Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Hoe straalt je kantoor uit op klanten die langskomen?

Hoe straalt je kantoor uit op klanten die langskomen?

Hoe straalt je kantoor uit op klanten die langskomen?

Het kantoor is naast een werkplek ook de plek waar klanten worden ontvangen. Het is belangrijk om erachter te komen waarom de uitstraling van je kantoor belangrijk is en of de uitstraling in lijn ligt met hetgeen waar jij als bedrijf voor staat. In dit artikel lees je alles over hoe je jouw kantoor kan laten stralen.

Eerste indruk

Of het nou een klant of een nieuwe collega is, het kantoor geeft een eerste indruk van het bedrijf. Wanneer het kantoor er slordig uitziet, is de eerste indruk meteen negatief. Ook kan de locatie van het kantoor invloed hebben. Een kantoor Amsterdam is aantrekkelijker dan een kantoorruimte ergens in een onbekend dorp in Nederland. Een eerste indruk kan je natuurlijk maar een keer maken.Ook als je kantoor er gewoon representatief uitziet, kan dit voor sommige negatief zijn. Neem als voorbeeld een creatief bedrijf met een hele mooie website. Van tevoren wordt gedacht dat het bedrijf een enorm creatief kantoor heeft. Als je dan aankomt op kantoor en het ziet er erg saai en normaal uit, is dat een flinke domper. Ook wordt het beeld dat diegene voorheen had verandert door deze uitstraling. Via Tauro zijn kantoren te huur met een variatie aan kantoren, zodat er altijd wel iets tussen zit dat past bij je bedrijf.

Door een kantoor te hebben met een mooi design en mooi interieur, maak je indruk op klanten en zakenrelaties. Het geeft hen het gevoel dat de organisatie succesvol en professioneel is. Hiermee wordt vertrouwen opgebouwd en is er meer kans op nieuwe opdrachten.

Verhogen productiviteit

Ook voor de werknemers is een goed kantoor design belangrijk. Wanneer de kantoorruimte goed georganiseerd is, zorgt dit voor efficiëntie. Dit scheelt uiteindelijk tijd. Licht, temperatuur, luchtkwaliteit, geluid en ergonomisch comfort helpen ook mee aan de productiviteit van de werknemers.

Creativiteit stimuleren

Een goede uitstraling kan ook zorgen voor inspiratie en een motivatie om op kantoor te komen werken. Een grijs, ouderwets kantoor kan echt averechts werken. Werknemers kunnen hierdoor met tegenzin naar hun werk zijn en zodra ze de kans krijgen, werken ze vanuit huis. De inspiratie die werknemers van de uitstraling van een mooi kantoor krijgen kan erg belangrijk zijn voor een bedrijf. Zo ontstaan er nieuwe ideeën en nieuwe kansen.

Uitstraling verbeteren

Wanneer je de uitstraling van het kantoor wilt verbeteren is het belangrijk om eerst te kijken naar de waardes van het bedrijf. Wat vind het bedrijf belangrijk en waar staat het voor. Ook is het belangrijk om te kijken naar je klanten. Zijn je klanten erg formeel, dan is het natuurlijk raar om een hele retro stijl te kiezen voor je kantoor. Wanneer dit duidelijk is voor jezelf en het bedrijf, kan je gaan kijken naar de verschillende stijlen.

Kies een stijl die binnen het kleurenthema blijft van je merk. Dit helpt bij de merkbeleving en zorgt ervoor dat de klant, de kleuren associëren met jouw merk. De kleuren komen dus niet alleen voor op het kantoor, maar ook op de website en in de communicatie. Alles is een geheel. Wanneer je een commercieel bedrijf bent en je wilt een creatieve uitstraling kan dit ook fout gaan. Probeer wel de juiste balans te vinden. Het kan anders zo zijn dat de uitstraling te rommelig wordt. Haal de natuur naar binnen en kies voor bloemen en planten. Niet alleen geeft dit een goede uitstraling voor je klanten, maar ook de werknemers zullen hier blij mee zijn. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit.





Hoe straalt je kantoor uit op klanten die langskomen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

18-03-2024 - Digitalisering maakt vaste werkplekken minder noodzakelijk
Steeds meer organisaties zetten in op het digitaliseren van interne processen. Door deze processen te digitaliseren profiteert men van verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om
Lees meer

05-03-2024 - Navigeren in de wereld van online zakelijke vergaderingen: h
Navigeren in de wereld van online zakelijke vergaderingen: hoe virtuele platforms netwerken transformeren In het tijdperk van digitale transformatie zijn virtuele platforms een cruciale drijfveer g
Lees meer

01-03-2024 - Van rommel naar rust: het belang van orde op kantoor
Je weet het misschien maar al te goed. Een geordend en opgeruimd kantoor is een van de fijnste plekken om aan het werk te gaan. Want net zoals bij een opgeruimd huis, zorgt een opgeruimd kantoor voor
Lees meer

26-02-2024 - Een bedrijfsfilm laten maken: De weg naar succes
Een bedrijfsfilm laten maken moet natuurlijk goed gebeuren. Je wilt positieve reacties, dat het verhaal blijft hangen bij de doelgroep en dat er over gesproken wordt. Maar wat maakt jouw bedrijfs
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap