Home / Reisorganisaties / Reisorganisaties Zwijndrecht / Tritt - Case in Toscane / Vakantie in een Agriturismo in Toscane Itali?

Vakantie in een Agriturismo in Toscane Itali?

Heerlijk genieten in een Agriturismo in Toscane

Vakantie vieren op een agriturismo is vooral in trek bij families meet kinderen - kijk op onze website om alles te lezen over agriturismo accommodaties - hier vindt u vaak prachtig gerestaureerde appartementen of landhuizen met zwembad en kutn u van dichtbij het boerenbedrijf beleven. Er worden vaak druiven en olijven verbouwd, die door de locale fattoria worden verwerkt tot overheerlijke wijn en smaakvolle olijfolie.

Vier de lente in Toscane

Het voorjaar is een fijn seizoen om een bezoek te brengen aan Toscane. Het is er lekker rustig en de ontluikende natuur zorgt voor prachtige vergezichten. Je kunt er deelnemen aan een van de paasactiviteiten, maar er is in dit seizoen nog veel meer te doen. Een kleine selectie.

Ga wandelen
De natuur van Toscane is prachtig in het voorjaar en dus ideaal voor een wandeling (https://www.tritt.nl/beleef-toscane/wandelen-en-hiken). De bloemenvelden staan nu in bloei en de bomen in de diverse parken en botanische tuinen ontwaken uit hun winterslaap. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Parco Sculture del Chianti (bij Siena https://www.tritt.nl/gebieden/siena) of het Pinocchiopark (https://www.tritt.nl/blog/154/2016-04-07-parco-di-pinocchio-eerbetoon-aan-een-legende) in Collodi. Beide ook erg leuk om samen met het hele gezin te bezoeken. Omdat het nu nog niet zo warm is, is het bovendien de perfecte temperatuur voor een mooie wandeling door de Toscaanse natuur.

Baad in de thermen
De keuze aan thermale baden is groot in Toscane: van gratis toegankelijke natuurbaden tot de meer luxe kuuroorden (https://www.tritt.nl/beleef-toscane/wellness) waar je met gemak een hele dag kunt vertoeven. Aan het water in deze baden worden dan ook heilzame krachten toegeschreven. Het lentezonnetje maakt dat het in alle gevallen zeer aangenaam is. Na een plons in het warme water zul je je weer als herboren voelen.

Ga op ontdekkingstocht
De Fondo Ambiente Italiano (FAI) organiseert ieder voorjaar de Giornate Fai di Primavera (http://www.giornatefai.it/, 25-26 maart). Een buitenkans om bijzondere gebouwen en parken te bekijken die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk zijn. Denk daarbij aan villa?s, kerken, tuinen, maar ook archeologische opgravingen en natuurreservaten. In Toscane zijn het er maar liefst 37, dus er valt genoeg nieuws te ontdekken.

Proef en geniet
Uiteraard kun je ook in de lente niet om de culinaire specialiteiten van Toscane heen. Ze spelen dan ook de hoofdrol bij diverse culinaire evenementen verspreid over de streek. Wijnliefhebbers kunnen terecht bij de Mostra del Chianti (http://www.mostradelchianti.it, mei/ juni) in Montespertoli of de Cantine Aperte (http://www.movimentoturismovino.it/it/eventi/2/cantine-aperte/, eind mei) bij diverse wijnhuizen in de streek, terwijl je voor de rustieke Toscaanse keuken in Greve in Chianti (Sagra delle Frattaglie, 12 en 13 maart) moet zijn. Iedere stad en elk dorp kent zijn eigen festival, dus grote kans dat je er een zult meemaken.

Bezoek een museum
Net zoals we in Nederland de Museumnacht kennen, zijn er in Toscane ook diverse dagen waarop musea gratis toegankelijk zijn. Dit voorjaar is dat op 6 maart, 3 april en 1 mei (de eerste zondag van iedere maand). Het is een initiatief van het ministerie voor Cultureel erfgoed, culturele activiteiten en toerisme om mensen bekender te maken met de Italiaanse musea. In Toscane zijn dat er tientallen, dus een mooie gelegenheid om nog ontontdekte musea te bezoeken. Bekijk de volledige lijst hier:


Vakantie in een Agriturismo in Toscane Itali?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

Gerelateerd nieuws in de regio

26-06-2020 - RONDREIS F?R?ER EILANDEN EN IJSLAND
Ga met Horizon Tours mee op een ongelooflijk avontuur naar de Færøer Eilanden en IJsland. Met het schip de MS Norröna varen we van Noord Denemarken eerst naar de bijzondere Fær

20-11-2016 - 9 daagse Unieke reis naar Ierland start 28 juli 2017
Triade Travel en de Spiegelkamer hebben speciale krachtplaatsen uitgezocht die een hoge trilling hebben. En dat niet alleen! Wederom hebben wij 2 nieuwe plekken in het programma opgenomen die bij het

20-11-2016 - 3 daagse Labyrint reis Frankrijk
Tijdens de diverse reizen en reisjes bezoeken we die labyrinten waarvan wij ervaren hebben dat ze een uitstekend hulpmiddel zijn om te komen tot verandering, inzichten of meer ervaren dan wel voelen.

11-01-2016 - Sardinie vakanties
Ontdek het zonnige reisaanbod van Sardinia4all en laat de vakantie voorpret vast beginnen. Boek uw meivakantie, zomervakantie of herfstvakantie en profiteer nu nog van reisaanbiedingen tot wel 25% kor
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap