Home / Zakelijke dienstverlening Blog / De voordelen van een flexwerkplek

De voordelen van een flexwerkplek

De voordelen van een flexwerkplek

In het voorjaar van 2020 zorgde het coronavirus ervoor dat we met ons allen zoveel mogelijk moesten gaan thuiswerken. Dit was even wennen. Niet iedereen heeft thuis een werkplek, waardoor we onze creativiteit moesten gebruiken om een nieuwe werkplek binnenshuis te creeren. Tot op heden zijn er nog steeds veel medewerkers die thuis werken. Niet iedereen vindt het thuiswerken prettig. Ze raken snel afgeleid door hun dagelijkse leven en kunnen werk en prive maar lastig gescheiden houden. Er liggen te veel afleidingen op de loer. Inmiddels gaan we weer meer naar kantoor maar ook dit dagelijkse vaste patroon kan een sleur worden. We zien tegenwoordig dat veel mensen kiezen voor een flexwerkplek. We vertellen je graag wat de voordelen zijn van zo'n flexwerkplek.

Wat is een flexwerkplek?

Een flexwerkplek is een flexibele werkplek buitenshuis. Kenmerkend voor deze plek is dat medewerkers zelf kunnen kiezen waar ze heen gaan, wanneer, hoelang en wanneer ze weer teruggaan. Velen kiezen voor een koffietentje, cafe, restaurant of een bibliotheek. Al deze locaties beschikken over plekken waar gewerkt kan worden.

Veel cafes en restaurants maken promotie voor hun bedrijf. Om gasten terug te laten komen laten ze bijvoorbeeld horecaservies, parasols, servetten of tassen bedrukken met hun logo of een opvallende tekst. Hoe leuk is het om je gasten bedrukte tassen met wat lekkere dingen mee te geven? Heeft jouw horecaonderneming een milieuvriendelijk karakter, kies dan voor recycle papieren tassen bedrukken.

Afwisseling

Een vaste werkplek is misschien fijn, maar na verloop van tijd kan je in een sleur raken. Je reist de vaste route naar je werk, je loopt naar je werkplek en start de computer of laptop op. Je staat op voor werkoverleg, een kopje thee of koffie of wanneer je naar het toilet gaat. Rond 12:00 uur heb je lunchpauze en om 17:00 of 18:00 uur zit de werkdag erop. Dit vaste patroon herhaalt zich elke werkdag. Een flexwerkplek doorbreekt dit vaste patroon. Flexwerkplekken zorgen voor afwisseling. De ene dag ga je naar dat hippe koffietentje en de andere dag kies je voor het nieuwe restaurantje op de hoek. Afgewisseld met een dag thuis en een dag op kantoor zorgt een flexwerkplek voor meer dynamiek in het werk.

De juiste prive- en werkbalans

Als je thuiswerkt ben je hoe dan ook bezig met privezaken. Even snel de was aanzetten, de kids helpen met hun huiswerk en vervolgens een aantal uurtjes overwerken. Veel thuiswerkers worstelen met de juiste werk- en privebalans. Een flexwerkplek is de oplossing. Op deze plekken word je niet afgeleid door privezaken en kan je je volledig concentreren op je werk.

Sneller in contact met andere mensen

Als je thuiswerkt kom je geen nieuwe mensen tegen. Op een flexwerkplek werk je niet alleen en hier kom je dus wel nieuwe mensen tegen. Je ontmoet nieuwe mensen waardoor je je netwerk kan uitbreiden. Dit biedt mogelijkheden. In de toekomst kan dit bijvoorbeeld leiden tot samenwerkingen of hulp op verschillende gebieden. Niet alleen op zakelijk gebied, maar ook in je priveleven kunnen uit deze contacten misschien nieuwe vriendschappen bloeien. Samen terug naar de flexwerkplek waar je elkaar ontmoet hebt om hier samen een drankje te doen of een potje kaarten te spelen. Laat speelkaarten bedrukken en speel een uniek potje met je nieuwe vrienden.

De voordelen van een flexwerkplek

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

30-11-2021 - Bitcoin is de markt van investeerders aan het veroveren
In het begin van cryptocurrency waren vrij veel mensen sceptisch over de veiligheid en haalbaarheid van deze nieuwe online valuta. Het idee klonk vanaf het begin wel heel mooi; een munt die echt voor
Lees meer

28-11-2021 - 6 manieren om je product te kunnen presenteren
Je wil graag je product presenteren maar je weet niet hoe? Maak je geen zorgen want er zijn verschillende manieren hoe je dat het beste kan doen. Lees snel verder om erachter te komen. Richt een sh
Lees meer

23-11-2021 - Online geld verdienen met werken vanuit huis
We werken weer steeds vaker thuis op dit moment. Hoewel veel bedrijven al het nieuwe werken hebben geïntroduceerd of zelfs helemaal hebben omarmd, zijn er nog steeds bedrijven die hierin achterop
Lees meer

11-11-2021 - Vijf kansrijke sectoren voor startende ondernemers
Iedere startende ondernemer is op zoek naar een veelbelovende niche. Je richten op het juiste deel van de markt kan immers het verschil betekenen tussen een succesvolle onderneming of een voortdurend
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap