Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 28 aanvragen KOA

28 aanvragen KOA

28 aanvragen KOA

Op 1 April 2021, trad de Wet KOA in werking. KOA (Kansspelen Op Afstand) is een wijziging van, en aanvulling op de Wet op Kansspelen. KOA maakt het mogelijk om legaal, online kansspelen te mogen aanbieden. Het doel van deze Wet is het beter beschermen van de online spelers.

De Wet is op 21 April 2021 in werking getreden en de markt voor online kansspelen, zal op 1 Oktober 2021 opengaan. Tot nu toe, heeft de KSA (Kansspelautoriteit), 28 aanvragen ontvangen voor een van deze vergunningen, om online in Nederland, kansspelen te mogen aanbieden. Zoals bijvoorbeeld HEXCasino.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een van deze vergunningen, om vanaf 1 Oktober 2021, online kansspelen te mogen aanbieden in Nederland, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden.

Zo wordt er onder andere gekeken, of de aanvrager een afdoende beleid heeft voor het tegengaan van bijvoorbeeld kansspelverslaving. Ook wordt er gekeken of de onderneming, een gezonde en verantwoordelijke onderneming is en op een verantwoordelijke manier omgaat spelerstegoeden. Je dient aan te kunnen tonen dat de integriteit binnen de onderneming op orde is en er moet een goed, intern toezicht zijn. Verder moet je een aansluiting hebben op het Cruks uitsluitregister en de speelgegevens (near real time) registreren in een controledatabank.

De kosten liggen voor deze aanvraag, liggen rond de 45.000 euro en dienen in zijn geheel, vooraf betaald te worden. Word je aanvraag afgewezen? Dan ontvang je dit geld niet terug.

Het doel van de Wet

De KOA is eigenlijk een wijziging van, en een aanvulling op de huidige, bestaande Wet op kansspelen. Hiermee wordt geprobeerd, om de speler nog beter te beschermen en wordt het Nederlandse kansspelbeleid gemoderniseerd. De meest opvallende vernieuwing, is het reguleren en legaliseren, van de online kansspelen in Nederland. Verder worden de eisen op het gebied van verslavingspreventie door deze nieuwe Wet behoorlijk aangescherpt. Dit geldt voor alle risicovolle kansspelen (Online en landgeboden). Verder zullen er ook op het gebied van werving en reclame, nieuwe bepalingen gaan gelden.

Zo moet reclame bijvoorbeeld evenwichtig en zorgvuldig zijn. Mag je niet aanzetten tot onmatige deelname en mag je niet misleidend zijn. Je mag je ook niet richten op kwetsbare groepen.

28 aanvragen tot nu toe

Tot nu toe zijn er 28 aanvragen ingediend, sinds 21 April 2021. Iedereen die een vergunning heeft kunnen krijgen, mag per 1 oktober 2021 online kansspelen aanbieden in Nederland. Een aanvraag wordt alleen in behandeling genomen, als het complete bedrag van 48.000 euro is betaald. De voorzitter van de raad van bestuur, René Jansen, is content met het aantal aanvragen tot nog toe. Hij vertrouwt erop dat er straks een voldoende gevarieerd en aantrekkelijk aanbod komt, om de spelers van illegale aanbieders, naar legale en betrouwbare aanbieders te kanaliseren.

28 aanvragen KOA

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

12-06-2021 - Als Nederlander kiezen voor een offshore baan? Dit moet je w
Als je benzine tankt voor je auto, denk je er vast niet aan dat dit zwarte goud van diep in de aardkorst wordt gepompt, door mannen en vrouwen die ver weg van het vasteland, op een offshore olieplatfo
Lees meer

26-05-2021 - Is handelen in cryptocurrency met een trading bot een goed i
Steeds vaker investeren Nederlanders in cryptocurrency zoals bitcoin. Niemand weet echter exact hoeveel Nederlanders dit doen, maar feit is dat de interesse voor virtuele valuta de laatste jaren flink
Lees meer

19-05-2021 - Waarom je ook in tijden van corona de BHV-trainingen door mo
Waarom zou je een cursus BHV volgen in tijden van corona? Je bent immers nauwelijks nog op kantoor en je moet afstand houden van elkaar. Dat dit wel degelijk nut heeft leggen we je hieronder uit.
Lees meer

29-04-2021 - Parttime ondernemer worden
Heb jij veel tijd over naast je vaste baan? Wil je deze tijd nuttig besteden en wat bijverdienen? Dan is het een slim idee om parttime ondernemer te worden. Tegenwoordig kan dit gewoon online, vanuit
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap