Home / Installatiebedrijf / Installatiebedrijf Gieten / ZPN Installaties

ZPN Installaties Installatiebedrijf Gieten


ZPN Installaties

Bloemakkers 3
9461GX Gieten

Gemeente: Aa En Hunze, Drenthe

Telefoon:0592... Telefoonnummer tonen700297 Heeft u dit bedrijf kunnen bereiken? Ja Nee



Branche: Installatiebedrijf



Bedrijfsomschrijving

ZPN Installaties is een professioneel en erkend installatiebedrijf in Drenthe, Groningen en Friesland. Het bedrijf installeert duurzame oplossingen voor zowel particuliere als zakelijke klanten en is een erkend installateur.

ZPN Installaties wordt erkend door toonaangevende kwaliteitsregisters in de installatiebranche. Voorbeelden hiervan zijn Techniek Nederland, QBISnl, Sterkin en InstallQ. Dit geeft aan dat de installateurs van het bedrijf kennis van zaken hebben en over de juiste opleidingen en certificaten beschikken om duurzame installaties uit te voeren en te mogen werken met F-gassen.
F-gassen zijn gassen die in warmtepompen, airco's en andere apparatuur gebruikt worden. Hier mag niet zomaar iedereen mee werken, laat dit werk altijd uitvoeren door een specialist.

ZPN Installaties levert dus duurzame oplossingen voor woningen en bedrijfspanden. Dit gebeurt aan de hand van een totaalservice. Dit houdt in principe in dat alle werkzaamheden van A tot Z voor u uitgevoerd worden. Het werk wordt uitgevoerd door de gespecialiseerde installateurs van ZPN Installaties. Geen ZZP'ers, alle kennis onder één dak bij één bedrijf met één contactpunt.

Dit installatiebedrijf adviseert, ontwerpt, koopt, levert en installeert luxe airco's, ook wel airconditioning, die zowel kunnen verwarmen als verkoelen tegelijk. Hiermee kunnen één of meerdere ruimtes van een woning verwarmd worden zonder dat hier gas voor gebruikt hoeft te worden. De airco's zijn namelijk officieel lucht-lucht warmtepompen.

Deze airco (lucht-lucht warmtepomp) heeft zowel een binnen- als een buitenunit. De buitenunit zuigt de lucht en vervolgens wordt de warmte uit de buitenlucht gehaald. De warmte die uit de buitenlucht gehaald wordt, wordt vervolgens met een compressor versterkt. De temperatuur neemt aanzienlijk toe en vervolgens wordt deze warmte afgegeven aan de binnen-unit die de warme lucht in de ruimte blaast.

Het proces van de lucht-lucht warmtepomp is ontzettend duurzaam. Doordat de warmte uit de buitenlucht gehaald wordt en vervolgens versterkt wordt met een compressor is er bijna geen elektriciteit nodig. 75% van de volledige energie wordt doorgaans uit de buitenlucht gehaald, de overige 25% van de energie om te verwarmen wordt uit elektriciteit gehaald.

In Nederland wordt dit nu al in veel woningen toegepast om volledige woningen en bedrijfspanden te verwarmen. Het is een goedkope oplossing om snel en voordelig van het gas af te gaan. Dit wordt voornamelijk toegepast voor oudere woningen of woningen die slecht geïsoleerd zijn. Met de stijgende kosten per kuub gas is het voordeliger om het huis te verwarmen met een lucht-lucht warmtepomp, in de volksmond dus gewoon een airco. Maar dan met nieuwe technologie aan de binnenzijde.

Hiernaast installeert ZPN Installaties hybride warmtepompen. De hybride warmtepomp kan eenvoudig aangesloten worden op de centrale verwarming, waardoor er geen aanpassingen aan de woning gedaan hoeven te worden. Dit is een zeer lucratieve oplossing voor mensen die willen verduurzamen, maar nog niet volledig van het gas af willen.

De hybride warmtepomp bestaat namelijk uit een reguliere CV ketel en de warmtepomp die de reguliere CV ketel zoveel mogelijk ontzorgd. Hierdoor kunt u tot wel 75% van het gasverbruik verminderen. Het water voor uw woning of bedrijfspand wordt namelijk voor het grootste gedeelte verwarmd op elektriciteit. Als de gebruikte stroom opgewekt wordt door zonnepanelen wordt het verwarmen van de woning des te voordeliger en duurzamer tegelijkertijd.

Het voordeel van de hybride warmtepomp is dat er geen vloerverwarming gelegd hoeft te worden. Tegelijkertijd ben je niet volledig afhankelijk van het verwarmen op basis van elektriciteit. Warmtepompen kunnen namelijk niet dezelfde temperatuur bereiken als een ketel op gas. Daarom kiezen voor Nederlanders ervoor om een hybride variant te plaatsen. Mocht de warmtepomp onvoldoende warmte kunnen aanmaken, dan kan de CV ketel op gas altijd bijspringen.

Een hybride warmtepomp is namelijk een lucht-water warmtepomp. De warmte wordt net als bij een lucht-lucht warmtepomp uit de lucht gehaald. Maar in dit geval wordt de warmte niet afgegeven aan lucht, maar aan water. Dat is de reden dat het een lucht-water warmtepomp heet. Dit apparaat kan bij een temperatuur tot -20 graden warmte uit de buitenlucht halen. Maar dit betekent niet dat het bij lage temperaturen net zo efficiënt werkt.

Boven de 0 graden kan een lucht-water warmtepomp zeer efficiënt te werk gaan, maar als de temperatuur onder de 0 valt dan gaat de efficiency ook snel achteruit. Er moet dan steeds meer stroom gebruikt worden voor dezelfde hoeveelheid warmte. In dit geval schakelt een hybride warmtepomp dus voor een groter deel over op gas. Het systeem rekent doorgaans automatisch uit wat het goedkoopste is. Verwarmen op gas of op elektriciteit met de warmtepomp.

Hiernaast levert het installatiebedrijf ZPN Installaties ook all-electric warmtepompen. Deze warmtepompen draaien volledig op elektriciteit en dit is de meest duurzame oplossing. Als een woning of bedrijfspand volledig van het gas af moet dan is dit de juiste keuze. Wel is het belangrijk om te begrijpen dat bij deze variant de centrale verwarming van een woning buitenspel gezet wordt. De woning moet volledig verwarmd worden met een vloerverwarming, die verwarmd wordt met de volledig elektrische warmtepomp.

In Nederland maken we regelmatig strenge winters mee. Om het huis dan goed te kunnen verwarmen met een volledig elektrische warmtepomp, moet het huis goed geïsoleerd zijn. Ook deze variant is niet in staat om dezelfde temperaturen te behalen als een CV ketel op gas. Waardoor dit systeem niet werkt als de woning niet al volledig van top tot teen is geïsoleerd.

Hiernaast biedt dit installatiebedrijf nog vele andere duurzame oplossingen aan. Denk hierbij aan een laadpaal waarmee u de elektrische auto eenvoudig kunt opladen. Of juist een slimme thuisaccu om de elektriciteit van zonnepanelen in op te kunnen slaan voor eigen gebruik.

Voor dezelfde warmte die behaald wordt met een kuub gas heb je gemiddeld tien kWh elektriciteit nodig. Door verder te verduurzamen en van het gas af te gaan ga je dus automatisch aanzienlijk meer elektriciteit gebruiken. De meterkast van een woning of bedrijfspand is hier doorgaan niet op voorbereid. Maar dat maakt niet uit, want ZPN Installaties beschikt over de juiste kennis en ervaring om de meterkast om te bouwen. De huidige meterkast kan uitgebreid worden met extra groepen, of de meterkast kan volledig aangepast en vernieuwd worden.

Verduurzaam op duurzame wijze. Kies voor een erkend installateur voor uw duurzame oplossingen. ZPN Installaties is een erkend installatiebedrijf die zijn klanten voorziet van kwaliteit. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan ontdek hoeveel geld verdient kan worden door te verduurzamen.







Aanbevelingen

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerde blogs

Dit kan een elektrotechnisch aannemer voor jouw organisatie Dit kan een elektrotechnisch aannemer voor jouw organisatie betekenen
Heeft jouw organisatie een verbouwing, onderhoudsproject of renovatie op de planning staan? Daar komen vrijwel altijd elektrotechnische vraagstukken bij kijken. Dat gaat van het plaatsen van LED-verli...
6 Dingen waar je aan moet denken met het installeren van een 6 Dingen waar je aan moet denken met het installeren van een CV-ketel
Het installeren van een CV-ketel in je onderneming of thuis is geen kleinigheid. Er zijn talrijke factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat je installatie veilig is, efficië...

Ook voor u gevonden

Beleggen met plezier
Boek: Beleggen met plezier Zojuist is het boek verschenen: Beleggen met plezier. Een must voor de beginnende belegger. Als je dan toch risico wilt nemen met je geld op de beurs, dan is het lezen ...

Of zoekt u een van onderstaande bedrijven?

Technisch Installatie Buro Woortman B.V.
Bloemakkers 41
9461GX Gieten

Bas Technische Installaties
Markescheiding 38
9461KH Gieten

Weijerwarmtetechniek.nl
Boskampen 15
9461JJ Gieten

Adviesbureau Feijen
Wenakkers 2
9461EE Gieten

ZPN Installaties
Bloemakkers 3
9461GX Gieten

Rienstra Techniek
Bokkeleane 3
8582KW Oudega

J. Harwig Electriciteitswerken BV
Tweede Bokslootweg 14
7821AS Emmen

Installatiebedrijf S. de Jonge
Kruisakkers 1
9468BE Annen

Technisch Bureau Snijders BV
Hoofdstraat 46
7751GD Dalen

Alsema BV
Havenstraat 26
9471AM Zuidlaren

Imtech Projects Noord-Oost BV
Modem 30
7741MJ Coevorden

GTI Utiliteit Noord BV
Exportweg 1
9301ZV Roden

Installatie Bureau Rutze BV
Zuiderdiep 263
7876AN Valthermond

Ecinto Telematica BV
Pascalstraat 9
7903BJ Hoogeveen

Weinans
Westelijke Doorsnee NZ 124
7881PE Emmer Compascuum

Fa. Snijder Electrotechniek
Paltz 5
9411PM Beilen

J. Scheepstra VOF
Norgerweg 106
9494PC Yde

Technisch Installatiebureau Bakker BV
Industrieweg 32
7944HS Meppel



Kernwoorden



Contactgegevens van Installatiebedrijf bedrijf ZPN Installaties uit Gieten, Drenthe. Bel 0592700297 of email [email protected]. Neem contact op en ZPN Installaties uit Gieten helpt u met met uw vragen omtrent Installatiebedrijf

Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap