Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Dit zijn de grootste voordelen van een online boekhoudprogramma

Dit zijn de grootste voordelen van een online boekhoudprogramma

Dit zijn de grootste voordelen van een online boekhoudprogramma

Online boekhouden wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. We zien namelijk dat meer en meer ondernemers de overstap maken van offline boekhoudsoftware naar online boekhouden. Wanneer jij nu een prettig offline boekhoudprogramma gebruikt, maak je ongetwijfeld niet direct de overstap. Toch is het zeker het overwegen waard, want online boekhoudprogramma’s brengen nogal wat voordelen met zich mee. Ben je benieuwd naar deze voordelen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst zetten wij namelijk de grootste voordelen van een online boekhoudprogramma op een rijtje.

Je bespaart (veel) tijd

De administratie van jouw bedrijf bijhouden is ongetwijfeld niet de leukste bezigheid die jij je kunt bedenken. Dit kunnen wij ons goed voorstellen. Veel ondernemers doen dit aan het einde van de maand. Indien er veel facturen en transacties zijn geweest in de afgelopen maand, kost het jou veel tijd om de administratie bij te werken. Vind je dat het jou te veel tijd kost? Dan biedt een online boekhoudprogramma uitkomst. Zo kun je bijvoorbeeld een app gebruiken om facturen en bonnen in te scannen. Na het inscannen worden deze direct verwerkt in het systeem. Alles handmatig invoeren is dus verleden tijd en dat levert jou een flinke tijdsbesparing op.

Jouw administratie is altijd up-to-date

Een tweede voordeel van online boekhouden is dat jouw administratie altijd up-to-date is. Zo ontbreken er bijvoorbeeld nooit meer transacties van jouw zakelijke rekening. Hoe dit kan? Doordat je de rekening eenvoudig aan het online boekhoudprogramma koppelt. Bij- en afschrijvingen worden direct opgenomen in het systeem. Het programma zoekt vervolgens naar de bijbehorende factuur en hangt de transactie hier direct aan. Daarbij komt dat alles in één systeem staat. Je hoeft hierdoor nooit meer te zoeken naar facturen of transacties.

Overal toegang tot jouw boekhouding

Gebruik je een offline boekhoudprogramma? Dan kun je deze alleen gebruiken op de computer waarop het programma geïnstalleerd is. Voor sommige ondernemers is dit geen probleem, maar er zijn genoeg ondernemers die dit niet (meer) prettig vinden. Zij willen bijvoorbeeld ook vanuit huis inzicht hebben in hun boekhouding. Met een online boekhoudprogramma is dit mogelijk.

Wanneer je kiest voor online boekhouden, is een werkende internetverbinding de enig vereiste. Je logt in bij het programma dat jij gebruikt en je hebt direct inzage in de boekhouding. Dit kan via de browser, maar ook via de bijbehorende app. Het komt er dus op neer dat jij niet langer afhankelijk bent van de locatie wanneer je kiest voor online boekhouden. Dit maakt jou een stuk flexibeler.

Goedkoper dan uitbesteden

Doe je zelf jouw boekhouding niet? Dan laat je dit waarschijnlijk doen door een accountant of administratiekantoor. Dit kost je geld, maar je bent wel verzekerd van een juiste en correcte administratie. Gebruik je een online boekhoudprogramma? Dan is uitbesteden niet langer nodig. Zo’n programma kost je weliswaar geld, maar het is aanzienlijk goedkoper dan de complete boekhouding uitbesteden. Een online boekhoudprogramma levert jou soms zelfs een aanzienlijke besparing op.





Dit zijn de grootste voordelen van een online boekhoudprogramma

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

22-04-2024 - Deze vijf apps zijn onmisbaar op de werkvloer
In de moderne wereld van het werk is efficiëntie essentieel. Gelukkig biedt de iPhone een scala aan krachtige apps die je kunnen helpen om je werk te coördineren, taken te beheren en product
Lees meer

19-04-2024 - Bedrijfsprocessen optimaliseren met OrangeSpot
Bedrijfsprocessen vormen de ruggengraat van elke organisatie, maar zonder regelmatige evaluatie en aanpassing kunnen ze inefficiënt worden en groei gaan belemmeren. In dit blog gaan we dieper in
Lees meer

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap