Home / Welzijnszorg / Welzijnszorg Rheden / SiS lifestyle / Een veilige en gezonde wintersport

Een veilige en gezonde wintersport

De winterspelen zijn voorbij, het is tijd om zelf te gaan skiën of snowboarden! Hierbij enkele tips voor een GEZONDE wintersportvakantie!

1. DOE VOORAF OEFENINGEN
Een week lang 4 tot 6 uur per dag skiën is niet niks voor je lichaam. Bereid je spieren daarom voor door vooraf enkele oefeningen te doen. De knieën en onderbeenspieren worden het meest belast. Rustig hardlopen om de conditie te verbeteren is ook een goede training. Zo kun je het skiën langer volhouden en beperk je pijnlijke spieren.

2. DRINK GENOEG WATER
Tijdens het skiën verlies je veel vocht. Als je te weinig water drinkt, word je sneller moe en vermindert je reactievermogen. Zelfs als je maar 2% uitdroogt verminderd dit je sportprestaties en wordt je moe. Begin 's morgens al met water drinken en neem een flesje water mee op de piste.
Alcoholische dranken drogen uit, even mee wachten dus tot de après ski.

3. EET ALS EEN TOPSPORTER
Genoeg eten door de dag heen is belangrijk, want een lage bloedsuikerspiegel kan een licht gevoel in het hoofd veroorzaken, evenals wazig zicht, flauwheid en vermoeidheid. Dat kun je niet gebruiken op de piste. Start daarom de dag met een uitgebalanceerd ontbijt.
Neem 's middags de tijd voor een lunch en kies een lunch met voedingswaarde bijvoorbeeld een rijk gevulde soep. Vermijd een vette maaltijd, hier wordt je moe van.
Neem eiwitrijke tussendoortjes mee die je in de lift op kunt eten. Eiwitten zijn essentieel voor het behoud van je spiermassa. Ook koolhydraten zijn belangrijk, eet voldoende fruit, groente en granen.

4. BESCHERM JE HUID
Op de piste moet je je huid goed beschermen tegen de zon. Hoe hoger je in de bergen bent, hoe meer UV-stralen er zijn, bovendien weerkaatst de sneeuw de straling en de wind zorgt ervoor dat je niet merkt dat je verbrand. Gebruik een crème op vetbasis. Die kan in tegenstelling tot crèmes op waterbasis niet bevriezen. Ook een bescherming van de lippen tegen de kouis zeker geen overbodige luxe.

GENIET VAN EEN GEZONDE & VEILIGE WINTERSPORT!



Een veilige en gezonde wintersport

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

23-09-2014 - *** DEELNEMERS GEZOCHT! ***
Voor de Drie Dagen Afslanktest, ben ik op zoek naar mensen uit Rheden en omgeving om Nieuwe 3-DAY TRY-OUT pakketten te proberen! Unieke kans om op een makkelijke manier kennis te maken met de Herbali

17-06-2014 - De FitTent;
RHEDEN - Op 21 juni worden de Rhedense schapen van hun wintervacht ontdaan. Wil je jouw lichaam ook voorbereiden op de zomer? Een paar kilootjes afslanken? Strakker en gespierder worden? Wees dan geen

17-06-2014 - Gezond sporten bij RTC De Laak
RHEDEN - Van 16 t/m 22 juni vindt het “Oversteegen en Zeilmaker 30+ en 50+ dubbeltoernooi” plaats bij tennisvereniging RTC de Laak te Rheden. Dubbelspelers uit de omgeving slaan deze week gezellig

01-05-2014 - Unieke actie Gelredome
Afgelopen zondag heb ik met SiS lifestyle een unieke actie gehouden in het Gelredome samen met mijn collega\\\'s van Welzijnspraktijk Gelderland. Lees hieronder over deze succesvolle en leuke dag dat




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap