Home / Stichting / Stichting Amersfoort / 1We - Een Wereld Idee / Nu negen toprestaurants in actie voor het goede doel

Nu negen toprestaurants in actie voor het goede doel

StreetFoodLunch wordt culinair spektakel

AMERSFOORT – De StreetFoodLunch op zondag 19 april in Het Bergpaviljoen in Amersfoort belooft een culinair spektakel te worden. Met nieuwkomers Merlot en Hoog Vuur is het aantal deelnemende restaurants uitgebreid naar negen. Zij bereiden wereldse gerechtjes om je vingers bij af te likken. “Zet negen toprestaurants bij elkaar en ze staan garant voor een culinaire beleving voor het goede doel”, zegt Robbert Hagens van 1We - Een Wereld Idee.

De StreetFoodLunch onder het motto ‘Proef Bangladesh’ is een gezamenlijk initiatief van ontwikkelingsorganisatie 1We - Een Wereld Idee en Het Bergpaviljoen in Amersfoort. Dit restaurant vormt het decor voor een proeftuin met wereldse gerechtjes. De andere deelnemende restaurants zijn De Pastinaeck, Sloop, Habibi, Bistro ’t Kannetje, Berghotel Amersfoort, Hoog Vuur, Merlot en sterrenrestaurant Blok’s. “Ons gezamenlijke doel is om in één klap een heel restaurantje te realiseren voor straatarme vrouwen in Bangladesh”, aldus Hagens.

Culinair genieten
De gerechtjes variëren van krokante zalm met wakame, gember, soja en yuzu tot een lauwwarme Thaise salade met runderlende en wakame risotto met groene curry crème, groenteloempia, cocosschuim en sojaboontjes. Culinair genieten dus!
Speciaal voor de jongste gasten bakt Koning Pannenkoek, in de persoon van Harm Begeman, tijdens de lunch de lekkerste pannenkoeken. Voor de muzikale omlijsting zorgt de Amersfoortse band L’Unique, die belangeloos optreedt. Het repertoire bestaat uit covers van lang geleden tot de meest recente hits. Danique en Lucienne Tiggelaven zingen de sterren van de hemel onder begeleiding van gitarist Max Warmerdam en percussionist Danique Kos.

Eethuisje in Bangladesh
Het doel van de StreetFoodLunch is de realisatie van een ‘Amersfoorts’ restaurantje in Bangladesh, waar 1We diverse projecten heeft. Hier krijgen vrouwen de kans om gezamenlijk een eethuisje te runnen en zo een structureel inkomen te verdienen. ‘Kookgek’ Joop Braakhekke is sinds vorig jaar ambassadeur van het project.
De StreetFoodLunch biedt plaats aan maximaal 120 gasten. Een ticket kost € 25 per persoon, exclusief drankjes. Hiervoor krijg je acht gerechtjes met een Aziatisch tintje voorgeschoteld. Kinderen tot en met 12 jaar worden voor € 7,50 getrakteerd op pannenkoeken. Reserveer nu! koop je tickets via: www.1We.nl > StreetFoodLunch.



Nu negen toprestaurants in actie voor het goede doel

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerde diensten in de regio

Nieuwste boek Pep Degens over het leven van je dromen Nieuwste boek Pep Degens over het leven van je dromen
AMERSFOORT – Hoe zou het zijn als je onbelemmerd je dromen kunt leven? Daarover gaat het boek ‘Droom jouw leven, leef jouw dromen’. Pep Degens uit Amersfoort schetst in zijn nieuwste bo...

Amersfoortse restaurants bundelen krachten voor goed doel Amersfoortse restaurants bundelen krachten voor goed doel
AMERSFOORT – Proef Bangladesh! Onder dit motto organiseert 1We - Een Wereld Idee op zondag 19 april een StreetFoodLunch in Amersfoort. Restaurant Het Bergpaviljoen vormt het decor voor een proeft...

Profvoetballers en -trainers in actie voor ‘Say YES to Play’ Profvoetballers en -trainers in actie voor ‘Say YES to
AMERSFOORT/EINDHOVEN – André Krul, keeper bij FC Groningen, is sportambassadeur geworden van 1We - Een Wereld Idee. In die rol steunt hij de campagne ‘Say YES to Play’ rondom het WK ...

Profvoetballers en -trainers in actie voor ‘Say YES to Play’ Profvoetballers en -trainers in actie voor ‘Say YES to
AMERSFOORT/EINDHOVEN – Adem Kocak, profzaalvoetballer bij Club Futsal Eindhoven, is sportambassadeur geworden van 1We - Een Wereld Idee. In die rol steunt hij de campagne ‘Say YES to Playâ...




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap