Home / Reintegratie / Reintegratie Hazerswoude Rijndijk / Bark Consult / Onze diensten

Onze diensten

Loopbaan advies diensten
Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Loopbaanscan

Past de medewerker op een nieuwe werkplek?
Heeft de sollicitant de juiste motivatie en competenties in huis?

Het resultaat van een Loopbaanscan geeft u inzicht in drijfveren, competenties, de bijpassende werkomgeving, kernkwaliteiten en valkuilen, passende beroepssectoren en loopbaanrichting. Ook geeft deze scan een goede eerste indruk bij vraagstukken rond in- en doorstroom.

Als basis voor de Loopbaanscan zet Bark Consult een Talenten Motivatie Assessment (TMA) in samen met een Beroepssectoren Activiteiten en Interesse Analyse. De uitvoering van deze 2 testen neemt circa twee uur in beslag. De testen worden bij thuis op de computer gemaakt.

In een terugkoppelingsgesprek tussen de medewerker en onze loopbaancoach worden de uitkomsten van de testen besproken en gevalideerd. Waar sprake is van belemmeringen in de persoonlijke werk- en levenssfeer, kan aansluitend persoonlijke coaching worden aangeboden.

Looptijd : circa 2 weken
Consulten : 1

Beroepen oriëntatie of
Persoonsanalyse- en Beroepen oriëntatie

Bark Consult biedt met de door haar ontwikkelde Beroepskeuze oriëntatie en Persoonsanalyse- en beroepskeuzeonderzoek een stevig en betrouwbaar instrument voor een heroriëntatie op de loopbaan.
Na organisatorische veranderingen binnen uw bedrijf (zoals reorganisatie, fusie, gewijzigde taken door de invloed van de automatisering) kan een situatie ontstaan dat medewerkers hetzij binnen, hetzij buiten het bedrijf een andere functie moeten accepteren.
Zonder een dergelijke aanleiding kan het ook zo zijn, dat sommige medewerkers in hun huidige werksituatie onvrede ervaren en graag eens iets anders zouden willen doen.
De vraag is dan vaak: ?wat dan?.

Om deze vraag te beantwoorden kan worden gekozen voor:

Een Beroepen oriëntatie.
Als aanvulling op de Loopbaanscan wordt het traject vervolgd met de uitvoering van nog 2 testen (een IJkpunten en Persoonstypentest) met 2 extra consulten. Duidelijkheid ontstaat dan ook over een aantal persoonlijke voorkeuren, de aanleg, en de persoonstype eigenschappen. Bij het bepalen van de beroepskeuze en loopbaan zijn deze elementen mede bepalend voor de passendheid van de keuze.

Looptijd : circa 4 weken
Consulten : 3 (van 1,5 uur)

Een Persoonsanalyse- en Beroepen oriëntatie.
Wordt er een compleet persoons- en beroepen onderzoek verlangd? Dan volgt (als aanvulling op de Beroepen oriëntatie) nog 1 beroepskeuzetest - bestaande uit 5 sub testen, waarbij uit circa 4000 beroepen een selectie van meest passende beroepen gemaakt. Ook gaat aandacht uit naar het formuleren van de persoonlijke missie (levensdoelen), de elevatorpitch, het werk- en denkniveau en naar een leerpunt.

Looptijd : circa 6 weken
Consulten : 5 (van 1,5 uur)

Assessment
Assessments worden met name toegepast bij selectieprocedures om te bepalen of een sollicitant geschikt is voor de functie maar ook, wanneer van een medewerker de ontwikkelpotentie moet worden vastgesteld.

Het resultaat van het assessment is een betrouwbare rapportage, welke antwoord geeft op de (mate) van geschiktheid en/of de (mate) van ontwikkelbaarheid van de geteste kandidaat.

Looptijd : circa 2 weken
Consulten : 1 (van 1,5 ? 2 uur)
Terugkoppeling : 1 gesprek (van 1 uur ) op uw locatie

Persoonlijke Coaching
Als er behoefte is aan een professioneel klankbord of verbetering van het functioneren en/of de effectiviteit, is persoonlijke coaching een krachtig en doeltreffend middel.

De inhoud van een traject is afgestemd op de situatie waarin de medewerker zich bevindt. Leervragen uit de eigen praktijk staan centraal. Welke eisen stelt de omgeving? Welke competenties zijn daarvoor nodig? Waar liggen sterke en zwakke kanten en welke competenties kunnen verder ontwikkeld worden?
De medewerker verwerft inzicht in de eigen situatie, zet feiten en kenmerken op een rij, neemt verantwoordelijkheid, analyseert mogelijke belemmeringen en knelpunten, creëert oplossingen, maakt keuzes, neemt beslissingen over vervolgstappen en onderneemt acties. Tijdens het hele proces houdt de coach de vinger aan de pols.

Het traject bestaat doorgaans uit vijf tot acht individuele gesprekken en kan aangevuld worden met een onderzoek naar talenten, drijfveren en ontwikkelingsmogelijkheden.
Het uurtarief hangt af van de looptijd en de zwaarte van het traject.
 

Workshops

Bark verzorgt ook workshops, zoals:

1. Workshops Social Media * opgesplitst in een workshop Basis en een workshop Gevorderden
Voor wie bestemd?
Een basis workshop voor iedere medewerker die zich wil bekwamen in het gebruik van Social Media om een eigen netwerk op te zetten en daarmee een netwerk wil opbouwen, of bijvoorbeeld nieuwe loopbaankansen wil ontdekken of de digitale vaardigheden wil vergroten.
Een workshop voor gevorderden die geavanceerde functies binnen Linkedin, Twitter, Facebook verder willen uitbouwen, die een cv on-line willen opstellen en het optimale uit hun netwerk willen halen.
Resultaat
Een eigen profiel, bekend met de voordelen van Social Media, kennis hoe contact te kunnen leggen via LinkedIn, Twitter en Facebook, hoe berichten te kunnen plaatsen en vacatures te kunnen vinden.

Er kan een keuze gemaakt worden uit:

Looptijd : 1 dag
Bijeenkomsten : 1 (circa 6 uur)

Of

Workshop van 2 afzonderlijke dagdelen (Basis | Gevorderden)
Looptijd : circa 2 maanden (huiswerk opdrachten)
Bijeenkomsten : 2 x 1 dagdeel


2. Workshop Netwerken *
Voor wie bestemd?
Medewerkers die zich willen bekwamen in het netwerken, een eigen ?selling-point en elevatorpitch? leren samen te stellen en een resumé op te stellen.
Resultaat
Een heldere en overtuigende eigen presentatie van wie men is, kan en wil, bewust van- en bekend met de kracht van netwerken, en oefenen met het voeren van netwerkgesprekken.

Looptijd : 1 ? 2 maanden (huiswerk opdrachten)
Bijeenkomsten : 2 x 1 dagdeel

3. Workshop Personal Branding *
Voor wie bestemd?
Voor iedere medewerker die inzicht wil hebben hoe hij/zij op anderen overkomt, die zich wil bekwamen in het achterlaten van een juiste indruk, en de eigen presentatievaardigheden wil verbeteren.
Resultaat
Inzicht in de manier van presenteren, bewust zijn van de kracht van de eerste indruk, oefening om zichzelf te presenteren en na te denken over de eigen uitstraling en invloed hiervan op anderen..
____________________________________

Looptijd : 1 ? 2 maanden (huiswerk opdrachten)
Bijeenkomsten : 2 x 1 dagdeel

4. Workshop Solliciteren & Presenteren *
Voor wie bestemd?
Voor ieder medewerker die zich willen bekwamen in het Solliciteren en Presenteren.
Resultaat
Inzicht in hoe effectiever te solliciteren, vacatureteksten te lezen, een telefonisch contact te leggen, een cv en sollicitatiebrief op te stellen en het oefenen van een sollicitatiegesprek.

Looptijd : 1 ? 2 maanden (huiswerk opdrachten)
Bijeenkomsten : 2 x 1 dagdeel

5. Empowerment ? persoonlijke groei *
Voor wie bestemd?
Voor iedere medewerker die wil werken aan een verbetering van de eigen presentatie, zelfvertrouwen, leer- of Persoonlijk Ontwikkel Punt.
Resultaat
Inzicht ontwikkelpunten en groei in de ontwikkeling van de leerpunten.

Looptijd : 4 weken 8 weken 12 weken
Consulten : resp. 2 4 6 (van minimaal 1 uur per consult)


Voor aanvullende informatie kunt u bellen met:
T: 0343-710140
E: aanmeldingen@barkconsult.nl




Onze diensten

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

Gerelateerd nieuws in de regio

19-07-2012 - Waterfiltratiesysteem welke R.O. overbodig maakt
De tijd van Omgekeerde Osmose producten die voorzien zijn van een druktank, pomp, electriciteit, afvoer en afvalwater (Waste) is voorbij. Een goed werkende Omgekeerde Osmose installatie heeft meerdere

18-05-2012 - Leidingwaterkoelers
Altijd al willen besparen op eersteklas gefilterd en gekoeld water? Cooler Plus heeft de besparing voor u! Nu niet langer meer geld weggooien met aankoop van waterflessen, slepen met waterflessen en r

26-02-2020 - Lean procesverbetering voor kleinere bedrijven
Ook in kleinere bedrijven is er behoefte aan Lean procesverbetering. Vaak gebeurt er niks mee en blijven medewerkers lapmiddelen toepassen, omdat het idee bestaat dat Lean veel tijd kost en dat consul

21-02-2020 - MEER ZELFSTANDIGHEID VOOR OUDEREN DANKZIJ SPRAAKASSISTENT
Boodschappen doen, de bus nemen of hulp inschakelen? allemaal dingen waarbij een digitale assistent van pas kan komen. Veel ouderen kunnen langer zelfstandig wonen, dankzij zo?n spraakassistent. Dat b




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap