Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Hoe straalt je kantoor uit op klanten die langskomen?

Hoe straalt je kantoor uit op klanten die langskomen?

Hoe straalt je kantoor uit op klanten die langskomen?

Het kantoor is naast een werkplek ook de plek waar klanten worden ontvangen. Het is belangrijk om erachter te komen waarom de uitstraling van je kantoor belangrijk is en of de uitstraling in lijn ligt met hetgeen waar jij als bedrijf voor staat. In dit artikel lees je alles over hoe je jouw kantoor kan laten stralen.

Eerste indruk

Of het nou een klant of een nieuwe collega is, het kantoor geeft een eerste indruk van het bedrijf. Wanneer het kantoor er slordig uitziet, is de eerste indruk meteen negatief. Ook kan de locatie van het kantoor invloed hebben. Een kantoor Amsterdam is aantrekkelijker dan een kantoorruimte ergens in een onbekend dorp in Nederland. Een eerste indruk kan je natuurlijk maar een keer maken.Ook als je kantoor er gewoon representatief uitziet, kan dit voor sommige negatief zijn. Neem als voorbeeld een creatief bedrijf met een hele mooie website. Van tevoren wordt gedacht dat het bedrijf een enorm creatief kantoor heeft. Als je dan aankomt op kantoor en het ziet er erg saai en normaal uit, is dat een flinke domper. Ook wordt het beeld dat diegene voorheen had verandert door deze uitstraling. Via Tauro zijn kantoren te huur met een variatie aan kantoren, zodat er altijd wel iets tussen zit dat past bij je bedrijf.

Door een kantoor te hebben met een mooi design en mooi interieur, maak je indruk op klanten en zakenrelaties. Het geeft hen het gevoel dat de organisatie succesvol en professioneel is. Hiermee wordt vertrouwen opgebouwd en is er meer kans op nieuwe opdrachten.

Verhogen productiviteit

Ook voor de werknemers is een goed kantoor design belangrijk. Wanneer de kantoorruimte goed georganiseerd is, zorgt dit voor efficiëntie. Dit scheelt uiteindelijk tijd. Licht, temperatuur, luchtkwaliteit, geluid en ergonomisch comfort helpen ook mee aan de productiviteit van de werknemers.

Creativiteit stimuleren

Een goede uitstraling kan ook zorgen voor inspiratie en een motivatie om op kantoor te komen werken. Een grijs, ouderwets kantoor kan echt averechts werken. Werknemers kunnen hierdoor met tegenzin naar hun werk zijn en zodra ze de kans krijgen, werken ze vanuit huis. De inspiratie die werknemers van de uitstraling van een mooi kantoor krijgen kan erg belangrijk zijn voor een bedrijf. Zo ontstaan er nieuwe ideeën en nieuwe kansen.

Uitstraling verbeteren

Wanneer je de uitstraling van het kantoor wilt verbeteren is het belangrijk om eerst te kijken naar de waardes van het bedrijf. Wat vind het bedrijf belangrijk en waar staat het voor. Ook is het belangrijk om te kijken naar je klanten. Zijn je klanten erg formeel, dan is het natuurlijk raar om een hele retro stijl te kiezen voor je kantoor. Wanneer dit duidelijk is voor jezelf en het bedrijf, kan je gaan kijken naar de verschillende stijlen.

Kies een stijl die binnen het kleurenthema blijft van je merk. Dit helpt bij de merkbeleving en zorgt ervoor dat de klant, de kleuren associëren met jouw merk. De kleuren komen dus niet alleen voor op het kantoor, maar ook op de website en in de communicatie. Alles is een geheel. Wanneer je een commercieel bedrijf bent en je wilt een creatieve uitstraling kan dit ook fout gaan. Probeer wel de juiste balans te vinden. Het kan anders zo zijn dat de uitstraling te rommelig wordt. Haal de natuur naar binnen en kies voor bloemen en planten. Niet alleen geeft dit een goede uitstraling voor je klanten, maar ook de werknemers zullen hier blij mee zijn. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit.

Hoe straalt je kantoor uit op klanten die langskomen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

02-06-2023 - De voordelen van product- en prijsetiketten
Het is natuurlijk logisch dat je duidelijke en informatieve product- en prijsetiketten moet hebben als je een bedrijf runt dat producten verkoopt. Deze kleine, maar krachtige marketingtools hebben tal
Lees meer

31-05-2023 - Ouderschapsverlof voor DGAs
Ouderschapsverlof is een essentieel recht dat werknemers in staat stelt om tijd te besteden aan de zorg voor hun kinderen. Het biedt ouders de mogelijkheid om werk en gezin in evenwicht te brengen en
Lees meer

30-05-2023 - 4 redenen om als bedrijf te investeren in lockerkasten
Als bedrijf kun je in allerlei voorzieningen voor werknemers investeren, maar dat heeft niet altijd de hoogste prioriteit. Hoewel het een goede service naar je medewerkers is, is ook niet alles altijd
Lees meer

30-05-2023 - Handige apps voor de ondernemer
Je telefoon staat er waarschijnlijk bomvol mee; apps. Van social media tot het nieuws, overal is tegenwoordig wel een app voor. Het is vaak ook een lastig dilemma wanneer je je telefoon aan het opscho
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap