Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Waarom je ook in tijden van corona de BHV-trainingen door moet laten gaan

Waarom je ook in tijden van corona de BHV-trainingen door moet laten gaan

Waarom je ook in tijden van corona de BHV-trainingen door moet laten gaan

Waarom zou je een cursus BHV volgen in tijden van corona? Je bent immers nauwelijks nog op kantoor en je moet afstand houden van elkaar. Dat dit wel degelijk nut heeft leggen we je hieronder uit.

Waarom je ook in tijden van corona de BHV-trainingen door moet laten gaan

Nu de meeste mensen (met een kantoorbaan) al meer dan een jaar lang het grootste gedeelte van de tijd thuis werken, ziet een gemiddelde werkdag er toch net even anders uit dan je voorheen gewend was. Vergaderingen en borrels vinden voornamelijk digitaal plaats en uitjes en cursussen worden keer op keer uitgesteld. Hoewel je hier misschien niet bij stilstaat is het toch is heel verstandig om de BHV-kennis van de medewerkers op pijl te houden. Ook in tijden van corona!

Voorkom dat de kennis verwatert

Ten eerste wil je natuurlijk voorkomen dat de kennis die in het verleden is opgedaan verwatert. Waar de medewerkers eerder gewend waren jaarlijks of misschien wel vaker nieuwe BHV-kennis op te doen, of de kennis op te frissen, ligt dat nu misschien al 1,5 jaar of langer stil. Uiteraard verdwijnt heus niet alle kennis zomaar, maar toch is het bij dit soort veiligheidstrainingen juist ontzettend belangrijk dat je de kennis en oefeningen blijft herhalen. De certificaten die je hiermee behaalt hebben niet voor niets een beperkte houdbaarheid.

Door de kennis en vaardigheden geregeld te blijven herhalen blijft dit vele malen beter hangen en kunnen BHV'ers sneller en adequater handelen op het moment dat dit nodig is. Of dit nu in de toekomst binnen het bedrijf is, of in privesituaties.

Nieuwe medewerkers

Daarnaast zijn er het afgelopen jaar wellicht ook al een aantal nieuwe medewerkers gestart. Ook zij moeten natuurlijk de nodige kennis opdoen en certificaten behalen. Het is zonde van de tijd om daarmee te wachten tot alle coronamaatregelen opgeheven zijn, vooral omdat niemand zeker weet wanneer dit zal zijn. Deze tijd die ze waarschijnlijk veelal thuis doorbrengen kunnen ze juist goed gebruiken om de basiskennis kennis rondom BHV en veiligheidstrainingen te leren. Dit kan tegenwoordig zowel online als op locatie.

Op gepaste afstand

Hoewel de BHV-trainingen lange tijd stil hebben gelegen is het sinds begin maart 2021 weer mogelijk om veiligheidstrainingen op locatie te volgen. Hiervoor worden uiteraard de nodige maatregelen genomen, om besmettingsgevaar te vermijden. Meer daarover lees je hier. Ook zijn er digitale cursussen beschikbaar gesteld, om evengoed vanuit huis de nodige kennis op te doen of up-to-date te houden!





Waarom je ook in tijden van corona de BHV-trainingen door moet laten gaan

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

22-04-2024 - Deze vijf apps zijn onmisbaar op de werkvloer
In de moderne wereld van het werk is efficiëntie essentieel. Gelukkig biedt de iPhone een scala aan krachtige apps die je kunnen helpen om je werk te coördineren, taken te beheren en product
Lees meer

19-04-2024 - Bedrijfsprocessen optimaliseren met OrangeSpot
Bedrijfsprocessen vormen de ruggengraat van elke organisatie, maar zonder regelmatige evaluatie en aanpassing kunnen ze inefficiënt worden en groei gaan belemmeren. In dit blog gaan we dieper in
Lees meer

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap