Home / Apparatuur / Apparatuur Harderwijk / Nedpack / Nedpack introduceert ruimtebesparend buffersysteem

Nedpack introduceert ruimtebesparend buffersysteem

Machinefabrikant Nedpack brengt een nieuw verticaal buffersysteem op de markt. Het systeem is ontwikkeld op basis van de Prorunner mk5, de succesvolle productlift van Nedpack. Het belangrijkste voordeel van dit buffersysteem is het ruimtebeslag. Een traditionele, accumulerende rollenbaan vereist vaak een groot aantal strekkende meters, terwijl de Prorunner mk5 aan slechts enkele vierkante meters voldoende heeft.

De Prorunner mk5 is een compacte, flexibele en duurzame productlift die werkt volgens het principe van een paternoster. Door extra productdragers toe te voegen kan deze machine niet alleen worden gebruikt om een hoogteverschil te overbruggen, maar ook om producten te bufferen.
De mogelijke toepassingen zijn legio. Denk aan een productieproces waarbij producten enige tijd moeten afkoelen of drogen voordat de volgende bewerkingsstap kan plaatsvinden. Of denk aan een eindverpakkingsproces, waarbij het buffersysteem kan worden gebruikt als accumulatiesysteem voor een palletiseermachine. Verschillende producten van verschillende productielijnen kunnen tijdelijk in dit systeem worden ?geparkeerd? totdat genoeg identieke producten verzameld zijn om een pallet te bouwen. Vervolgens kunnen die identieke producten achter elkaar worden uitgevoerd richting de palletiseermachine.
In warehouses kan het buffersysteem worden gebruikt voor het consolideren van orders die afkomstig zijn uit verschillende opslaggebieden. Ook is het dankzij dit systeem mogelijk om bakken met snellopers in de buurt van orderpickstations te parkeren en niet na elke pick weer helemaal naar het opslagsysteem te transporteren.

In serie schakelen
De capaciteit van het buffersysteem hangt af van het aantal productdragers dat de machine kan bevatten. Dat aantal wordt weer bepaald door de beschikbare hoogte en de hoogte van de producten. In situaties waarin de hoogte beperkt is, kunnen meerdere Prorunners in serie worden geschakeld. De productliften worden dan gekoppeld door middel van rollenbanen, waarbij de uitvoerbaan van de eerste lift dient als invoerbaan van de volgende lift.
De Prorunner mk5 is niet alleen uiterst compact, maar ook erg veelzijdig. Producten kunnen zonder aanvullende voorzieningen in drie richtingen worden in- en uitgevoerd. Of het nu gaat om dozen, kratten, trays of zakgoed: producten blijven dankzij het paternoster-principe tijdens de hele omloop volstrekt horizontaal gepositioneerd en worden zonder kritische productovergangen in- en uitgevoerd. Productvervorming is daardoor nagenoeg uitgesloten.

Duurzaam
Dankzij een minimaal aantal bewegende delen en een gesloten aandrijving is de Prorunner mk5 erg duurzaam. Ook zorgt het gekozen aandrijfsysteem voor minder wrijving, waardoor het energieverbruik aanzienlijk is verlaagd. Doordat het systeem zichzelf in evenwicht houdt, hoeft de motor alleen de last en niet ook de lastdrager voort te stuwen. Daardoor kan met een laag motorvermogen worden gewerkt, wat resulteert in een forse besparing ten opzichte van andere liftsystemen.
Het transporteren van een slecht of beschadigd product heeft geen invloed op de kwaliteit van het liftsysteem. Verder worden de producten buiten de aandrijving gedragen waardoor productvervuiling is uitgesloten. De modulaire opbouw maakt hem tevens zeer flexibel en gemakkelijk integreerbaar. Mede om deze redenen worden de Prorunner-liften van Nedpack door veel OEM?s, systeemintegrators en fabrikanten van transportsystemen toegepast.

Over Nedpack
Nedpack is een van de toonaangevende spelers in de markt van eindverpakkingssystemen. Als producent van palletiseermachines, productliften en professioneel serviceverlener onderscheidt Nedpack zich met een eigentijdse visie en aanpak. Innovatie, kwaliteit en toegevoegde waarde staan daarbij hoog in het vaandel. Kijk voor meer informatie op www.nedpack.com


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

24-08-2010 - Prorunner mk1 en mk5 als blikvangers op Macropack in Utrecht
Nedpack toont op de Nederlandse verpakkingsbeurs Makropak in Utrecht haar twee grootste troeven van dit moment: de Prorunner mk1 en mk5 productliften. Beide modulair opgebouwde liften bieden ongekende

22-06-2010 - Nedpack profileert zich op vakbeurzen wereldwijd
Nedpack zal dit najaar prominent aanwezig zijn op diverse vakbeurzen in de wereld. Van Duitsland tot Nederland en de VS, verpakkingsdeskundigen en -geïnteresseerden kunnen beter dan ooit zien en erva

09-12-2009 - Nedpack introduceert ‘low-budget’ kwaliteitsproduc
Nedpack heeft haar range verticaal transporteurs uitgebreid met de Prorunner MK5. De jongste telg van de Prorunner familie biedt de snelheid en de kwaliteit van een continu productlift voor de prijs v

04-07-2007 - Nieuwe Slagschaar Epple TFS 1020-1
Epple-Benelux te Tiel heeft de bekende slagschaar Epple TFS 1020-1 vernieuwd. De technisch uitstekende schaar is vooral op het gebied van design en gebruik aangepast. Een belangrijke verbetering is de
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap