bouwen van een houten loods of kantoor een goed plan is. Het is ook goed om te weten dat je met hout hoge isolatiewaarden kunt behalen.

Hout is namelijk een materiaal dat je heel goed kunt isoleren; zelfs met duurzame isolatiematerialen zoals katoen, schapenwol of hennep. Het voordeel daarvan is dat je binnen minder energie hoeft te gebruiken om de ruimte warm te maken en te houden. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je bespaart uiteindelijk dus geld op je energierekening hiermee, terwijl je je steentje bijdraagt aan een groenere wereld.

Houtbouw voor bedrijfsloodsen en meer is niet duur

Door te kiezen voor een houten loods of bedrijfsruimte kies je voor een bouwwerk dat in alles natuur ademt. De natuur is goed voor de mens; uit Fins onderzoek blijkt zelfs dat leven en/of werken in een houten gebouw gezonder is dan in een stenen huis. In andere woorden: hout doet een mens dus goed. Daarom is het des te fijner om te weten dat houtbouw over het algemeen goedkoper is dan traditionele bouw met stenen. Dat heeft met verschillende zaken te maken.

Zo zijn er bij de bouw van een stenen loods over het algemeen meer manuren nodig dan bij het bouwen van een houten loods. Ook heb je minder andere kosten, zoals de funderingskosten. Dat komt omdat een houten bouwwerk minder zwaar is dan een loods van steen en er dus een minder grote en zware fundering op de plek hoeft worden gebouwd. Hoewel dat voor veel ondernemers niet de grootste reden is om voor een houten loods te gaan ten opzichte van een stenen loods, kan het misschien wel net dat extra duwtje in de rug zijn om hiervoor te kiezen.

Waarom een houten bedrijfsloods een goed idee is

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

30-11-2023 - Een bedrijf, een boodschap: waarom consistente messaging onm
Hoe wil je je bedrijf presenteren naar de buitenwereld én in je interne communicatie? Deze vraag is belangrijker dan je misschien zou denken, want voor een effectieve job marketing of employer
Lees meer

29-11-2023 - Vijf tips voor het verlagen van de energierekening deze wint
Wil jij komende winter grip houden op je energierekening? Lees in dit blog wat jij kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw energierekening behapbaar blijft. Het verlagen van je energierekening is niet
Lees meer

16-11-2023 - De voordelen van een BV oprichten
Wanneer je een onderneming gaat oprichten zijn er verschillende vormen waaruit je kunt kiezen. Het kiezen van een verkeerde rechtsvorm van je bedrijf, kan vervelende gevolgen hebben in de toekomst. Je
Lees meer

15-11-2023 - Wil je een goede werksfeer op kantoor creeren? Misschien heb
Voor wie werkt bij een organisatie, als werknemer of werkgever, weet hoe essentieel een goede werksfeer is op kantoor. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat men iedere ochtend met plezier naar het werk v
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap