Home / Alternatieve geneeskunde / Alternatieve geneeskunde Voorburg / Saskia Willockx Transformatie & Healing / Familie Opstellingen individuele sessies

Familie Opstellingen individuele sessies

Transformatie & heling op zielsniveau

Familie Opstellingen

Onze familie is een organisch systeem waarmee wij in diepe liefde verbonden zijn, zelfs als dat voor de betrokkenen niet altijd zo voelt.

Wij maken deel uit van onze huidige familie (man, vrouw, kinderen), onze familie van herkomst (vader, moeder, broers en zusters) en onze voorouders (grootouders, ooms en tantes).

Binnen dit systeem heeft iedereen evenveel recht om erbij te horen en om zijn juiste plek in te nemen. Door onze lotsverbondenheid kunnen ervaringen van eerdere generaties invloed hebben op ons leven van nu. Vooral als deze traumatisch waren en niet verwerkt zijn. Dit wordt een verstrikking genoemd. Een later geborene leeft dan onderdrukte gevoelens uit als waren ze van hemzelf, of probeert het evenwicht te herstellen door de plek van iemand in te nemen die destijds buitengesloten werd. Dit kan de oorzaak zijn van verschillende, vaak ernstige klachten, die niet in iemands persoonlijkheid oplosbaar zijn.

Deze klachten zijn daardoor moeilijk te behandelen met vormen van therapie die op de persoonlijkheid zijn gericht. Bert Hellinger, een Duitse theoloog, filosoof en gezinstherapeut heeft een methode ontwikkeld om deze verstrikkingen zichtbaar te maken. Hij doet dat in de vorm van een familie-opstelling.

Er wordt zo min mogelijk gesproken, om niet te verzanden in interpretaties van het denken. Wat zichtbaar en voelbaar gemaakt wordt zijn de bewegingen van de ziel. Het is dan ook op zielsniveau dat er blokkades worden opgeheven. Energie gaat weer stromen bij de client en diens hele familie. Heling vindt plaats op een diep niveau, en de sessie kan dagen, weken, maanden doorwerken voordat een nieuw evenwicht in het familiesysteem wordt gevonden. Vaak met verrassend krachtige effecten. Verrassend, omdat de sessie heel eenvoudig lijkt.

Ik werk uitsluitend individueel met clienten die een opstelling willen doen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van voorwerpen die als representanten van familieleden dienen. Via deze figuurtjes leggen de client en ik contact met de gevoelens van de betrokkenen. Vaak stap ik zelf energetisch in de schoenen van de familieleden om dit proces te verhelderen en te faciliteren.

Na afloop van de sessie is het wijs om er niet direct met anderen over te praten. Dit zou de integratie van de zielebewegingen kunnen verstoren. Eigenlijk hoeft de client er na de sessie niets meer mee te doen. De helende impuls vindt vanzelf zijn weg binnen het familiesysteem.



Familie Opstellingen individuele sessies

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerde diensten in de regio

Chakra Transformatie cursus Chakra Transformatie cursus
Chakra Transformatie cursus Chakra’s zijn letterlijk vertaald “wielen van licht”. Ze zijn belangrijke schakels tussen lichaam, ziel en geest. Via de chakra’s kun je zowel je fy...

Science of the Soul cursus Science of the Soul cursus
Science of the Soul cursus Wil je meer verbinding met je ziel ervaren ? In deze cursus krijg je diepgaand inzicht in en contact met de kwaliteiten van je eigen ziel. De essentie van een ziel is ...

Reikicursus 2e Graad Reikicursus 2e Graad
Reikicursus 2e Graad: • 28 augustus 2012 - 1/5, 25 september 2012 - 2/5, 30 oktober 2012 - 3/5, 27 november 2012 - 4/5, 8 januari 2013 - 5/5 • 26 februari 2013 - 1/5, 26 maart 2013 - 2/5, ...

Cursus reflexzonemassage Cursus reflexzonemassage
Op 1 en 8 februari a.s. een twee avondse cursus reflexzonemassage. Kijk op de site onder nieuwsberichten...




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap