Home / Uitzendbureau / Uitzendbureau Heerhugowaard / Intercessie Uitzendbureau / Uitzendbranche

Uitzendbranche

Ruim 70% van de uitzendkrachten geeft aan met plezier naar zijn werk te gaan. Meer dan de helft is trots op het werk dat men doet.
Daarnaast heeft ruim tweederde van de onderzochte uitzendkrachten het gevoel gewaardeerd te worden door de opdrachtgever. Dit blijkt uit onderzoek onder uitzendkrachten die in januari 2006 werkten voor een uitzendonderneming. Het onderzoek is gehouden door TNS NIPO in opdracht van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen).

Het onderzoek geeft aan dat de geluksbeleving van uitzendkrachten groot is. Vooral de waardering van de opdrachtgever ervaart men als erg positief. Ruim 70% geeft aan gemotiveerd te zijn om het werk te doen. Dat uitzendwerk iets is waar men trots op kan zijn blijkt verder ook uit de cijfers. Meer dan de helft geeft aan een trots gevoel te hebben. De resultaten bevestigen dat uitzendwerk bijdraagt aan een hoge geluksbeleving van werknemers.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de uitzendbranche bij uitstek een opstap naar werk vormt. Van de uitzendkrachten geeft 61% aan via een uitzendbureau vast werk te zoeken. Daarnaast kiest ruim 25% bewust voor tijdelijk werk en 14% voor vakantiewerk. Uitzendkrachten die meer dan 11 uur in de week uitzendwerk verrichten zijn vaker op zoek naar vast werk zo blijkt uit het onderzoek. De meeste uitzendkrachten zijn jonge mensen tussen de 15 en 24 jaar en zijn iets vaker man dan vrouw.

Naast de stevige omzetgroei is de werknemerstevredenheid toegenomen en nam ook het aantal uitzendkrachten toe naar maar liefst 734.000 mensen In 2011 werden tot nu toe ruim 1,4 miljoen vacatures ingevuld door de uitzendbranche. Daarmee bevestigt de uitzendbranche haar functie als banenmotor van Nederland.

Geconcludeerd kan worden dat uitzendkrachten zich gewaardeerd voelen, trots zijn op hun werk, plezier hebben in hun werk en dat werkzoekenden steeds vaker hun weg naar het uitzendbureau vinden. Uitzendwerk vormt vaak een belangrijke opstap naar vast werk.







Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerde visies in de regio

De kracht van ervaring De kracht van ervaring
Als voormalig international PA weten wij wat het vak van een meertalige Personal Assistant inhoudt. Wij kennen alle 'ins and outs'. Vanuit die visie is PA Online - Secretaressepool opgericht. Wij b...

Visie MKB Flex Personeel Visie MKB Flex Personeel
Het is de bedoeling de kosten voor het inhuren omlaag te brengen door middel van gerichte inkoop bij leveranciers. Het is de bedoeling om de kwaliteit van levering te verhogen door middel van toetsin...

Passend voor werkgever en werknemer Passend voor werkgever en werknemer
Veluwe65plus zoekt werk voor enthousiaste en gemotiveerde 65plussers die willen doorwerken, in de regio Veluwe. Onze uitzendkrachten zijn mannen en vrouwen die na hun 65e zinvol en actief bezig wil...

Visie Drive Jobs Visie Drive Jobs
Drive Jobs heeft zich als doel gesteld om arbeidsbemiddeling naar een hoger niveau te tillen. Beide eigenaren van Drive Jobs zijn zelf actief als chauffeur (touringcar en vrachtwagen) en weten dus ...




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap