Home / Adviesbureau Blog / Ergonomisch werken doe je zo

Ergonomisch werken doe je zo

Ergonomisch werken doe je zo

Werkt u veel op kantoor of zit u veel tijdens het werk? Dan doet u er goed aan om dit op een verstandige manier aan te pakken. Wanneer u dit niet doet zult u merken dat er klachten gaan ontstaan bij bijvoorbeeld het zitten, het draaien van uw nek of krijgt u last van handen, polsen of armen. Wij zullen u een aantal praktische tips geven omtrent het werken op een ergonomische wijze.

Omgeving

Allereerst het zorgen voor een goede omgeving is een must. Dit zorgt ervoor dat u niet gestoord kan worden door de buitenwereld. Wij geven u het ergonomisch advies dat u zorgt voor voldoende ligt bij uw werkplek. Dit zorgt voor het bevorderen van de productiviteit. U leest en schrijft niet alles beter, maar heeft ook een stuk meer energie. Dit is natuurlijk goed te gebruiken in een professionele werkplek.

Afwisselen

Wanneer u veelal zit tijdens het doen van werkzaamheden is het verstandig om, om de twee uur eens een wandeling te gaan maken of even te staan. Loop even naar de wc, ga even koffie halen voor collega?s of schep even een luchtje. Dit zijn allemaal kleine dingen waar u toch dat beetje beweging uit kunt halen.

Ook het afwisselen van werkzaamheden is een goede manier om ergonomische verantwoord bezig te blijven. Zo zult u niet herhaaldelijk last krijgen van klachten, want u belast ook andere delen van uw lichaam.

Handig

Wanneer u achter uw laptop of computer gekluisterd zit heeft u vrijwel altijd een muis in uw handen. Wij raden u aan om dit zoveel mogelijk te beperken, want dit zijn veel klachten die voorkomen bij werkenden op kantoor. Bent u iets aan het lezen of aan het kijken? Dan doet u er goed aan om even uw arm te laten rusten en niet altijd de muis vast te hebben.

Ergonomisch werken doe je zo

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-02-2017 - Hoe organiseer ik mijn dag beter?
Een van de grootste en meest bekende oorzaken van stress en frustratie is het gevoel te veel moeten doen, in te weinig tijd. Heb je ook vaak het gevoel dat tijd door je vingers heen glipt? Of dat je n
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap