Home / Stichting / Stichting Amersfoort / 1We - Een Wereld Idee / Eerste 1We-ambassadeurselftal rond

Eerste 1We-ambassadeurselftal rond

Keeperstrainer ADO Den Haag elfde 1We Sportambassadeur

AMERSFOORT/DEN HAAG ? Arno van Zwam, keeperscoach bij ADO Den Haag en Jong Oranje, is sportambassadeur geworden van 1We - Een Wereld Idee. In die rol steunt hij de campagne ?Say YES to Play? rondom het WK voetbal. Het doel: het realiseren van voetbalvelden in de sloppenwijken van Brazilië, Bangladesh en Burundi. Als wapen in de strijd tegen armoede. Van Zwam is de elfde profvoetballer die zich inzet voor de voetbalvelden van 1We. Daarmee is het eerste 1We-elftal een feit.

Met de campagne ?Say YES to Play? wil 1We - Een Wereld Idee, de ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl, zo veel mogelijk topvoetballers in actie krijgen. Dat gebeurt onder meer met de inzet van radio- en tv-commercials, met een fanpage op Facebook en met (oud-)profvoetballers als 1We Ambassadeurs. Inmiddels hebben zich al elf profs gecommitteerd als ambassadeur. Hiermee is het eerste ambassadeurselftal voor ?Say YES to Play? nog vóór de start van het WK rond. ?Oranje moet nog gaan uitkijken, want dit elftal is ijzersterk?, aldus 1We-directeur Robbert Hagens gekscherend. ?We gaan de komende weken frontaal in de aanval om zo veel mogelijk voetbalvelden te scoren.?

Mind-blowing
Met de 1We Football Playgrounds krijgen kinderen in achtergestelde gebieden de kans om zich te empoweren. In Brazilië kunnen ze hiermee uit handen worden gehouden van de drugsmaffia. In Bangladesh en Burundi belanden ze daardoor niet in het keiharde straatleven. Hagens: ?In alle gevallen geldt dat voetbal, in combinatie met onderwijs, kinderen en jongeren een beter toekomstperspectief biedt. Dat zo veel profs zich hiervoor willen inzetten, is mind-blowing. En er volgen er veel meer; het WK in Brazilië is als aanjager nog maar het begin.?
Elke 1We Football Playground wordt voorzien van een leslokaal, een kleedruimte en een tribune, met eromheen allerlei ?community based? activiteiten. Hiermee krijgen de voetbalvelden ook een empowerment functie voor de hele wijk. Het doel is om met elk veld per jaar minimaal 500 kinderen en jongeren spelenderwijs te laten leren. ?Voor ons is het vanzelfsprekend dat we van die fantastische voetbalvelden hebben, maar dat is in veel landen helaas anders geregeld. Daarom steun ik dit project als 1We Sportambassadeur ten zeerste?, reageert de in Teteringen woonachtige Van Zwam, die het eerste 1We-elftal rond maakt.

SMS YES naar 1008
Naast de keeperscoach bij ADO Den Haag, bestaat het eerste ambassadeurselftal van 1We uit André Krul van FC Groningen, Mustafa Saymak van PEC Zwolle, Dario Tanda van FC Twente, Bart Vriends van Go Ahead Eagles, Berry Powel van Roda JC, oud-NAC-speler Hans van den Dungen, Joep van den Ouweland van FC Oss, profzaalvoetballer Adem Kocak van Club Futsal Eindhoven en de hoofdtrainers Harry van den Ham van FC Dordrecht en Cor Lems van RVVH in Ridderkerk.

De tv-commercials van de 1We Sportambassadeurs zijn te zien op onder meer CNN, Discovery Channel, National Geographic en Animal Planet. Op de radio zijn ze te horen bij Radio Veronica. De ambassadeurs roepen voetbalminnend Nederland op om een donatie te doen. Sms daarvoor YES naar 1008 en bepaal zelf welk bedrag je doneert.
Kijk voor meer informatie op: www.1We.nl en www.facebook.com/SayYEStoPlay.




Eerste 1We-ambassadeurselftal rond

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

19-01-2015 - Surfbabes met een missie
AMERSFOORT ? Ze hebben allebei een passie voor windsurfen, sporten op professioneel niveau en zijn bloedfanatiek. Ook als het gaat om hun inzet als sportambassadeur voor 1We - Een Wereld Idee. Voor de

13-01-2015 - Seminar (LEVEN+WERKEN)? wegens succes herhaald
AMERSFOORT ? Het seminar (LEVEN+WERKEN)² wordt wegens succes herhaald. Op woensdag 11 februari vindt de tweede editie plaats in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Opnieuw haalt Pep Degens van

23-12-2014 - 1We Dekenactie voor Bangladesh in volle gang
AMERSFOORT - Met donaties voor al enkele honderden dekens, komt de dekenactie van 1We - Een Wereld Idee weer aardig op gang. Rond kerst worden de dekens uitgereikt aan de allerarmsten in Bangladesh, w

24-11-2014 - Geef met Sinterklaas een kip, koe of naaimachine cadeau
Amersfoort - Wel of geen zwarte pieten discussie, pakjesavond gaat op 5 december gewoon door. En ondanks alle brandhaarden in de wereld, zetten we collectief ook weer de kerstboom. Heel Nederland stru




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap