Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Is handelen in cryptocurrency met een trading bot een goed idee?

Is handelen in cryptocurrency met een trading bot een goed idee?

Is handelen in cryptocurrency met een trading bot een goed idee?

Steeds vaker investeren Nederlanders in cryptocurrency zoals bitcoin. Niemand weet echter exact hoeveel Nederlanders dit doen, maar feit is dat de interesse voor virtuele valuta de laatste jaren flink gestegen is. Een van de nieuwste ontwikkelingen binnen deze branche is het gebruiken van zogeheten trading bots. Wat zijn trading bots precies en is het gebruiken ervan een goed idee? Je leest er hieronder meer over.

Wat is een trading bot?

Wat is een trading bot?

De cryptomarkt slaapt nooit - op ieder moment van de dag kan er worden gehandeld in zogeheten cryptovaluta. De koers is ontzettend volatiel (wisselend) en is dus op ieder moment van de dag anders. Zelf moet je natuurlijk wel zorgen voor voldoende slaap, waardoor je niet iedere verandering op de markt mee kunt maken. Wil je het liefst 24/7 mee kunnen handelen op de cryptomarkt? Dan kun je een zogeheten trading bot inschakelen. Een trading bot is een computerprogramma dat bepaalde indicatoren gebruikt om veranderingen in de cryptokoers te herkennen.

Je kunt zo'n trading bot precies zo instellen dat er op een goed moment automatisch wordt geinvesteerd in bijvoorbeeld bitcoin of een andere munt. Op die manier heb je altijd controle over je eigen investering zonder dat je de volatiele koers constant in de gaten hoeft te houden. Dat scheelt veel tijd, energie en uiteindelijk ook veel geld. In en buiten Nederland heb je de keuze uit een ruim aantal trading bots. Hier vind je een samenvatting met de beste crypto robots, zoals een trading bot ook wel wordt genoemd. Door de stijgende populariteit van cryptocurrency stijgt het aantal trading bots ook. Via bovenstaande link vind je altijd het meest actuele beste aanbod.

Is een trading bot nuttig?

Het grote voordeel van een trading bot of crypto robot is dat zo'n bot jouw strategie aanhoudt en daar niet van afwijkt. Dat is gunstig voor transacties, omdat die alleen op een zeer efficient moment worden gedaan door de bot. Je kunt dus niet in the heat of the moment of in alle emoties je virtuele munten verkopen - iets wat voor veel mensen een prettig idee is. Wat ook fijn is, is dat je geen codeer- of handelsvaardigheden nodig hebt om zo'n bot te gebruiken. Iedereen kan ermee beginnen. Een trading bot is dus zeker nuttig wanneer je de strategie goed hebt uitgewerkt en de bot daarop hebt aangepast. Daar moet je dus zelf op letten.

Wanneer dat het geval is, kunnen we zeker stellen dat een trading bot winstgevend is. Je moet alleen even weten wat de beste strategie is en hoe dat voor jou werkt. Als je dat eenmaal te pakken hebt, kan traden met zo'n bot meer winst opleveren dan wanneer je het handmatig zou doen. Het vergt dus zeker de nodige ervaring en kennis om met een trading bot te werken, maar doe je het eenmaal goed dan is handelen in cryptocurrency met een trading bot zonder meer een goed idee. Geef het dus goed de tijd en aandacht om van een zo'n trading bot een succes te maken.

Is handelen in cryptocurrency met een trading bot een goed idee?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

12-06-2021 - Als Nederlander kiezen voor een offshore baan? Dit moet je w
Als je benzine tankt voor je auto, denk je er vast niet aan dat dit zwarte goud van diep in de aardkorst wordt gepompt, door mannen en vrouwen die ver weg van het vasteland, op een offshore olieplatfo
Lees meer

19-05-2021 - 28 aanvragen KOA
Op 1 April 2021, trad de Wet KOA in werking. KOA (Kansspelen Op Afstand) is een wijziging van, en aanvulling op de Wet op Kansspelen. KOA maakt het mogelijk om legaal, online kansspelen te mogen aanbi
Lees meer

19-05-2021 - Waarom je ook in tijden van corona de BHV-trainingen door mo
Waarom zou je een cursus BHV volgen in tijden van corona? Je bent immers nauwelijks nog op kantoor en je moet afstand houden van elkaar. Dat dit wel degelijk nut heeft leggen we je hieronder uit.
Lees meer

29-04-2021 - Parttime ondernemer worden
Heb jij veel tijd over naast je vaste baan? Wil je deze tijd nuttig besteden en wat bijverdienen? Dan is het een slim idee om parttime ondernemer te worden. Tegenwoordig kan dit gewoon online, vanuit
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap