Home / Beroepsopleidingen / Beroepsopleidingen Maartensdijk / NIVOO Opleidingen / Kleine buit, grote pakkans!

Kleine buit, grote pakkans!

24 mei 2013

Kleine buit, grote pakkans is de naam die gegeven is aan de nieuwe campagne van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, in samenwerking met de brancheorganisaties voor tankstations. Op 21 mei jl. heeft minister Opstelten de aftrap gegeven van deze campagne die erop gericht is het aantal overvallen bij tankstations terug te dringen.

Hoewel het aantal overvallen dit voorjaar 9% lager ligt dan in 2012, is het doel van de campagne dit aantal nog verder terug te dringen. Vorig jaar werden nog in totaal 113 overvallen op tankstations gepleegd.

Om het aantal overvallen terug te dringen gaan medewerkers van tankstations deelnemen aan trainingen om overvallen te voorkomen. (Workshop Omgaan met overvallen)

Naast de workshops gaat er bij zo'n 300 tankstations een veiligheidsexpert langs van Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Deze veiligheidsexpert zal aan de hand van een checklist belangrijke punten in en rondom het tankstation nalopen. Aan de hand hiervan worden adviezen en aanbevelingen gegeven, die men direct kan toepassen in de praktijk. De maatregelen die aanbevolen worden vallen onder de maatregel Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven. Deze maatregelen zijn opgenomen in verschillende pakketten. De ondernemer ontvangt de helft van zijn investering in de genomen maatregel(en) terug, tot een maximum van ? 1000,00.

Enkele voorbeelden van deze pakketten kunt u ook bij ons vinden, zoals de workshops Omgaan met agressie en Omgaan met fraude!

Verder gaan de brancheorganisaties ook Live View promoten bij hun leden. Dit is een camerasysteem waarbij de politie direct live kan meekijken wanneer er een overvalalarm wordt geactiveerd. Hiermee wordt de pakkans sterk vergroot.

Tenslotte worden er ook posters uitgedeeld aan de deelnemende tankstations. Deze posters waarschuwen de dader dat er maatregelen genomen zijn en hebben daarmee een preventieve werking.

Arjen Schellingerhout, opleidingsadviseur Veiligheid

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

26-10-2021 - MatrasCleaner anti huisstofmijt spray
Matrasreiniger spray: De anti allergie spray van MatrasCleaner met biologische bestanddelen is een unieke matras spray die direct werkt tegen huisstofmijt en neutraliseert de allergeen houdende huis

01-10-2021 - Online cursus fotografie of Photoshop
Marco de Groot heeft https://ooginhetzeil.com/ opgericht en is ook de docent. Marco geeft al jaren les omdat hij een passie heeft voor fotografie maar het eigenlijk nog leuker vindt om deze passie ove

30-09-2021 - Massief houten meubels op maat en naar wens gemaakt
Marco de Groot is opgeleid als ambachtelijk timmerman in de botenbouw. Zijn meubels zijn geïnspireerd op de scheepsbouw en zullen vooral bij de watersportliefhebber in de smaak vallen. Alle meube

06-09-2021 - Onderzoek
N de retailmarkt is interne fraude aan de orde van de dag en zorgt voor veel problemen. Bij veel retailers ligt de focus bij de beveiliging van hun winkel vooral op diefstal door buitenstaanders en wo
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap