Home / Adviesbureau / Adviesbureau Amstelveen / Hoogland Medewerkersonderzoek

Hoogland Medewerkersonderzoek Adviesbureau Amstelveen


Hoogland Medewerkersonderzoek

Spurgeonlaan 32
1185BE Amstelveen

Gemeente: Amstelveen, Noord Holland

Telefoon:06-5... Telefoonnummer tonen1199947 Heeft u dit bedrijf kunnen bereiken? Ja Nee



Branche: Adviesbureau



Bedrijfsomschrijving

Onderzoek naar werktevredenheid en verloop

Een vertrekkende medewerker kost uw organisatie twee tot drie keer zijn eigen jaarsalaris!Laat daarom een medewerkersonderzoek uitvoeren door Hoogland MedewerkersonderzoekHieronder vindt u een uitgebreide beschrijving van onze werkwijze. Voor verdere informatie kunt u terecht op oze website: www.hooglandmedewerkersonderzoek.nl InleidingWaarom een medewerkersonderzoek uit laten voeren?Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van een organisatie. De huidige economie is dusdanig goed dat deze medewerkers vele alternatieven hebben bij andere organisaties. Een gevolg hiervan is dat het personeelsverloop in sommige gevallen oploopt tot wel 40% (onderzoek Centraal Beheer Achmea, Telegraaf 9 april 2007).

Bij het terugdringen van verloop speelt werktevredenheid een cruciale rol. Werktevredenheid is namelijk de belangrijkste voorspeller van verloop: Naarmate een medewerker tevredener is op de werkvloer, zal deze de organisatie minder snel verlaten. Werktevredenheid is een complex construct, dat niet met één of twee vragen gemeten kan worden. Uit eerder onderzoek blijken maar liefst 17 factoren invloed te hebben op de mate van werktevredenheid die een medewerker ervaart. Veel werkgevers beschikken niet over deze informatie. Het is voor hen dan ook onduidelijk op welke arbeidsomstandigheden geïntervenieerd moet worden, teneinde de werktevredenheid te verhogen. In veel gevallen wordt het salaris dan maar verhoogd, terwijl dit lang niet altijd de beste lange-termijnoplossing is. Door onderzoek uit te laten voeren naar werktevredenheid en verloop investeert u in uw huidige medewerkers en verkrijgt u informatie om gericht te kunnen interveniëren.

Uiteraard kost een dergelijk onderzoek geld. Deze kosten vallen echter in het niet bij de kosten die ermee bespaard kunnen worden. Een vertrekkende medewerker kost de organisatie namelijk twee tot drie keer zijn eigen jaarsalaris! Denk hierbij aan de daling van de productiviteit van deze medewerker zodra zijn opzegtermijn is ingegaan, aan de kosten voor de freelancer of uitzendkracht die dat moet repareren, aan het omzetverlies wanneer de medewerker opdrachten meeneemt en aan de voor de hand liggende kosten van werving en selectie (onderzoek Boeien & Binden door Interview NSS i.o.v. Tempo-Team). Als door het uit laten voeren van een medewerkersonderzoek één enkele medewerker behouden blijft voor de organisatie, verdient het onderzoek zich dus al dubbel en dwars terug!
WerkwijzeHoe gaat Hoogland Medewerkersonderzoek te werk?Hoogland Medewerkersonderzoek is gespecialiseerd in het uitvoeren van onderzoek naar werktevredenheid en verloop. Dit gebeurt aan de hand van een buitengewoon praktisch onderzoeksmodel. Hierin zijn de volgende factoren opgenomen: de 17 mogelijke voorspellers van werktevredenheid, de algemene werktevredenheid en de vertrekintentie. Dit model is getoetst binnen de wetenschap en blijkt verloop binnen organisaties buitengewoon goed te voorspellen.

Aan de hand van een vragenlijst wordt gekeken hoe uw medewerkers scoren op de verschillende factoren uit het onderzoeksmodel. Vervolgens wordt door middel van analyses gekeken welke van de 17 factoren binnen úw organisatie werktevredenheid voorspellen en hoe er op deze factoren wordt gescoord. Bovendien komt u te weten hoe het is gesteld met de algemene arbeidssatisfactie en vertrekintentie van uw medewerkers. Wanneer deze resultaten tenslotte adequaat worden geïntegreerd in het huidige personeelsbeleid, zal de algemene werktevredenheid stijgen en daarmee het verloop dalen!

Door middel van de algemene resultaten krijgt u een goed beeld van wat er zoal speelt bij u medewerkers. Tevens kan het interessant zijn om groepen medewerkers met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld om gericht te kunnen interveniëren. Hiertoe kunnen de resultaten naar keuze uiteengezet worden naar de diverse business-lines, afdelingen, regio’s of vestigingen. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.
Doel en voordelenWaarom kiezen voor Hoogland Medewerkersonderzoek?Het uit laten voeren van een medewerkersonderzoek kan meerdere doelen dienen:

*Terugdringen van het verloop.
*Stijging van de productiviteit door een verhoging van de werktevredenheid.
*Daling van het ziekteverzuim door een verhoging van de werktevredenheid.
*Afgeven van een signaal aan de medewerkers dat er naar hen geluisterd wordt.

Hoogland Medewerkersonderzoek biedt hierbij een aantal belangrijke voordelen:

*Snelheid: Binnen zes weken krijgt u de onderzoeksresultaten gepresenteerd.
*Kosten: Door de aantrekkelijke prijsstelling kunt u duizenden euro’s besparen.
*Overzichtelijkheid: Één duidelijk pakket, zonder eindeloze optielijsten.
*Praktisch: Met de resultaten van het onderzoek kan gericht geïntervenieerd worden.
*Transparantie: U krijgt direct alle informatie over het onderzoek en bijbehorende kosten.
*Onderbouwing: Het gehanteerde onderzoeksmodel is getoetst binnen de wetenschap en blijkt verloop binnen organisaties buitengewoon goed te voorspellen.






Aanbevelingen

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerde blogs

Vocht in een gebouw, we negeren het te vaak Vocht in een gebouw, we negeren het te vaak
Schimmel, vieze lucht, doorgeslagen keldermuren, natte vloeren, of een hoge luchtvochtigheid. Herkent u dit? dan kan het zijn dat uw gebouw een probleem heeft. Vocht in een gebouw of woning is altijd...
AI-contentplatform - Gepersonaliseerde generatieve AI voor o AI-contentplatform - Gepersonaliseerde generatieve AI voor organisaties.
Wij helpen met AI-tekst in de tone of voice en merkidentiteit van uw organisatie. Organisaties zijn tegenwoordig sterk afhankelijk van content voor hun dagelijkse werkzaamheden. Het maken van deze con...

Ook voor u gevonden

Constructieberkeningen en bouwkundig tekenwerk, Aanbouw / Ui
Wilt u een standaard uitbouw aan uw woning realiseren? Ons team staat voor u klaar! Van de constructie berekeningen tot aan de uitvoering voor een scherpe prijs! Aannemers van Aboss bouwadvies help...

Of zoekt u een van onderstaande bedrijven?

All-Round Bedrijfsbemidd. Incasso en Agencies
Bevelandselaan 6
1181JP Amstelveen

Simmerwille BV
Noorddammerlaan 124
1187AG Amstelveen

KPMG EDP Auditors NV
Burgemeester Rijnderslaan 10 -20
1185MC Amstelveen

Antiqvitas Archeoconsult
Wolfert van Borsselenweg 106
1181PJ Amstelveen

Bureau Aan de Amstel BV
De Oude Molen 1
1184VW Amstelveen

Prime Technology Investment Advisor BV
Stroombaan 6 -8
1181VX Amstelveen

Uwomgevingsvergunning
Molenweg 13
1182CK Amstelveen

Kajola
Rembrandtweg 665C
1181GV Amstelveen

KPMG Bureau voor Economische Argumentatie BV
Burgemeester Rijnderslaan 10
1185MC Amstelveen

KPMG Bedrijfsopvolging BV
Burgemeester Rijnderslaan 10 -20
1185MC Amstelveen

Hemesath Consultancy
Oostelijk Halfrond 127
1183EP Amstelveen

Mindspeed Technologies BV
Startbaan 5/ASUI
1185XP Amstelveen

De Hullu Bedrijfsfysiotherapie & Arbo-advies
Anna Blamanlaan 31
1187WG Amstelveen

NVA Phoenix Payroll Consultancy BV
Biesbosch 225
1181JC Amstelveen

Hoogland Medewerkersonderzoek
Spurgeonlaan 32
1185BE Amstelveen

React Advies & Training
Jol 8
1186SM Amstelveen

Oranda Interim BV
Burgemeester A. Colijnweg 4
1182AL Amstelveen

Taekema Financial Services
Maluslaan 1
1185KZ Amstelveen



Kernwoorden

Personeelstevredenheidsonderzoek, Werknemertevredenheid, Werknemersonderzoek, Personeelstevredenheid, Personeelsonderzoek, Personeelonderzoek, Vertrekintentie, Arbeidssatisfactie, Medewerkerstevredenheidsonderzoe, Medewerkerstevredenheid, Werktevredenheid, Verloop, Medewerkersonderzoek, Werknemerstevredenheidsonderzoek

Contactgegevens van Adviesbureau bedrijf Hoogland Medewerkersonderzoek uit Amstelveen, Noord Holland. Bel 06-51199947 of email [email protected]. Neem contact op en Hoogland Medewerkersonderzoek uit Amstelveen helpt u met met uw vragen omtrent Adviesbureau

Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap