Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Waarom je ook in tijden van corona de BHV-trainingen door moet laten gaan

Waarom je ook in tijden van corona de BHV-trainingen door moet laten gaan

Waarom je ook in tijden van corona de BHV-trainingen door moet laten gaan

Waarom zou je een cursus BHV volgen in tijden van corona? Je bent immers nauwelijks nog op kantoor en je moet afstand houden van elkaar. Dat dit wel degelijk nut heeft leggen we je hieronder uit.

Waarom je ook in tijden van corona de BHV-trainingen door moet laten gaan

Nu de meeste mensen (met een kantoorbaan) al meer dan een jaar lang het grootste gedeelte van de tijd thuis werken, ziet een gemiddelde werkdag er toch net even anders uit dan je voorheen gewend was. Vergaderingen en borrels vinden voornamelijk digitaal plaats en uitjes en cursussen worden keer op keer uitgesteld. Hoewel je hier misschien niet bij stilstaat is het toch is heel verstandig om de BHV-kennis van de medewerkers op pijl te houden. Ook in tijden van corona!

Voorkom dat de kennis verwatert

Ten eerste wil je natuurlijk voorkomen dat de kennis die in het verleden is opgedaan verwatert. Waar de medewerkers eerder gewend waren jaarlijks of misschien wel vaker nieuwe BHV-kennis op te doen, of de kennis op te frissen, ligt dat nu misschien al 1,5 jaar of langer stil. Uiteraard verdwijnt heus niet alle kennis zomaar, maar toch is het bij dit soort veiligheidstrainingen juist ontzettend belangrijk dat je de kennis en oefeningen blijft herhalen. De certificaten die je hiermee behaalt hebben niet voor niets een beperkte houdbaarheid.

Door de kennis en vaardigheden geregeld te blijven herhalen blijft dit vele malen beter hangen en kunnen BHV'ers sneller en adequater handelen op het moment dat dit nodig is. Of dit nu in de toekomst binnen het bedrijf is, of in privesituaties.

Nieuwe medewerkers

Daarnaast zijn er het afgelopen jaar wellicht ook al een aantal nieuwe medewerkers gestart. Ook zij moeten natuurlijk de nodige kennis opdoen en certificaten behalen. Het is zonde van de tijd om daarmee te wachten tot alle coronamaatregelen opgeheven zijn, vooral omdat niemand zeker weet wanneer dit zal zijn. Deze tijd die ze waarschijnlijk veelal thuis doorbrengen kunnen ze juist goed gebruiken om de basiskennis kennis rondom BHV en veiligheidstrainingen te leren. Dit kan tegenwoordig zowel online als op locatie.

Op gepaste afstand

Hoewel de BHV-trainingen lange tijd stil hebben gelegen is het sinds begin maart 2021 weer mogelijk om veiligheidstrainingen op locatie te volgen. Hiervoor worden uiteraard de nodige maatregelen genomen, om besmettingsgevaar te vermijden. Meer daarover lees je hier. Ook zijn er digitale cursussen beschikbaar gesteld, om evengoed vanuit huis de nodige kennis op te doen of up-to-date te houden!

Waarom je ook in tijden van corona de BHV-trainingen door moet laten gaan

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

12-06-2021 - Als Nederlander kiezen voor een offshore baan? Dit moet je w
Als je benzine tankt voor je auto, denk je er vast niet aan dat dit zwarte goud van diep in de aardkorst wordt gepompt, door mannen en vrouwen die ver weg van het vasteland, op een offshore olieplatfo
Lees meer

26-05-2021 - Is handelen in cryptocurrency met een trading bot een goed i
Steeds vaker investeren Nederlanders in cryptocurrency zoals bitcoin. Niemand weet echter exact hoeveel Nederlanders dit doen, maar feit is dat de interesse voor virtuele valuta de laatste jaren flink
Lees meer

19-05-2021 - 28 aanvragen KOA
Op 1 April 2021, trad de Wet KOA in werking. KOA (Kansspelen Op Afstand) is een wijziging van, en aanvulling op de Wet op Kansspelen. KOA maakt het mogelijk om legaal, online kansspelen te mogen aanbi
Lees meer

29-04-2021 - Parttime ondernemer worden
Heb jij veel tijd over naast je vaste baan? Wil je deze tijd nuttig besteden en wat bijverdienen? Dan is het een slim idee om parttime ondernemer te worden. Tegenwoordig kan dit gewoon online, vanuit
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap