Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Kosten besparen als onderneming? Zo pak je dat aan!

Kosten besparen als onderneming? Zo pak je dat aan!

Kosten besparen als onderneming? Zo pak je dat aan!

Als ondernemer heb je te maken met onwijs veel kosten. Hoe meer kosten je hebt, des te minder winst je kan maken. Om succesvol te zijn, moet je naast geld verdienen ook verstandig kunnen omgaan met je uitgaven. Het runnen van een bedrijf en het omgaan met alle bijbehorende kosten kan stressvol zijn, vooral als je net met je bedrijf bent begonnen. Of het nu gaat om een groot of klein bedrijf, kosten besparen is voor elk bedrijf relevant. Ontdek op welke manier jouw onderneming kosten kan besparen, door onderstaande tips te gebruiken.

Besparen op locatie

Het kantoor kan een grote kostenpost voor een onderneming zijn. Het kan zich lonen om na te gaan of je niet teveel betaalt voor de huisvesting. Een andere goede optie (die steeds populairder wordt!) is thuiswerken. Dit kan gepaard gaan met flexwerken. Zo kan het personeel eigen werktijden bepalen en eventueel vanuit huis werken.

Dit lijkt misschien lastig voor jou als leidinggevende, maar met de juiste voorbereiding is leidinggeven op afstand minder ingewikkeld dan je denkt.

Besparen op personeelskosten

Personeelskosten kunnen op den duur een grote kostenpost worden, terwijl het aannemen van personeel niet altijd de meest effectieve oplossing is. Neem alleen mensen aan die onmisbaar zijn voor de groei van jouw onderneming.

Voorkom vast personeel waar weinig werk voor is. Dit is niet alleen voordelig voor jouw bedrijf, maar belemmert ook de persoonlijke groei van je werknemer niet. 

Advieskosten verminderen door voorwerk

Je kunt voor veel vraagstukken een betaalde adviseur inschakelen. Deze externe kennis heb je vaak echt nodig. Om in gesprekken met deze adviseurs snel tot de kern te komen is het verstandig zelf ook in de materie te verdiepen. Zo zijn er ook bedrijven die helpen bij het in beeld brengen van relevante subsidiekansen en mogelijkheden, verzorgen kwalitatieve aanvragen om tot hoge slagingskansen te komen om daarmee zoveel mogelijk subsidie potentieel te verzilveren. Voorbeelden hiervan zijn de mit regeling en de aanvraag wbso.  Benieuwd waar voor jouw bedrijf subsidie kansen liggen? Laat je adviseren.

Een goede administratie en organisatie

Bij een grote hoeveelheid ondernemers kan de administratie en organisatie op kantoor verbeterd worden. Jaarlijks zijn deze ondernemers veel tijd kwijt door naar van alles te zoeken. Zorg dat alle documenten, stukken en middelen gemakkelijk vindbaar zijn. Organiseer alles in overzichtelijke mappen en gebruik handige systemen die iedereen begrijpt. Geen onvindbare stukken meer en nooit meer urenlang zoeken!

Stel je zoekt 1 uur per week naar allerlei bestanden of documenten, kost dit je 4 uur per maand en in totaal 48 uur per jaar. Dat is dus een week extra vakantie or extra declarabele uren en omzet. Zodoende kun je met een goede administratie en een helder systeem geld besparen. Tijd is geld, ga daarom bewust om met je tijd.

Kosten besparen als onderneming? Zo pak je dat aan!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-10-2022 - Freelance opdrachten vinden met deze 5 tips
Ondanks corona zijn er in 2021 maar liefst 68 duizend bedrijven bijgekomen in Nederland, blijkt uit cijfers van het CBS. Grote kans dat je daar als zelfstandig ondernemer iets van merkt binnen de nich
Lees meer

04-10-2022 - Online trends voor ondernemers
Zoals het gezegde luidt: de enige constante is verandering. Dit geldt vooral in het bedrijfsleven, waar altijd nieuwe technologieën en trends continu opkomen. Voor ondernemers is het bijhouden va
Lees meer

28-09-2022 - Concurrentie - de sleutel tot innovatie?
De auteur van het begrip innovatie is de vooraanstaande Oostenrijkse en Amerikaanse econoom Joseph A. Schumpeter (1889 - 1950). Hij analyseerde de zakelijke omstandigheden waarin het bedrijf geïn
Lees meer

23-09-2022 - Wat zijn de voordelen van een eenmanszaak?
Als je spreekt over een eenmanszaak wil dat zeggen dat je de enige verantwoordelijk bent voor het bedrijf dat je hebt of start. Je bent zelf aansprakelijk voor alles wat er met je eenmanszaak gebeurt.
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap