Home / Consumentenartikelen / Consumentenartikelen Schoonhoven / GreenPicnic: Eco-Bio-Fairtrade webshop / Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid en met respect omgaan met mens en natuur is voor ons vanzelfsprekend. Dit kan door zoveel mogelijk te kiezen voor biologische en Fair Trade producten, maar ook door oude dingen op te knappen en te hergebruiken. Gelukkig kiezen steeds meer mensen bewust voor producten die de aarde zo min mogelijk belasten. Want alleen door zelf je best te doen zo groen mogelijk te leven, en anderen te inspireren dit ook te doen, kun je de toekomst veranderen. Ik hoop dat wij bij Green Picnic hier ook een bedrage aan kunnen leveren door een ruim aanbod mooie duurzame producten aan te bieden. En kun jij door deze te gebruikten de mensen om je heen inspireren ook groener te gaan consumeren.
Ik erger me altijd mateloos aan die plastic wegwerpserviezen en waterflesjes die na 1x gebruiken weer bij het afval belanden en zo de plastic afvalberg en de verschrikkelijke “plastic soup” vergroten.

Wist je dat een gewoon plastic bekertje minimaal 30 jaar nodig heeft om te verteren? Een biologisch afbreekbaar bekertje heeft hiervoor maar maximaal 6 weken nodig! Bij het verbranden van plastic afval komt bovendien kooldioxide (CO2) vrij, een van de veroorzakers van het opwarmen van de aarde.

"Be the change you wish to see in the world“

Een credo van Mahatma Gandi wat wij bij GreenPicnic proberen na te leven, en daardoor hopen anderen te inspireren dit ook te gaan doen. Als iedereen namelijk dat stukje van zichzelf verbeterd door milieuvriendelijk te consumeren, worden al die “kleine”beetjes samen heel veel.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerde visies in de regio
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap