Home / Ingenieursbureau / Ingenieursbureau Duiven / Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie / Fiktech B.V. leverde 2e installatie met LD-Luchtmessen aan Bandstahl Schulte & Co GmbH

Fiktech B.V. leverde 2e installatie met LD-Luchtmessen aan Bandstahl Schulte & Co GmbH

Productieoptimalisatie & Kostenbesparing

Bandstahl Schulte & Co. GmbH is een familiebedrijf in Hagen-Kabel (D), dat al meer dan 50 jaar bandstaal van hoge kwaliteit produceert en verwerkt. Het bedrijf kenmerkt zich door constante groei en continue modernisering van de productieprocessen. Met vertrouwen en betrokkenheid van alle medewerkers, worden de uitdagingen van de toekomst tegemoet getreden. Vooral de klantenwensen bepalen de richting van het bedrijf, dat de juiste grootte heeft om aan veeleisende taken te voldoen en daarnaast flexibel genoeg is om op individuele behoeften in te spelen.

Staalfabrieken produceren plakken (brammen), die op lengte worden uitgewalst en vervolgens weer tot rollen staal, zogenaamde coils, gewikkeld worden. Uit deze coils kan bandstaal gesneden worden door de rollen staal af te wikkelen, in de lengterichting tot stroken te snijden en deze stroken vervolgens weer tot rollen op te wikkelen. Dit product staat bekend als geslit bandstaal.

Uit bandstaal vervaardigt men de meest uiteenlopende halffabricaten en producten, waaronder: stansmessen, profielen, scharnieren, vloeistofkoppelingen, bliklipjes, montagebeugels etc.

Bij het uitwalsen wordt een dunne laag olie aangebracht op het staal. De olie werd vóór het oprollen tot coils weer verwijderd met behulp van afstrijkers en sponsen. De immer toenemende kwaliteitseisen maakten het voor Bandstahl Schulte noodzakelijk om een betere methode van olieverwijdering te vinden. Hiertoe werd de steun van Fiktech ingeroepen. Na een zeer geslaagde testfase met LD (Lage Druk) Luchtmessen en zijkanaalventilator ging Bandstahl Schulte in maart 2014 over tot de aanschaf van een eerste installatie.

De gerealiseerde kwaliteitsverbetering, enthousiaste reacties van de cliënten èn de kostenbesparingen waren de aanleiding voor Bandstahl Schulte om Fiktech in november 2014 een tweede opdracht te verstrekken voor het leveren van LD-Luchtmessen met alle toebehoren.

Bron: http://www.bandstahl-schulte.de



Fiktech B.V. leverde 2e installatie met LD-Luchtmessen aan Bandstahl Schulte & Co GmbH

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerde portfolio in de regio

Engineering infra Vlaeynatie Terneuzen Engineering infra Vlaeynatie Terneuzen
RvB ontwierp en realiseerde alle civiele infrawerken bij de nieuwbouw van deze meststoffenterminal te Terneuzen. ...

Civiel ontwerp en realisatie DC Wärtsilä Kampen Civiel ontwerp en realisatie DC Wärtsilä Kampen
RvB ontwierp voor dit zettingsgevoelige haventerrein met zeer hoge belasting, een speciale zettingsarme constructie, waarbij het buitenterrein en het distributiecentrum gefundeerd zijn middels een ont...

Barokcompany Barokcompany

Onze contactgegevens: Onze contactgegevens:
XCare-Repair de Lariks 10 6921 XH Duiven (gld) Tel: +31(0316) - 748022 Mail: [email protected] Web: www.xcare-repair.nl KvK Nr.: 54837987 BTW Nr.: NL.164300776.B.01 U kunt ons vinden...




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap