Home / Zwembad Blog / Je zwembad de winter door

Je zwembad de winter door

Je zwembad de winter door

Het is meer schaatsweer dan zwemweer, maar toch verdient het zwembad in je achtertuin alle aandacht. Er is een kleine kans dat je gaat zwemmen in de wintermaanden. En dus scheelt dat de uurtjes die je moet besteden aan het schoonmaken en onderhouden van je zwembad. Maar dat wil niet zeggen dat je er niets aan hoeft te doen. Het kan wel, maar je loopt het risico dat je als je de eerste wilt maken, er iets niet in de haak is met je  permanente of opblaasbare zwembad.

 

Om die reden geven we graag aan waar je even wel op moet letten, om problemen voor te zijn. De allersimpelste is snel gegeven: schaf een afdekzeil aan, zodat er geen bladeren, vuil of ongedierte in komt. Er zijn er echter ook die wat meer de diepte ingaan. Bijvoorbeeld de tips die de gezondheid beinvloeden. Graag geven we je daarom in overweging om ook even aan je huid te denken.

 

Mocht je best regelmatig in je zwembad willen springen, en waarom zou je niet, dan kan je huid daaronder lijden. Het chloor waarmee het water enigszins hygiënisch mee wordt gehouden, is namelijk niet zo goed voor de huis, met name dus bij regelmatig contact. Overweeg daarom de aanschaf van een zoutwaterpomp. Is goedkoper in gebruik vanwege de besparing op chloor, is veel gezonder en het onderhoud is gemakkelijker dan je wellicht denkt. Een andere pluspunt is dat kinderen met eczeem toch gewoon mee kunnen zwemmen, zonder last te krijgen van de bekende bultjes en korstjes.

 

Bijkomend voordeel is dat je af bent van de chemische lucht die boven je zwembad hangt, en dat je niet meteen bang hoeft te zijn voor je gezondheid na het inslikken van een slokje. Door deze sterke argumenten bevelen steeds meer fabrikanten van zwembaden en spa’s aan om de chloor af te zweren en een zoutwater pompsysteem aan te schaffen. De prijs vast reuze mee, en de voordelen zijn evident.

 

Kijk daarnaast vooral in de wintermaanden nog even na wat de staat is van je filter. Door nu alvast in te spelen, kun je voorkomen dat je misgrijpt. Je zult net zien, als dat gebeurt als het echt noodzakelijk is. En met een beetje pech, zijn de filters van je zwembad misschien dan uitverkocht in het hoogseizoen. Heb je echter de zaken op orde, dan weet je zeker dat de hele zomer gezond en zorgeloos kan zwemmen. 

Je zwembad de winter door

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap