Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 28 aanvragen KOA

28 aanvragen KOA

28 aanvragen KOA

Op 1 April 2021, trad de Wet KOA in werking. KOA (Kansspelen Op Afstand) is een wijziging van, en aanvulling op de Wet op Kansspelen. KOA maakt het mogelijk om legaal, online kansspelen te mogen aanbieden. Het doel van deze Wet is het beter beschermen van de online spelers.

De Wet is op 21 April 2021 in werking getreden en de markt voor online kansspelen, zal op 1 Oktober 2021 opengaan. Tot nu toe, heeft de KSA (Kansspelautoriteit), 28 aanvragen ontvangen voor een van deze vergunningen, om online in Nederland, kansspelen te mogen aanbieden. Zoals bijvoorbeeld HEXCasino.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een van deze vergunningen, om vanaf 1 Oktober 2021, online kansspelen te mogen aanbieden in Nederland, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden.

Zo wordt er onder andere gekeken, of de aanvrager een afdoende beleid heeft voor het tegengaan van bijvoorbeeld kansspelverslaving. Ook wordt er gekeken of de onderneming, een gezonde en verantwoordelijke onderneming is en op een verantwoordelijke manier omgaat spelerstegoeden. Je dient aan te kunnen tonen dat de integriteit binnen de onderneming op orde is en er moet een goed, intern toezicht zijn. Verder moet je een aansluiting hebben op het Cruks uitsluitregister en de speelgegevens (near real time) registreren in een controledatabank.

De kosten liggen voor deze aanvraag, liggen rond de 45.000 euro en dienen in zijn geheel, vooraf betaald te worden. Word je aanvraag afgewezen? Dan ontvang je dit geld niet terug.

Het doel van de Wet

De KOA is eigenlijk een wijziging van, en een aanvulling op de huidige, bestaande Wet op kansspelen. Hiermee wordt geprobeerd, om de speler nog beter te beschermen en wordt het Nederlandse kansspelbeleid gemoderniseerd. De meest opvallende vernieuwing, is het reguleren en legaliseren, van de online kansspelen in Nederland. Verder worden de eisen op het gebied van verslavingspreventie door deze nieuwe Wet behoorlijk aangescherpt. Dit geldt voor alle risicovolle kansspelen (Online en landgeboden). Verder zullen er ook op het gebied van werving en reclame, nieuwe bepalingen gaan gelden.

Zo moet reclame bijvoorbeeld evenwichtig en zorgvuldig zijn. Mag je niet aanzetten tot onmatige deelname en mag je niet misleidend zijn. Je mag je ook niet richten op kwetsbare groepen.

28 aanvragen tot nu toe

Tot nu toe zijn er 28 aanvragen ingediend, sinds 21 April 2021. Iedereen die een vergunning heeft kunnen krijgen, mag per 1 oktober 2021 online kansspelen aanbieden in Nederland. Een aanvraag wordt alleen in behandeling genomen, als het complete bedrag van 48.000 euro is betaald. De voorzitter van de raad van bestuur, René Jansen, is content met het aantal aanvragen tot nog toe. Hij vertrouwt erop dat er straks een voldoende gevarieerd en aantrekkelijk aanbod komt, om de spelers van illegale aanbieders, naar legale en betrouwbare aanbieders te kanaliseren.





28 aanvragen KOA

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

22-04-2024 - Deze vijf apps zijn onmisbaar op de werkvloer
In de moderne wereld van het werk is efficiëntie essentieel. Gelukkig biedt de iPhone een scala aan krachtige apps die je kunnen helpen om je werk te coördineren, taken te beheren en product
Lees meer

19-04-2024 - Bedrijfsprocessen optimaliseren met OrangeSpot
Bedrijfsprocessen vormen de ruggengraat van elke organisatie, maar zonder regelmatige evaluatie en aanpassing kunnen ze inefficiënt worden en groei gaan belemmeren. In dit blog gaan we dieper in
Lees meer

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap