Home / Software / Software Wormerveer / Daxx / Waarheen outsourcen Nederlandse bedrijven hun softwaredevelopment?

Waarheen outsourcen Nederlandse bedrijven hun softwaredevelopment?

Merendeel bedrijven kiest voor Oost-Europese ontwikkelaars

Door het tekort aan IT talent kiezen steeds meer bedrijven ervoor om te werken met buitenlandse programmeurs. 4 op de 10 tech-ondernemers zien de krapte op de arbeidsmarkt als de grootste barrière om hun business op te schalen.

De meest populaire bestemming is Oost-Europa gevolgd door Aziatische landen, zo blijkt uit onderzoek van Daxx, een Nederlands IT-bedrijf met meerdere vestigingen in Oekraïne.

"Verreweg de meerderheid van IT-bedrijven kiezen voor programmeurs binnen Europa", stelt Imre Wessels, salesmanager bij Daxx. De meest populaire bestemmingen binnen Europa zijn Oekraïne, Polen, Roemenië en Wit-Rusland. 66% van IT-bedrijven met een nearshore team zitten binnen Europa. 28% gaat naar Aziatische landen zoals India en minder dan 4% kiest voor Afrika. Wessels: "Afrika is opkomend met als belangrijkste spelers Tunesië, Egypte en Nigeria maar de markt is relatief klein ten opzichte van Oost-Europa en Azië."

Voor Noord-Amerikaanse bedrijven is het aantrekkelijk om offshore teams op te zetten in Zuid-Amerika door het geringe tijdsverschil. Voor Nederlandse bedrijven is dat tijdsverschil ten opzichte van Zuid-Amerika juist erg groot. 1% van de Nederlandse IT-bedrijven met een offshore team zit in Zuid-Amerika.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral grotere bedrijven de stap zetten naar India. De meest voorkomende reden is dat deze bedrijven behoefte hebben aan grote IT-teams. "India heeft een kostenvoordeel ten opzichte van Oost-Europa maar de cultuurverschillen zijn groter, waardoor je goede aansturing nodig hebt", zegt Wessels.

Middelgrote en kleine bedrijven (11-200 werknemers) geven de voorkeur aan Oost-Europa. Wessels: "Deze bedrijven hebben behoefte aan een klein team van enkele programmeurs die zelfstandig kunnen werken." De verwachting is dat er door de krapte op de arbeidsmarkt meer gewerkt zal worden met programmeurs in het buitenland. 42% van de bedrijven geeft aan dit jaar meer te gaan outsourcen.

Bron: https://www.daxx.com/nl/blog/ontwikkeling-trends/outsource-software-development-duitsland-nederland-statistieken

Daxx
Zaandijkerweg 8,
1521 AX Wormerveer
Amsterdam , NetherlandsWaarheen outsourcen Nederlandse bedrijven hun softwaredevelopment?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

30-05-2023 - Domota: De nummer 1 slimme smarthome oplossing voor jou
Ben jij het zat om beperkt te zijn tot één merk bij het creëren van je smarthome? Wil je meer mogelijkheden en integraties zonder concessies te doen aan privacy? Zoek niet verder, w

17-11-2012 - Einde aan het administratieve geworstel met openstaande fact
Reminder Online, een webbased softwaretool die na facturatie de debiteurencorrespondentie geautomatiseerd verwerkt, heeft vorige week een samenwerkingsovereenkomst getekend met NDA Incasso, een landel

02-02-2010 - Verwerken inkoopfacturen steeds vaker automatisch
Uit onderzoek, dat DDinformatica jaarlijks afneemt onder financieel verantwoordelijken, is gebleken dat het gebruik van softwareoplossingen voor automatische factuurverwerking het laatste jaar wederom

21-01-2010 - DDinformatica en AFAS sluiten partnerovereenkomst
DDinformatica heeft begin 2010 een partnerovereenkomst gesloten met AFAS. Daardoor is DDinformatica gecertificeerd partner geworden van AFAS op het gebied van factuurverwerking/scanning. Beide bedr
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap