Home / Auto Blog / Zakelijk auto leasen versus zakelijk auto kopen

Zakelijk auto leasen versus zakelijk auto kopen

Zakelijk auto leasen versus zakelijk auto kopen

Waar veel bedrijven ervoor kiezen om zakelijk een auto te leasen, kan het soms voordeliger zijn om een auto te kopen. In dit artikel bespreken we de voordelen ofwel je kunt een blog over auto leasen als zzper verwachten. Na het lezen van deze blog kun je zelf gaan bepalen wat voor jouw situatie handig het meest geschikt is. 

Mogelijkheden

Als je zelfstandig ondernemer bent geworden, zijn er een aantal opties waar je uit kunt kiezen met betrekking tot je auto. Er zijn vier mogelijkheden wat je kunt doen en deze mogelijkheden zijn een nieuwe auto op de zaak kopen, een auto leasen, je huidige auto op de zaak zetten of je auto privé houden. Deze keuze moet je weloverwogen maken, want het veranderen kan veel tijd en kosten met zich meebrengen. Zeker wanneer je meer dan 500 kilometer met je auto maakt, dan is de keuze vanuit de inkomstenbelasting of je de auto privé of zakelijk houd. Hierbij kan het zakelijk inzetten van de auto tot voordelen leiden. 

Leasen

Het kopen van een auto kan voor een grote kostenpost zorgen, daarom kan leasen een goed alternatief zijn. Met leasen betaal je namelijk een vast bedrag per maand voor het gebruiken van een auto.  Houd er hierbij wel rekening dat je aan bepaalde eisen moet voldoen, zoals het laten zien van jaarrekeningen. Ook zijn er verschillende vormen van het zakelijk leasen van een auto.

Operational lease

Bij operational lease huur je de auto voor op de lange termijn en hoeft deze niet op je balans te staan, omdat je niet officieel eigenaar bent van de auto. Hierbij is afschrijving niet nodig en bij de full operational lease worden ook de verzekeringen, reparaties en onderhoud opgenomen in het verhuurcontract van de auto. De enige kosten die je naast de maandelijkse huur moet betalen, zijn de brandstofkosten. 

Financial lease

Bij financial lease koop je als het ware de auto en wordt deze in termijnen afbetaald. Dit is voordeliger dan het kopen van een auto, omdat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen en dit geld kan investeren in het groeien van je bedrijf. Je bent hierbij economisch eigenaar van de auto en koopt deze vanuit de zaak. 

Als je zzp'er bent zijn er verschillende dingen die je kunt doen voor het hebben van een auto, namelijk het kopen of leasen van een auto. Hierbij zijn er nog verschillen tussen operational of financial leasen van een auto.

Zakelijk auto leasen versus zakelijk auto kopen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

24-12-2021 - Waar let je op bij het kopen van een tweedehands motor of au
Een goede voorbereiding is het halve werk bij het kopen van een tweedehands motor of auto. Natuurlijk klinkt dat lekker cliché maar neem van ons aan dat hier absoluut een kern van waarheid in z
Lees meer

07-12-2021 - Priveauto zakelijk gebruiken
Ben jij ondernemer en gebruik je jouw priveauto voor je bedrijf? Dan mag je 19 cent per zakelijke kilometer aftrekken van de winst. Ook is het toegestaan om de btw op de autokosten af te trekken voor
Lees meer

28-09-2020 - Fiat Ducato verkopen, wij kopen alle merken bussen op.
Fiat Ducato verkopen , of een ander merk bus ?  Met één telefoontje verkoopt U aan Bedrijfsauto Verkopen Nederland uw Fiat Ducato voor contant geld! Fiat Ducato verkopen ?Bel 06 - 4
Lees meer

28-09-2020 - Fiat Ducato verkopen, wij kopen alle merken bussen op.
Fiat Ducato verkopen , of een ander merk bus ?  Met één telefoontje verkoopt U aan Bedrijfsauto Verkopen Nederland uw Fiat Ducato voor contant geld! Bel 06 - 44 44 81 61 voor inkoop
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap