Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Onmisbare tips om de sfeer op de werkvloer te verbeteren

Onmisbare tips om de sfeer op de werkvloer te verbeteren

Onmisbare tips om de sfeer op de werkvloer te verbeteren

Een groot deel van werkend Nederland werkt sinds het begin van de coronacrisis weer grotendeels op kantoor. Als werkgever merk je misschien wel dat er iets veranderd is qua werksfeer. Zo heeft niet iedere werknemer de behoefte om fulltime op kantoor te werken en vindt de ander het juist prettig om elkaar in real life te zien.

Om iedereen weer met plezier naar werk te laten gaan, kun je wat stappen ondernemen om de sfeer op de werkvloer te verbeteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een management training om je teams hechter te maken of aan het plannen van externe activiteiten?

Management training om werksfeer beter te maken

Om de werksfeer een boost te geven, kijken de meeste managers voornamelijk naar hun werknemers en medewerkers. Natuurlijk vormen zij een belangrijke spil, maar als manager ben je ook onmisbaar voor hoe de sfeer op de werkvloer is. Kijk daarom eens naar de mogelijkheden voor een management training waarin je op een serieuze en leuke manier leert hoe je de verbinding binnen je team kunt verbeteren. 

Door het aanleren van bepaalde managementmodellen ontwikkel je als manager persoonlijk leiderschap en leer je meer over goed samenwerken en vooral samen lachen. Blije medewerkers zijn immers hét kloppend hart van een goede organisatie. Wat daarbij mooi meegenomen is, is dat gelukkige mensen minder snel verzuimen van hun werk. Dat zorgt dus voor meer verbinding én meer productiviteit en motivatie.

Ook teambuilding is van groot belang voor werksfeer

Naast management training moet er gekeken worden naar externe activiteiten zoals teambuilding. Zoals de naam teambuilding het al zegt, ga je hierin aan de slag om van je werknemers en medewerkers een goedwerkend team te maken. Het grootste doel en voordeel van teambuilding is dat de mensen in je team elkaar beter leren kennen op een persoonlijker vlak. Daarom is het aan te raden om vooral leuke of hilarische activiteiten te plannen om de team spirit echt te versterken.

Teambuilding is er in allerlei vormen en maten en kan op diverse locaties worden gedaan. Zo is het zelfs mogelijk om teambuilding op kantoor uit te voeren. Maar: een dagje weg vol leuke activiteiten en juist even weg zijn van de werkvloer is ook juist een aanrader. Bij teambuilding staat samenwerking, verbinding en vertrouwen centraal. Doordat je medewerkers een betere band met elkaar en met jou krijgen, zal de werksfeer vervolgens veel fijner zijn. 

Open communicatie en maak feedback bespreekbaar

Een management training of het organiseren van een teamuitje kan in sommige organisaties voldoende zijn, maar over het algemeen is er in ieder geval nog één ding nodig voor een goede werksfeer: open communicatie. Je werkt samen met je team aan bepaalde doelen waarbij jullie allemaal hetzelfde willen bereiken. Daarom is open communicatie tussen jou en je werknemers maar ook tussen de medewerkers onderling van groot belang. Benadruk hierbij positieve feedback, maar schuw ook niet om andere feedback bespreekbaar te maken.

Sommige mensen kunnen beter tegen feedback dan andere mensen, maar het is voor een fijne sfeer op de werkvloer in ieder geval nodig om open en eerlijk te zijn. Merk je dat niet iedereen goed om kan gaan met (positieve) feedback? Ga in gesprek met ze of kies ervoor om mensen bepaalde trainingen te laten doen om feedback beter te kunnen handelen. Goede en open communicatie is naast teambuilding en management training onmisbaar binnen een goedlopend bedrijf.

Onmisbare tips om de sfeer op de werkvloer te verbeteren

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

30-11-2023 - Een bedrijf, een boodschap: waarom consistente messaging onm
Hoe wil je je bedrijf presenteren naar de buitenwereld én in je interne communicatie? Deze vraag is belangrijker dan je misschien zou denken, want voor een effectieve job marketing of employer
Lees meer

29-11-2023 - Vijf tips voor het verlagen van de energierekening deze wint
Wil jij komende winter grip houden op je energierekening? Lees in dit blog wat jij kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw energierekening behapbaar blijft. Het verlagen van je energierekening is niet
Lees meer

16-11-2023 - De voordelen van een BV oprichten
Wanneer je een onderneming gaat oprichten zijn er verschillende vormen waaruit je kunt kiezen. Het kiezen van een verkeerde rechtsvorm van je bedrijf, kan vervelende gevolgen hebben in de toekomst. Je
Lees meer

15-11-2023 - Wil je een goede werksfeer op kantoor creeren? Misschien heb
Voor wie werkt bij een organisatie, als werknemer of werkgever, weet hoe essentieel een goede werksfeer is op kantoor. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat men iedere ochtend met plezier naar het werk v
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap