Home / Zonnepanelen Blog / Vijf redenen om als ondernemer te kiezen voor een zonnedak

Vijf redenen om als ondernemer te kiezen voor een zonnedak

Vijf redenen om als ondernemer te kiezen voor een zonnedak

Regelmatig lees je berichten over de plaatsing van grote hoeveelheden zonnepanelen op de daken van bedrijfshallen. De zonnedaken worden in Nederland steeds talrijker en dat is een goede zaak, want daardoor hoeven we uiteindelijk minder fossiele brandstoffen te verstoken. Misschien heb je zelf ook al eens nagedacht over het zetten van deze stap. Als je beschikt over een bedrijfspand dat bouwtechnisch geschikt is voor het aanbrengen van zonnepanelen, maar toch nog twijfelt, zetten we hieronder de voordelen nog eens op een rij.

Baas over je eigen energiekosten

Veel ondernemers schrokken behoorlijk, toen de tarieven voor elektriciteit en gas in 2022 omhoogschoten. In sommige gevallen werd het tarief zelfs zo hoog, dat bedrijven de deuren moesten sluiten omdat de kosten niet langer te dragen waren. Met een zonnedak ben je baas over je eigen energiekosten. Je hebt namelijk daarmee een waardevolle troef in handen: zelf-opgewekte elektriciteit! Die kun je inzetten voor eigen gebruik of leveren aan het netwerk tegen een vergoeding.

Toekomstbestendig ondernemen

Regeren is vooruitzien, zeggen ze vaak. In dit geval geldt dat zeker, want er zal een moment komen waarop jouw bedrijf geen gebruik meer kan maken van de gasleiding. Met een zonnedak ben je toekomstbestendig, want de zon zal de eerstkomende miljoenen jaren nog niet stoppen met schijnen.

Neveninkomsten voor een solide basis

Door nu te investeren in zonnepanelen, leg je een solide basis voor de toekomst. Je bedrijf kan gedurende een kwart eeuw profiteren van de opbrengst uit het zonnedak. Hiermee betaal je de investeringskosten gemakkelijk terug en kun je daarnaast mooi wat neveninkomsten genereren. Altijd handig, vooral wanneer de markt even wat tegenzit en de omzet onder druk staat.

Geef je imago een boost

Veel consumenten houden bij het maken van inkoopkeuzes nadrukkelijk rekening met de vraag of een leverancier duurzaam te werk gaat. Doordat iedereen er steeds meer van doordrongen raakt dat we duurzamer moeten leven, is het dus van belang dat jij dit als ondernemer onderschrijft en in de praktijk brengt. Anders gezegd: je zult wellicht nieuwe klanten kunnen verwelkomen, die specifiek voor jouw bedrijf kiezen vanwege je duurzame imago.

Verhoog de waarde van je vastgoed

Met de aanschaf van een zonnedak zijn hoge kosten gemoeid. Daar staat tegenover dat de waarde van je vastgoed aanzienlijk stijgt. Dat maakt zo’n pand veel aantrekkelijker voor potentiële kopers. Zo heb je daadwerkelijk iets aan je investering!

Vijf redenen om als ondernemer te kiezen voor een zonnedak

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

21-11-2023 - Zonne-energie technologieen: De nieuwste trends en innovatie
In de dynamische wereld van duurzame energie is de populariteit van zonne-energie de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. Met de nieuwste trends en innovaties in zonnepanelen wordt de horizon van
Lees meer

20-03-2023 - Manieren om je bedrijf te verduurzamen
Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp geworden in de zakelijke wereld, en bedrijven over de hele wereld zijn op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Het verduurzamen van
Lees meer

06-03-2023 - Zonnepanelen met een laag budget
Je hebt vast wel eens van zonnepanelen gehoord, die het leven van veel mensen veranderen. Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen en ze spelen mee in de strijd tegen klimaatopwarming. Zonne
Lees meer

20-02-2023 - Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?
Zonnepanelen kun je nu overal in Nederland aanschaffen en ze zijn alom verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. In elk dorp of elke stad zijn ze leverbaar. Je hebt zonnepanelen Rotterdam, maar
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap