Home / Beroepsopleidingen / Beroepsopleidingen Maartensdijk / NIVOO Opleidingen / Kleine buit, grote pakkans!

Kleine buit, grote pakkans!

24 mei 2013

Kleine buit, grote pakkans is de naam die gegeven is aan de nieuwe campagne van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, in samenwerking met de brancheorganisaties voor tankstations. Op 21 mei jl. heeft minister Opstelten de aftrap gegeven van deze campagne die erop gericht is het aantal overvallen bij tankstations terug te dringen.

Hoewel het aantal overvallen dit voorjaar 9% lager ligt dan in 2012, is het doel van de campagne dit aantal nog verder terug te dringen. Vorig jaar werden nog in totaal 113 overvallen op tankstations gepleegd.

Om het aantal overvallen terug te dringen gaan medewerkers van tankstations deelnemen aan trainingen om overvallen te voorkomen. (Workshop Omgaan met overvallen)

Naast de workshops gaat er bij zo'n 300 tankstations een veiligheidsexpert langs van Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Deze veiligheidsexpert zal aan de hand van een checklist belangrijke punten in en rondom het tankstation nalopen. Aan de hand hiervan worden adviezen en aanbevelingen gegeven, die men direct kan toepassen in de praktijk. De maatregelen die aanbevolen worden vallen onder de maatregel Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven. Deze maatregelen zijn opgenomen in verschillende pakketten. De ondernemer ontvangt de helft van zijn investering in de genomen maatregel(en) terug, tot een maximum van ? 1000,00.

Enkele voorbeelden van deze pakketten kunt u ook bij ons vinden, zoals de workshops Omgaan met agressie en Omgaan met fraude!

Verder gaan de brancheorganisaties ook Live View promoten bij hun leden. Dit is een camerasysteem waarbij de politie direct live kan meekijken wanneer er een overvalalarm wordt geactiveerd. Hiermee wordt de pakkans sterk vergroot.

Tenslotte worden er ook posters uitgedeeld aan de deelnemende tankstations. Deze posters waarschuwen de dader dat er maatregelen genomen zijn en hebben daarmee een preventieve werking.

Arjen Schellingerhout, opleidingsadviseur Veiligheid

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

Gerelateerd nieuws in de regio

26-02-2020 - Lean procesverbetering voor kleinere bedrijven
Ook in kleinere bedrijven is er behoefte aan Lean procesverbetering. Vaak gebeurt er niks mee en blijven medewerkers lapmiddelen toepassen, omdat het idee bestaat dat Lean veel tijd kost en dat consul

21-02-2020 - MEER ZELFSTANDIGHEID VOOR OUDEREN DANKZIJ SPRAAKASSISTENT
Boodschappen doen, de bus nemen of hulp inschakelen? allemaal dingen waarbij een digitale assistent van pas kan komen. Veel ouderen kunnen langer zelfstandig wonen, dankzij zo?n spraakassistent. Dat b

19-02-2020 - Sophia and Jayne
Sophia and Jayne is één van de nieuwe werken die ik in deze COBRA stijl heb geschilderd. Sinds begin jaren 90 ben ik bezig in deze stijl. Mijn werk is vrolijk en met de vaak mooie kleure

19-02-2020 - Inkoop en verkoop van industriele besturings onderdelen
Inkoop en verkoop van industriele besturings onderdelen, import en export van componenten voor de industriele besturingstechniek. Artikelen die niet meer gangbaar zijn, maw obsolete of end of life en
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap