Home / Beroepsopleidingen / Beroepsopleidingen Maartensdijk / NIVOO Opleidingen / Kleine buit, grote pakkans!

Kleine buit, grote pakkans!

24 mei 2013

Kleine buit, grote pakkans is de naam die gegeven is aan de nieuwe campagne van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, in samenwerking met de brancheorganisaties voor tankstations. Op 21 mei jl. heeft minister Opstelten de aftrap gegeven van deze campagne die erop gericht is het aantal overvallen bij tankstations terug te dringen.

Hoewel het aantal overvallen dit voorjaar 9% lager ligt dan in 2012, is het doel van de campagne dit aantal nog verder terug te dringen. Vorig jaar werden nog in totaal 113 overvallen op tankstations gepleegd.

Om het aantal overvallen terug te dringen gaan medewerkers van tankstations deelnemen aan trainingen om overvallen te voorkomen. (Workshop Omgaan met overvallen)

Naast de workshops gaat er bij zo'n 300 tankstations een veiligheidsexpert langs van Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Deze veiligheidsexpert zal aan de hand van een checklist belangrijke punten in en rondom het tankstation nalopen. Aan de hand hiervan worden adviezen en aanbevelingen gegeven, die men direct kan toepassen in de praktijk. De maatregelen die aanbevolen worden vallen onder de maatregel Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven. Deze maatregelen zijn opgenomen in verschillende pakketten. De ondernemer ontvangt de helft van zijn investering in de genomen maatregel(en) terug, tot een maximum van ? 1000,00.

Enkele voorbeelden van deze pakketten kunt u ook bij ons vinden, zoals de workshops Omgaan met agressie en Omgaan met fraude!

Verder gaan de brancheorganisaties ook Live View promoten bij hun leden. Dit is een camerasysteem waarbij de politie direct live kan meekijken wanneer er een overvalalarm wordt geactiveerd. Hiermee wordt de pakkans sterk vergroot.

Tenslotte worden er ook posters uitgedeeld aan de deelnemende tankstations. Deze posters waarschuwen de dader dat er maatregelen genomen zijn en hebben daarmee een preventieve werking.

Arjen Schellingerhout, opleidingsadviseur Veiligheid





Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

31-01-2024 - Nieuw binnen Spano plaat
Mooie strakke watervaste spano plaat Dikte: 18 mm Breedte: 61 cm Lengte: 244 cm Veer en groef rondom TG4 Veel gebruikte plaat voor wanden of vloeren. Nu heel voordelig geprijsd, zie website

01-11-2023 - Gratis 1 jaar website onderhoudsabonnement
Wil jij een indrukwekkende website of webshop laten bouwen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Bij Marktagence hebben we een tijdelijke actie die je niet wilt missen. Als je nu kiest voor een glo

18-10-2023 - FBK Hygiene gereedschappen
Hartman en zn Horeca is distributeur en verkooppunt van FBK hygiënische schoonmaak gereedschappen.FBK hygiënische schoonmaak gereedschappen geleverd door Hartman en zn Horeca zijn gemaakt v

30-09-2023 - Eiken parketvloeren blijven een trend
Een Eiken houten vloer is en blijft altijd een Trend. Eiken vloeren passen zich moeiteloos aan in elk interieur. Door de vloer opnieuw in een olie te zetten in een kleur na keuze geef je de vloer we




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap