Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 5 zaken die je als startende ondernemer zeker moet weten

5 zaken die je als startende ondernemer zeker moet weten

5 zaken die je als startende ondernemer zeker moet weten

Ons land heeft nog nooit zoveel ondernemers gekend als nu. In deze groep van ondernemers zijn wel grote verschillen waarneembaar. Zo vind je in deze groep ondernemers terug met een eigen holding en meerdere BV’s. Je vindt hier echter ook meerdere startende ondernemers, zzp'ers, in terug.

Dat zoveel mensen gaan ondernemen, is niet zonder reden. Het ondernemerschap biedt veel uitdaging en is in sommige sectoren zelfs een soort van verplichting geworden. Zijn dit voor jou ook redenen om te starten als ondernemer? Of overweeg je om te starten als ondernemer? Voordat je gaat starten, zijn er 5 belangrijke zaken waar je zeker van op de hoogte moet zijn.

Je bent geheel op jezelf aangewezen

Als ondernemer ben je helemaal afhankelijk van je eigen kunnen. Dit betekent onder meer dat er geen sociaal vangnet is en dat je niet zomaar bij de UWV aan kunt kloppen. Je bent geheel verantwoordelijk voor je eigen bedrijf, je financiën en de geldstromen in je onderneming.

Je moet er dus alles aan doen om zelfstandig rond te komen. Dit doe je bijvoorbeeld met American factoring. Met deze vorm van factoring kun je je facturen naar een factoring bedrijf sturen. Dit bedrijf maakt het bedrag snel naar je over; je hebt hierdoor snel de beschikking over je geld. Hierdoor kun je, dankzij factoring, aan je eigen financiële verplichtingen voldoen. Een kenmerk van American factoring is overigens dat je zelf bepaalt welke facturen je wel en niet verstuurt. Bij de reguliere vorm van factoring ben je verplicht om alle facturen naar het factoringbedrijf te sturen.

Je moet belasting betalen

Als ondernemer moet je uiteraard ook belasting betalen. Weet je nu al precies welke belastingen je moet betalen en hoe je dit moet doen? Als je dit nog niet weet, is het zaak om je hier direct in te gaan verdiepen. Je moet dit echt tot in detail weten; dit scheelt een hoop onwetendheid en je loopt hierdoor minder risico. Als je niet netjes en op tijd je belasting betaalt, kan dit forse boetes opleveren.

Je kunt van aftrekposten gebruikmaken

De overheid probeert het leven van (startende) ondernemers makkelijker te maken. Dit doet de overheid onder meer door aftrekposten te hanteren. Met deze posten verlaag je je fiscale winst, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Maak dus zeker gebruik van deze aftrekposten.

Het kan eenzaam zijn

Je moet ook even goed beseffen dat ondernemen eenzaam kan zijn. Met name als je in je eentje een bedrijf start, breng je veel tijd in je eentje door. Is helemaal alleen werken niets voor jou? Dan kun je bijvoorbeeld een kantoorplek in een algemene kantoorruimte huren. Dan ben je alsnog onder de mensen.

Je bent niet de enige

In de inleiding van dit artikel las je het al: ons land kent veel ondernemers. Je bent daarom zeker niet de enige (startende) ondernemer in je branche. Dit betekent dat je je echt moet onderscheiden en dat je iets te bieden moet hebben.





5 zaken die je als startende ondernemer zeker moet weten

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

27-04-2024 - De voordelen van een extern callcenter
Is het de moeite waard om de klantenservice uit te besteden? Als klein of middelgroot bedrijf heb je vaak niet de ruimte voor een complete klantenservice die uren per dag beschikbaar is. De hele dag b
Lees meer

22-04-2024 - Deze vijf apps zijn onmisbaar op de werkvloer
In de moderne wereld van het werk is efficiëntie essentieel. Gelukkig biedt de iPhone een scala aan krachtige apps die je kunnen helpen om je werk te coördineren, taken te beheren en product
Lees meer

19-04-2024 - Bedrijfsprocessen optimaliseren met OrangeSpot
Bedrijfsprocessen vormen de ruggengraat van elke organisatie, maar zonder regelmatige evaluatie en aanpassing kunnen ze inefficiënt worden en groei gaan belemmeren. In dit blog gaan we dieper in
Lees meer

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap