Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Energie besparen in het bedrijfsleven? 5 bespaartips op een rijtje!

Energie besparen in het bedrijfsleven? 5 bespaartips op een rijtje!

Energie besparen in het bedrijfsleven? 5 bespaartips op een rijtje!

Steeds meer bedrijven proberen verder te verduurzamen. Ze begrijpen hoe belangrijk het is om de ecologische voetafdruk van hun werkzaamheden te verlagen. Tegelijkertijd proberen ze hiermee ook het kabinet tegemoet te komen. Zij stimuleren grote en kleine bedrijven immers ook om verder te verduurzamen. Bijvoorbeeld door subsidies mogelijk te maken. Ook de consument kiest steeds vaker voor duurzame bedrijven. Hierdoor is duurzaam ondernemen belangrijker dan ooit. Ook natuurlijk met het oog op besparen. Zeker nu de energieprijzen de pan uit rijzen. Gelukkig valt er veel te besparen op mkb energie. We zetten de 5 beste bespaartips op een rijtje.

Energie besparen in het bedrijfsleven? 5 bespaartips op een rijtje!

1. Werk met tijdschakelaars

Met name op kantoor gebeurt het regelmatig dat lichten onnodig aan blijven staan. Hetzelfde geldt voor de verwarming. Dat is natuurlijk hartstikke zonde, want er is niemand die hier in de avond of nacht gebruik van maakt. Een bewegingssensor is daarnaast meestal een minder goed idee, omdat hierdoor alles stil kan komen te liggen als mensen aan hun bureau aan het werk zijn. Daardoor is het slimmer om van een tijdschakelaar gebruik te maken. Op die manier weet je zeker dat zowel de verwarming als het licht tijdig uitgeschakeld worden.

2. Schaf duurzame apparatuur aan

Duurzame apparaten komen natuurlijk met een prijskaartje. Daarom is het vaak minder aantrekkelijk om in een keer alle apparaten te vervangen. Dit kan echter ook stapje voor stapje. Als een apparaat stukgaat, kun je ervoor kiezen om direct een duurzaam alternatief aan te schaffen. Door de jaren heen zullen daarmee steeds meer apparaten vervangen worden voor een duurzaam alternatief. Op die manier zorg je er langzaam maar zeker voor dat uiteindelijk alle apparaten duurzaam met energie om zullen gaan. Dat is goed voor de portemonnee en het imago van jouw bedrijf.

3. Print minder

De tijd dat alles op papier werd uitgeprint is toch echt wel voorbij. Helaas zien we nog al te vaak enorm veel papieren rondslingeren bij bedrijven. En dat is zonde, want het is meestal helemaal niet nodig. Je kunt dergelijke papieren immers ook digitaal aanleveren. Dit is vaak zelfs een stuk gemakkelijker. Zorg daarom voor een fijne digitale omgeving, waardoor printen overbodig wordt. Dat scheelt niet alleen kosten met betrekking tot de printer, maar ook als je kijkt naar toners en papier!

4. Investeer in zonnepanelen

Natuurlijk kun je allemaal kleine veranderingen doorvoeren om verschil te maken, maar het is natuurlijk nog beter wanneer je met name van groene energie gebruik gaat maken. Bijvoorbeeld door het installeren van zonnepanelen. Dit is een zeer effectieve manier voor bedrijven om energie te besparen. Bovendien levert het op de lange termijn veel rendement op. Nog een groot voordeel is dat je geen last meer hebt van de veranderende energieprijzen. Voor jou is het dus geen enkel probleem meer wanneer de energieprijzen even explosief stijgen als dat ze het komende jaar zullen doen.

5. Stimuleer het 'nieuwe werken'

Mede door de coronacrisis zijn steeds meer mensen thuis gaan werken. Indien dit bij jouw bedrijf mogelijk is, is dit dan ook zeker een goede om te blijven stimuleren. Ook na de crisis. Op die manier bespaar je op reiskosten en reduceer je indirect de CO2-uitstoot. Daarnaast zal er minder stroom verbruikt worden op kantoor.





Energie besparen in het bedrijfsleven? 5 bespaartips op een rijtje!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

22-04-2024 - Deze vijf apps zijn onmisbaar op de werkvloer
In de moderne wereld van het werk is efficiëntie essentieel. Gelukkig biedt de iPhone een scala aan krachtige apps die je kunnen helpen om je werk te coördineren, taken te beheren en product
Lees meer

19-04-2024 - Bedrijfsprocessen optimaliseren met OrangeSpot
Bedrijfsprocessen vormen de ruggengraat van elke organisatie, maar zonder regelmatige evaluatie en aanpassing kunnen ze inefficiënt worden en groei gaan belemmeren. In dit blog gaan we dieper in
Lees meer

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap