Home / Zorgverzekeringen Blog / Verschillen in basiszorgverzekeringen

Verschillen in basiszorgverzekeringen

Verschillen in basiszorgverzekeringen

Veel mensen denken dat basiszorgverzekeringen bij elke verzekeraar hetzelfde zijn. Maar ondanks dat het een ‘basis’ verzekering is kunnen er toch veel verschillen per aanbieder inzitten. Wij hebben drie punten voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het afsluiten van een basis zorgverzekering.

De polisvoorwaarden

De polisvoorwaarden kunnen erg veel verschillen ook bij de basisverzekeringen. Als je gaat vergelijken is het dus ook belangrijk dat je de polisvoorwaarden goed naast elkaar houdt en dat je uitzoekt waar de verschillen zitten. De ene verzekeraar bied je namelijk veel meer mogelijkheden en keuze vrijheid dan de andere. Ook in de betaling van het eigen risico kunnen er verschillen zitten. Zo is het mogelijk om dit bij de ene verzekeraar allemaal vooraf te voldoen en bij de andere

De premie

De maandelijkse premie kan tientallen euro’s per verzekeraar per maand verschillen, op jaarbasis zit je dus al gauw op een paar honderd euro. Terwijl de verschillen in de polisvoorwaarden misschien niet eens zo groot zijn. Het is dus belangrijk om de polisvoorwaarden in combinatie met de maandelijkse premie goed te bekijken voor het beste resultaat. Op vergelijkzorgverzekering2018.nl kun je gemakkelijk een overzicht zien van de verzekeringen van verschillende aanbieders. Hierop kun je dan gemakkelijk aanvinken wat voor jou van toepassing is en welke verzekering het beste bij jou past.

Vrije ziekenhuis keuze

Vrije ziekenhuis keuze heeft effect op de maandelijkse premie. Bij sommige verzekeringen is het alleen mogelijk om in beperkte mate een keuze te maken van het ziekenhuis waar je behandeld wilt worden. Bij andere verzekeringen heb je zelf volledig in de hand in welk ziekenhuis je behandeld wordt. Bij de verzekeringen waar je volledige keuze vrijheid hebt betaal je maandelijks iets meer premie dan bij de verzekeringen waarbij je in beperkte mate mag kiezen.

Zorgverzekering afsluiten als je 18 jaar wordt

Voordat je 18 jaar bent val je, of je kind onder de zorgverzekering van de ouders. Als je 18 jaar bent word je verplicht een eigen zorgverzekering af te sluiten. Deze dien je afgesloten te hebben in de laatste maand voordat je 18 jaar oud word. Wil je de mogelijkheden vergelijken? kijk eens op: Zorgverzekering 18 jaar Hier vind je meer informatie en heb je de mogelijkheid de verschillende verzekeringen gemakelijk te vergelijken.

 






Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

3 van 5 sterren
Een beter informatieve website is https://www.goedkopezorgverzekering2018.nl.. Inhoudelijk is deze echt up to date en geschreven met kennis..
Geplaatst op: 03-11-2017 13:43

3 van 5 sterren gebaseerd op 1 reviews

24-04-2021 - Psychisch verzuim bij je werknemer herkennen, verkorten en v
Ruim een derde van het langdurend verzuim in mkb-organisaties heeft een psychische achtergrond. Een ziekteverzuimverzekering biedt volledige ondersteuning bij re-integratie van zieke werknemers, waard
Lees meer

29-08-2016 - Ziektekostenverzekering Vergelijken voor het jaar 2016
Zorgverzekering afsluiten is een klusje die je niet graag doet, aan het einde van het jaar heb je daar niet altijd behoefte aan om alle zorgverzekeringen te gaan vergelijken en uitzoeken. Aan het e
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap