Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Wil je een goede werksfeer op kantoor creeren? Misschien heb je iets aan deze tips

Wil je een goede werksfeer op kantoor creeren? Misschien heb je iets aan deze tips

Wil je een goede werksfeer op kantoor creeren? Misschien heb je iets aan deze tips

Voor wie werkt bij een organisatie, als werknemer of werkgever, weet hoe essentieel een goede werksfeer is op kantoor. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat men iedere ochtend met plezier naar het werk vertrekt. Ook heeft het invloed op de concentratie, productiviteit én de omgang met onderlinge collega’s. 

Je kunt zowel als werkgever als werknemer bijdragen aan een goede werksfeer op kantoor. Nu is natuurlijk de vraag: op welke manieren kan men dit creëren? Daarom vind je in dit artikel een aantal tips die daar, mogelijk, aan bijdragen.

Wat betekent werksfeer?

Er wordt veel gesproken over de werksfeer binnen een organisatie. Wat betekent dit? Dit is een verzamelnaam voor een fijne omgang tussen alle werknemers onderling. Een goede werksfeer staat symbool voor een goede communicatie. 

Bovendien kan iedereen zichzelf zijn, en zijn of haar gevoelens uitspreken. Dat wordt geaccepteerd. Verder kunnen we ook stellen, dat een goede werksfeer gebaseerd kan zijn op het gevoel dat iemand ervaart. 

Wat zijn de voordelen van een goede werksfeer?

Een goede werksfeer is zeer belangrijk op de werkvloer. Voor de gezondheid van collega’s, maar ook voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Zodoende brengt een goede werksfeer verschillende voordelen mee:

  • Voorkomt dat het aantal ziekmeldingen oploopt
  • Werknemers voelen zich veilig
  • Werknemers kunnen zich beter concentreren en zijn productiever
  • Er is een gezonde communicatie

Tips voor een goede werksfeer op kantoor

Voor een goede werksfeer is het belangrijk om de handen ineen te slaan. Als werknemer, maar ook als werkgever. Samen kan het gewenste resultaat bereikt worden. Maar hoe kan men zorgen voor een goede werksfeer op kantoor? Hier zijn een aantal tips voor.

Investeer in teambuilding

Teamuitjes zijn niet alleen gezellig; het kan wel degelijk een positief effect hebben op de onderlinge sfeer. Door middel van activiteiten leren collega’s elkaar beter kennen en met elkaar te communiceren. Zeker als het activiteiten zijn waarbij men dient samen te werken. Deze vaardigheden neemt men vervolgens mee naar de werkvloer. Bovendien is het onwijs leuk om met elkaar na te praten over de uitjes.

Creëer sfeer op het kantoor

Een goede werksfeer kan men eveneens creëren, door de ruimte sfeervol aan te kleden. Het is toch belangrijk dat werknemers graag op het kantoor vertoeven en zich thuis voelen. Dit kan door het gebruik van kleuren en decoraties. Neem nu bijvoorbeeld Bloomzy zijden boeketten. Deze bloemen zorgen voor extra kleur en huiselijkheid. 

Bovendien kan men de bloemen langere tijd bewaren, waardoor het een investering voor de lange termijn is. Wist je dat licht eveneens zo belangrijk is? Donkere ruimtes kunnen er immers somber uitzien en dat is niet de bedoeling. 

Complimenteer elkaar

Door een compliment voelt men zich gezien en gehoord. Het geeft aan dat de inspanningen worden opgemerkt en vervolgens beloond. Elkaar complimenteren kan dus helpen om de werksfeer te verbeteren. Bovendien worden veel mensen hier vrolijk door en krijgen ze een goed humeur. Je kunt elkaar aansporen om dit te doen.

Wil je een goede werksfeer op kantoor creeren? Misschien heb je iets aan deze tips

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

29-11-2023 - Vijf tips voor het verlagen van de energierekening deze wint
Wil jij komende winter grip houden op je energierekening? Lees in dit blog wat jij kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw energierekening behapbaar blijft. Het verlagen van je energierekening is niet
Lees meer

16-11-2023 - De voordelen van een BV oprichten
Wanneer je een onderneming gaat oprichten zijn er verschillende vormen waaruit je kunt kiezen. Het kiezen van een verkeerde rechtsvorm van je bedrijf, kan vervelende gevolgen hebben in de toekomst. Je
Lees meer

15-11-2023 - Duurzaamheid in Bedrijfsvoering: Hoe kan jouw bedrijf zo duu
Duurzaamheid is een term die de afgelopen jaren steeds meer aandacht heeft gekregen, zowel op persoonlijk als zakelijk niveau. Als bedrijf is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor de im
Lees meer

12-11-2023 - Alfen laadpaal en de EVBox laadpaal: De toekomst van elektri
Inleiding In een wereld die steeds milieubewuster wordt, is de transitie naar elektrisch rijden een van de meest opvallende ontwikkelingen. Elektrische voertuigen (EV's) winnen snel aan popular
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap