Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 5 redenen om een bouwtechnische keuring te doen bij het aankopen van een woning

5 redenen om een bouwtechnische keuring te doen bij het aankopen van een woning

5 redenen om een bouwtechnische keuring te doen bij het aankopen van een woning

Er zijn een aantal essentieel redenen waarom kopers tijdens het aanschaffen van een nieuwe woning altijd vóór de aankoop een bouwtechnische keuring moeten uitvoeren. Het kopen van een nieuwe woning is een spannende ervaring, waardoor het vaak lastig is om door alle schoonheid te zien hoe de werkelijke structuur van het huis eruit ziet. Het is altijd aan te raden om een erkende bouwtechnische inspecteur erbij te halen om jouw nieuwe huis te laten inspecteren. Deze inspectie is zowel van belang voor een bestaande huis als voor huizen die nog gebouwd moeten worden.

5 redenen om een bouwtechnische keuring te doen bij het aankopen van een woning

1. Nieuwbouwwoningen kunnen ook allerlei problemen hebben

Een huis bouwen is een complex proces, waarbij er rekening moet worden gehouden met veel verschillende zaken. Daarnaast zijn er veel verschillende onderaannemers en werknemers betrokken die het project realiseren. Deze zich allemaal in voor andere systemen van het huis, meestal zonder dat ze de volle 100% rekening houden met de andere systemen. Aangezien al deze systemen afzonderlijk van elkaar worden geïnstalleerd, is het voor een bouwer een onmogelijke taak om alle verschillende fases van de bouw zorgvuldig te analyseren. Zelfs bij de meest betrouwbare en professionele aannemers is het mogelijk dat er kleine zaken over het hoofd worden gezien. Enkele problemen die aan te treffen zijn bij nieuwbouwwoningen zijn organische groei in een kruipruimte, ontbrekende isolatielagen waardoor een woning niet zo energiezuinig als vooraf gezegd, ontbrekende zijsporen en gebroken dakspanten. Een professionele bouwtechnische inspecteur is een buitenstaander en kan daardoor een erg realistisch en zorgvuldig bouwkundig rapport opbouwen waar alle aspecten van de woning worden geanalyseerd en gekeurd.

2. Problemen kunnen op tijd worden verholpen

Zodra er wordt geconstateerd door een bouwtechnische inspecteur dat er een probleem te vinden is in jouw nieuwe woning, kan dit nog voordat je gaat verhuizen worden opgelost. Doordat de problemen op tijd worden gevonden, zal je geen last hebben van lawaai, stof of het ongemak van een reparatie in de eerste aantal weken dat je in jouw nieuwe huis woont. Hoewel het normaal is bij ieder huis dat er op den duur een aantal kleine zaken moeten worden aangepast, wil je dat alle belangrijke problemen zo snel mogelijk worden opgelost door de aannemer.

3. Een bouwtechnische inspectie is niet hetzelfde als een gemeentelijke bouwinspectie

Een gemeentelijke bouwinspectie dient als een controle om vast te stellen of alle bouwvoorschriften worden nageleefd. Ondanks dat de gemeentelijke bouwinspecties zeker hun werk goed uitvoeren, zijn er factoren buiten hun werk en macht die zorgen dat de inspectie niet zo zorgvuldig is als een inspectie van een bouwtechnische expert.

4. Problemen kunnen worden gerepareerd voordat ze ernstige schade geven

Het is mogelijk dat er tijdens de bouwtechnische inspectie zaken worden aangetroffen die de veiligheid van de inwonende in gevaar kunnen brengen. Dit kan bijvoorbeeld een gaslek zijn. Een gaslek zal zo snel mogelijk moeten worden opgelost om de veiligheid van jou en jouw gezin te garanderen. In een van de ergste gevallen wordt er door de inspectie vastgesteld dat de algehele constructie van de woning niet meer veilig is. In zo’n geval is het belangrijk om vast te stellen of het nog wel een aankoop is wat binnen jouw budget past door de kosten van alle reparaties op te tellen en mee te nemen in de koopprijs.

5. Het is van belang bij wederverkoop

Als je jouw woning later wenst te verkopen, voeren de nieuwe kopers waarschijnlijk een woninginspectie uit. Problemen die zover gaan als de oorspronkelijke constructie zullen worden geanalyseerd. De problemen die uit deze analyse komen zijn nu in jouw bezit, waardoor het jouw verantwoordelijkheid is om deze te repareren. Als deze zaken niet worden opgelost kan het grote invloed hebben op de verkoopwaarde van de woning. Door zelf een bouwtechnische inspectie uit te laten voeren kan je zo’n ongewenste verrassing voorkomen.





5 redenen om een bouwtechnische keuring te doen bij het aankopen van een woning

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

22-04-2024 - Deze vijf apps zijn onmisbaar op de werkvloer
In de moderne wereld van het werk is efficiëntie essentieel. Gelukkig biedt de iPhone een scala aan krachtige apps die je kunnen helpen om je werk te coördineren, taken te beheren en product
Lees meer

19-04-2024 - Bedrijfsprocessen optimaliseren met OrangeSpot
Bedrijfsprocessen vormen de ruggengraat van elke organisatie, maar zonder regelmatige evaluatie en aanpassing kunnen ze inefficiënt worden en groei gaan belemmeren. In dit blog gaan we dieper in
Lees meer

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap