Home / Decoratie / Decoratie Idskenhuizen / Deco / Multi Level Marketing

Multi Level Marketing

Verschillende vormen van Multi Level Marketing

Inleiding

Bij Multi Level Marketing (MLM) dan wel Netwerk- of Sneeuwbalmarketing zijn er allerlei verschillende verschijningsvormen van de organisatie. Dit is ondermeer afhankelijk van de verschillende producttypen, de doelgroep, de fabrikanten, en de organisatie die het geheel heeft opgezet en verder op een bepaalde wijze ondersteunt. De verschillende aspecten die een rol spelen bij de verschijningsvormen worden hier nader belicht met als uitgangspunt de MLM organisatie.

Het aantal lagen (levels) waarover betaald wordt

Wij werken met 6 lagen van mensen, dit is vergelijkbaar met de traditionele logistieke keten (zie Is een MLM bedrijf wel een echt bedrijf?):

1. Fabriek
2. Exporteur
3. Importeur
4. Inkoopcombinatie
5. Groothandel
6. Winkel

Al deze lagen moeten het product voortstuwen naar de volgende laag en hebben hun eigen kosten naast de logistieke kosten. Dit voegt geen waarde toe aan het product, maar het product wordt hierdoor wel duurder. Als deze keten nu wordt uitgeschakeld, is het resultaat dat het product goedkoper kan worden en/of dat er een hogere marge overblijft.

De meeste MLM organisaties werken ook met 5 tot 7 lagen. Indien een organisatie met oneindig veel lagen werkt betekent dat meestal dat er weinig verdiend wordt. Als u een taart met 6 mensen wilt verdelen, dan heeft u een lekker stukje taart, maar als u dat met 600 mensen wilt verdelen, dan heeft u slechts een kruimel.

Wijze van verkopen

De meeste MLM organisaties werken met direct sales. U moet dan eerst uw eigen voorraad inkopen om daarna zelf te gaan verkopen. De marge is dan voor u. Het risico dat u uw voorraad niet kan verkopen is ook voor u. Soms wordt dit verkopen gestimuleerd door home parties, soms door huis aan huis verkopen.
De meeste deelnemers (ook wel distributeurs genoemd) proberen via Internet hun producten te verkopen, om zo hun netwerk te vergroten. Ze moeten dan nog wel steeds inkopen en verkopen en als het via Internet gaat, ook versturen.
Wij werken niet zo, onze leden houden zich aan een uniek marketingconcept, waarbij het product een abonnement is. Zo wordt voorkomen dat klanten een product kopen waarvan ze achteraf spijt hebben. Dit voorkomt negatieve publiciteit en zorgt er ook voor dat er tevreden klanten zijn.

Bij ons hoeft u in principe maar een team van 4 mensen samen te stellen. Wil men een grotere organisatie bouwen dan plaatst u nieuwe mensen onder uw 4 mensen.
Mijn streven is een zo groot mogelijk team bouwen. Ik heb mijn 4 mensen ingeschreven, wil ik verder groeien dan zal ik de nieuwe mensen onder mijn 4 mensen moeten plaatsen. Onder uw 4 mensen bouw ik ook graag verder. Zo helpen we elkaar aan een leuke verdienste!

De grootste behoefte wereldwijd is financiële zekerheid.
De mensen

Er is één belangrijke reden waarom een MLM bedrijf tot een goed of een slecht maakt, namelijk de mensen die er aan meedoen.
Bij ons helpt men elkaar om geld te verdienen, daarmee verdienen allen gezamenlijk meer, dan wanneer ieder voor zichzelf aan de gang gaat. De deelnemers zijn geen concurrent van elkaar, maar ze zijn vrienden of collega?s. Ze kunnen ook zelf kiezen met wie ze willen samenwerken en die onderlinge vriendschap uit zich onder meer door gezelligheid. Op vaste tijden zijn er feesten om te vieren dat het goed gaat en er wordt regelmatig gezamenlijk met gasten een glas wijn (uit eigen huis) gedronken.

MLM bedrijven zijn over het algemeen geen sekte zoals wel eens wordt gedacht. Mensen worden echt niet gehersenspoeld. Wel is het zo dat sommige organisaties meer op een sekte lijken dan andere organisaties. Als er tijdens bijeenkomsten massaal op stoelen wordt gedanst en volop voor alles geklapt, dan moet u wellicht voorzichtig zijn. Onze organisatie heeft geen eigen liedje en de deelnemers doen ook niet met zijn allen een dansje, en lopen ook niet met lichtgevende buttons.
Wij willen een zakelijke uitstraling hebben en daarom zijn we allemaal ?dressed for succes?.

Het compensatieplan

Het compensatieplan is het grootste verschil tussen de diverse MLM organisaties. Waar kan je het meeste verdienen en waar wordt het geld het eerlijkst uitbetaald?
De meeste compensatieplannen zitten behoorlijk ingewikkeld in elkaar en vaak zijn er ook allerlei verborgen eisen gesteld aan het recht op uitbetaling. Vergelijking van de verschillende manieren van uitbetaling is daardoor erg moeilijk.
Natuurlijk zegt iedere organisatie dat zij het beste betaalt, maar daarbij vermeldt men dan niet wat je daarvoor moet doen.

Bij ons zijn er geen verplichtingen, behalve het maandelijkse lidmaatschap betalen. Er zijn meerdere manieren van geld verdienen.

Samenvatting

Multi Level Marketing biedt aan ondernemende mensen de mogelijkheid om zelfstandig te zijn en, mede afhankelijk van de eigen inspanning, een inkomen te verdienen. Daarvoor hoeven geen wonderlijk toeren te worden uitgehaald. Belangrijke componenten voor succes zijn het eigen netwerk en de eigen inspanning. Wilt u meer weten? Dan kunt u bellen of mailen voor meer informatie.






Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

07-01-2014 - MLM
MLM. De branche van de toekomst. Multi Level Marketing (MLM) is DE manier om naast je baan, uitkering, ondernemerschap, studie, schuldsanering, etc. een serieus passief inkomen te genereren. Obama ri

23-04-2018 - Bereikbaarheid
7 Jaar geleden zijn wij met een grapje begonnen met ons bedrijf. Wij verkochten toen der tijd meubels en hadden voor decoratie een stel vachten neergelegd. Deze waren zoals wij nu weten niet van de be

31-01-2024 - Nieuw binnen Spano plaat
Mooie strakke watervaste spano plaat Dikte: 18 mm Breedte: 61 cm Lengte: 244 cm Veer en groef rondom TG4 Veel gebruikte plaat voor wanden of vloeren. Nu heel voordelig geprijsd, zie website

01-11-2023 - Gratis 1 jaar website onderhoudsabonnement
Wil jij een indrukwekkende website of webshop laten bouwen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Bij Marktagence hebben we een tijdelijke actie die je niet wilt missen. Als je nu kiest voor een glo




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap