Home / Hoveniersbedrijf / Hoveniersbedrijf Woerden / Overbeek-gardendesign / Studiegroep Het groene Hart

Studiegroep Het groene Hart

Lezingen en kennis delen over eetbare wilde planten en gezond eten.

Hoe gezond is onze voeding die we dagelijks eten?

Geral is als natuurliefhebber en tuinontwerper dagelijks bezig met planten maar dan meer voor de sier in tuinen. Planten zijn echter ook onze belangrijkste voedselbron en zijn veel belangrijker voor ons mensen dan vaak gedacht wordt.

"Groen is het medicijn van de toekomst"

Veel welvaart problemen kunnen opgelost of in ieder geval verminderd worden met groene planten. Denk daarbij aan het opvangen van fijnstof, leveren van zuurstof, voorkomen van hitte-eilanden, redden van bijen, ruimte voor dierenleven, verminderen van stress en herstel van ziekte. Groene planten om ons heen zijn dus heel belangrijk voor een gezond leven. Helaas wordt dat vaak zwaar onderschat.

"Vers van het land geven planten ons energie"

Omdat Geral zich steeds meer ging verdiepen in gezond eten ontdekte hij dat het eten van vers gekweekte planten heel goed is voor ons mensen. Maar het eten van onkruiden of beter gezegd wilde kruiden daar wist hij nog niet zoveel vanaf. Vanuit zijn vak als tuinspecialist was het herkennen van al die planten geen probleem, maar wat kan je ermee..

Anneke Bleeker gaf het antwoord met Project 7-blad waarmee zij een netwerk wil uitrollen over wilde planten. Net zoals het zevenblad snel zijn wortels kan verspreiden door de tuin. Geral start daarom Studiegroep Het groene hart samen met co÷peratie Synergos, die al eerder actief was met Moespark Molenvliet, om zijn kennis over planten te delen met tuinliefhebbers en bewust levende mensen die gezond willen leven en eten met respect voor de natuur.

Wat gaan we doen bij "Studiegroep Het groene hart"

Vanaf 5 november komen we eens in de 2 maanden bij elkaar om kennis over planten te delen maar ook hoe je planten kunt bereiden of anders gebruiken.
Het kweken van wilde planten, het opzetten van een evenwichtige moestuin, wandeling om wilde planten te leren kennen of het kweken van fruit in je eigen siertuin.

Kennis delen staat voorop.

Ook al heeft Geral ruim 25 jaar ervaring met planten en hoe ze gezond kunnen groeien kan ook hij nog veel leren over het maken van gerechten met wilde planten (of onkruiden). We gaan dus ook samen eten maken zoals fruitbonbons, zuurkool inmaken of een voedzame stamppot van brandnetel.

Wilt u kennis opdoen over gezond eten of wilt u specifieke kennis met ons delen je bent van harte welkom bij Synergos opgeven kan door een email te sturen naar info@mijntuingeheim.nl met vermelding van uw naam en woonplaats.

"Gezond eten heb je zelf in de hand"Studiegroep Het groene Hart

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

Gerelateerde diensten in de regio

Masterclass Tuinontwerp en Herinrichting Masterclass Tuinontwerp en Herinrichting
Is jouw tuin slecht te onderhouden of is er een groot deel van het jaar niets te beleven? In deze tuincursus gaan we stap voor stap op zoek naar jouw echte tuingevoel en ervaar het tuingeluk. Gun jeze...

Workshop Snoeien Workshop Snoeien
In deze praktische workshop laten we met een boeiende presentatie zien waar u op moet letten, op de daarop volgende zaterdagmorgen gaan we echt snoeien in een tuin. Kijk voor meer info op www.tuinv...

Tuinontwerp Tuinontwerp
Ontwerp van uw tuin...

Tuinonderhoud Tuinonderhoud
Onderhoud van uw tuin, onkruid wieden, snoeien, gras maaien, planten verzorgen....
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap