Home / Dienstverlening / Dienstverlening Tiel / BedrijfsovernameNederland / BedrijfsovernameNederland

BedrijfsovernameNederland

Bemiddeling bedrijfsovername

Bedrijfsovername; waar moet u op letten?


Als adviseurbedrijfsovername weten wij uit ervaring dat bedrijfsopvolging geen gemakkelijk traject is. De komende jaren komen zo'n 60.000 bedrijven te koop. Dat lijkt veel. De markt voor bedijfsovernames wordt daardoor nog geen kopersmarkt, want goede bedrijven houden hun prijs. Bovendien willen meer mensen voor zichzelf beginnen. De Kamer van Koophandel ( kvk) moedigt op haar website steeds meer mensen aan voor zichzelf te beginnen.


Kandidaat-koper

Uit ervaring weten wij dat het vinden van een geschikte kandidaat het moeilijkst is. Kandidaten moeten niet alleen voldoende eigen vermogen meebrengen, maar ook de juiste tools. Hiermee bedoelen wij: geschiktheid. Branche-ervaring en deskundigheid spelen tegenwoordig een grote rol bij het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering. Wij onderzoeken dan ook de deskundigheid en ambitie van de kandidaatkoper. Selectie hierop voorkomt later veel narigheid. .



Geheimhoudingsverklaring

Belangrijk is ook dat de omgeving en het personeel van niets weten. Klanten kunnen wegblijven, en werknemers kunnen vertrekken. Dit alles kan de verkoopprijs ongunstig beïnvloeden. Onze werkwijze garandeert de discretie van verkoper en koper. Een geheimhoudingsverklaring zorgt ervoor dat de verkoop pas bekend wordt als de deal gesloten is.



Waardebepaling en Accountant

Gesprekken met uw accountant en een door ons uitgevoerde waardebepalingbedrijf zorgen voor een juiste verkoopprijs.
De bepaling van een juiste verkoopprijs is van belang om te zorgen dat kopers "binnenboord" blijven.



Taxatie en waardebepalingbedrijf

De waarde van de taxatie onroerend goed en de waarde van de inventaris worden ingebracht in de waardebepalingbedijf om te kijken of de koper op basis van de huidige taxatiewaarden rente en aflossingen kan opbrengen. De huidige taxatiewaarde kan namelijk aanzienlijk verschillen van de oorspronkelijke aankoopprijs door de huidige eigenaar.



Administratie op orde

Belangrijk is ook dat uw administratie op orde is. Sommige ondernemers vergeten nog wel eens dat het maken van minder winst niet ongunstig is: dit betekent namelijk minder belasting betalen. Maar bij een bedrijfsovername moet de nieuwe eigenaar ook nog een ondernemersinkomen hebben. Ook de financier kijkt hierna. Een zorgvuldige begeleiding zorgt ervoor dat uw bedrijfsovername goed verloopt vanaf het allereerste intakegesprek met de koper tot en met de overdracht bij de notaris.

Laat uw bedrjfsoverdracht onze zaak zijn.



Earn-out regeling: poes of mispoes

Momenteel is het zeer gebruikelijk om een earn-out regeling (uitverdienregeling) toe te passen bij bedrijfsoverdracht. Bij bedrijfsoverdracht wordt de waarde van een onderneming bepaald door de toekomstige resultaten en het risicoprofiel. Wat houdt een earn-out regeling in en waar moet op gelet worden.

Bij een earn-out regeling wordt de koopsom in delen betaald. Het eerste deel, meestal 50% van de koopsom, wordt gelijk betaald (bij de overdracht). De overige delen zijn afhankelijk van de toekomstige bedrijfsresultaten en worde over een afgesproken periode betaald. Het is gebruikelijk om een earn-out periode te hebben van 1 tot 3 jaar.

Een earn-out regeling wordt vaak toegepast om de kennis en het netwerk van de verkopende directeur-grootaandeelhouder (DGA) te behouden en over te dragen. Daarbij worden de vastgelegde toekomstverwachtingen (de prognose) afgerekend op de gerealiseerde resultaten.

Een gedegen voorbereiding is van belang voor een succesvolle earn-out regeling. Het is daarbij van belang de volgende onderdelen goed vast te leggen: de definities van omzet en winst, toekomstverwachting van bedrijfsresultaten, geplande investeringen en financiële verslaglegging. Heldere afspraken over zeggenschap en de manier van afrekenen staan garant voor een prettige samenwerking tussen koper en verkoper.
* Bron BOBB








Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerde diensten in de regio

Taxaties onroerend goed Taxaties onroerend goed
Taxatie onroerend goed voor bedrijfsopvolging, kredieten...

Waardebepaling Bedrijf Waardebepaling Bedrijf
Wilt u weten wat de verkoopprijs van uw bedrijf is? een waardebepalingbedrijf geeft de uitkomst ...

1.2.Communicate 1.2.Communicate
Het bedrijf 1.2.Communicate is het expertisecentrum op het gebied van Nederlandse Gebarentaal, Nederlands met Gebaren, Tolken, Dovencultuur en Visuele Muziek. We streven ernaar om de contacten tuss...

1.2.Communicate 1.2.Communicate
Workshops zijn bedoeld om op een praktische manier bezig te zijn met Nederlandse gebarentaal, Nederlands met gebaren, Dovencultuur, Visuele Muziek en doofheid. Een klein onderdeel van de workshop is i...




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap