Home / Afval recycling Blog / Een schone werkplek betekent productieve werknemers

Een schone werkplek betekent productieve werknemers

Een schone werkplek betekent productieve werknemers

Om wat voor werkzaamheden het ook gaat, een schone werkplek draagt in positieve zin bij aan de productiviteit van werknemers, verkleint de kans op verspreiding van virussen en zorgt voor een langere levensduur van apparatuur. In dit artikel lees je wat je kunt doen om de werkplek schoon, opgeruimd en gestructureerd te houden. 

Bureau

De meeste rommel verzamelt zich op en rondom bureaus, wat voor allerlei onnodige afleiding kan zorgen tijdens werkzaamheden. Door een ‘clean desk’ beleid in te voeren, worden werknemers gestimuleerd hun werkplek opgeruimd en gestructureerd te houden. Hierbij is het handig als er per werknemer voldoende opbergruimte beschikbaar is om benodigdheden in op te kunnen bergen. 

Afval

Rondslingerend afval oogt niet fraai, kan allerlei vervelende geurtjes verspreiden en zal werknemers demotiveren om hun eigen rommel op te ruimen. Voor een schone werkplek is het dan ook belangrijk dat de afvalstroom op orde is. Verspreid voldoende afvalbakken over de werkplekken en zorg voor een afvalcontainer om de afvalbakken en overig bedrijfsafval in te kunnen lozen. 

Buiten

Vrijwel iedere werkplek heeft een buitenplaats die onder andere wordt gebruikt om te roken. Om te voorkomen dat de buitenplaats enkel een sfeerloze ‘rokersruimte’ wordt, waar sigaretten zich opstapelen, is het aan te raden om voor functionele asbakken of een rookpaal te zorgen, planten neer te zetten en te zorgen voldoende zitruimte. Op die manier wordt een aangename buitenruimte gecreëerd voor iedere werknemer. 

Koelkast

Een koelkast op de werkplek is ontzettend prettig en praktisch, maar kan ook een bron worden van schimmel, bacteriën en vervelende geurtjes. Een gedeelde koelkast betekent namelijk een gedeelde verantwoordelijkheid, waardoor het overzicht ontbreekt en het risico ontstaat dat voedsel er te lang in blijft liggen. Zorg ervoor dat duidelijk wie de koelkast op welk moment dien te controleren. 

Schoonmaakbedrijf

Structuur in het schoonmaakwerk, zorgt voor een langdurig schone werkplek. Het is daarom aan te raden om een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren dat op vaste momenten de werkplek grondig schoonmaakt. Het schoonmaakbedrijf neemt dan de vloeren, bureaus, keuken en kantine voor hun rekening, maar geeft ook de apparatuur een regelmatige reinigingsbeurt.

Een schone werkplek betekent productieve werknemers

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

15-11-2023 - Afvalverwerking, belangrijk om op te letten voor bedrijven
  Afvalverwerking is een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering geworden. Het is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor de reputatie en het imago van een bedrijf. Bedrijven
Lees meer

15-09-2017 - Bedrijfsafvalkosten omlaag door marktplatform
Veel bedrijven betalen nog voor hun afval, of krijgen te weinig voor hun afval. Of bedrijven weten niet dat er een hergebruiker is, die graag hun afval overneemt. deAfvalMarkt.nl deAfvalMarkt.nl is e
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap