Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Parttime ondernemer worden

Parttime ondernemer worden

Parttime ondernemer worden

Heb jij veel tijd over naast je vaste baan? Wil je deze tijd nuttig besteden en wat bijverdienen? Dan is het een slim idee om parttime ondernemer te worden. Tegenwoordig kan dit gewoon online, vanuit je eigen huis of kamer. Begin klein en wellicht kan je project na een tijdje uitgroeien tot een volwaardig eigen bedrijf. Een eigen bedrijf beginnen is hard werken, maar als je de juiste klanten en het aanbod bij elkaar brengt, is alles mogelijk. Hieronder zullen we wat tips en ideeen geven om hiermee van start te gaan.

Parttime ondernemer worden

Eigen kledinglijn

Als je goed bent in het maken van designs, logo's of bijvoorbeeld tekeningen, kun je ervoor kiezen om je eigen T-shirt of kledingbedrijf te beginnen. Gebruik je vaardigheden bij het ontwerpen van kleding en begin je eigen webshop waar je deze verkoopt. Er zijn tegenwoordig verschillende apps en websites waar dit makkelijk op te zetten is. Deze verbinden je ook meteen met textieldrukkers en kledingproducenten. Hierdoor heb je zelf alle tijd om je te focussen op de ontwerpen.

Website maken

Is er een onderwerp waar jij heel veel vanaf weet, of simpelweg altijd je interesse heeft gehad? Dan kun je hier een website voor maken. Door gebruik te maken van advertenties en links naar andere pagina's, kun je hiermee ook geld verdienen. Zo kun je een website bouwen over een bepaald vakgebied, land of hobby waar je passie voor hebt. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen casino beginnen of een fitness website. Er zijn talloze opties mogelijk.

Freelance werken

Als je goed bent in schrijven, ontwikkelen van software of bijvoorbeeld grafisch design, kun je ook een bedrijf starten dat zich focust op het direct inzetten van deze talenten. Help mensen over de hele wereld met hun projecten door je aan te bieden als een tekstschrijver of ontwikkelaar. Doordat je vaak niet maandenlang vastzit aan een project, kun je de tijd zo indelen als je zelf prettig vindt. Je bepaalt zelf welke projecten je wel en niet accepteert. Er is een enorm aanbod aan sites waar je jezelf kunt aanbieden voor bepaalde diensten. Je kunt dus in principe meteen aan de slag.

Online cursussen

Is er een bepaald onderwerp of een vaardigheid waar je heel veel vanaf weet, of erg goed in bent? Kun je momenteel niet direct hiermee aan het werk? Deel deze kennis en ervaring dan met mensen over de hele wereld. Geef online cursussen aan mensen en verdien hier geld aan. Of je nu goed bent in marketing, webdesign, muziek produceren, alles is mogelijk. Je kunt er zelfs voor kiezen om deze cursussen op te nemen als video's. Zo hoef je deze maar een keer op te nemen, waarna je een passief inkomen blijft houden naast je vaste baan.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van wat je zou kunnen doen online met een eigen bedrijf. De mogelijkheden zijn eindeloos. Begin vandaag nog aan een zelfstandig project waar je jouw passie in kwijt kunt. Wie weet groeien deze projecten wel uit tot je nieuwe vaste baan.

Parttime ondernemer worden

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

06-03-2021 - Waarom de coronacrisis positief is voor sommige ondernemers
Dat 2020 een dramatisch jaar was voor veel ondernemers is een feit: ruim 2700 bedrijven gingen over de kop in Nederland, maar opvallend genoeg is dat beduidend minder dan een jaar eerder. Dit is deels
Lees meer

01-03-2021 - Wat is een design thinking sessie en waarom zou je moeten de
Design thinking staat voor een methode waarbij je op een creatieve wijze tot innovatieve oplossingen komt. Er zijn daar natuurlijk allerlei methodes voor, maar deze benadering kenmerkt zich door de kl
Lees meer

24-02-2021 - 5 redenen om een bouwtechnische keuring te doen bij het aank
Er zijn een aantal essentieel redenen waarom kopers tijdens het aanschaffen van een nieuwe woning altijd vóór de aankoop een bouwtechnische keuring moeten uitvoeren. Het kopen van een ni
Lees meer

10-12-2020 - Hoe wordt het WK darten georganiseerd?
Het PDC World Darts Championship 2021 is alweer het 28ste WK dat door de PDC georganiseerd wordt. Het WK darten begint op 15 december en wordt gehouden in Londen in Alexandra Palace. Op 30 november is
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap