Home / Auto Blog / De voordelen van elektrisch rijden voor woon-/werkverkeer

De voordelen van elektrisch rijden voor woon-/werkverkeer

De voordelen van elektrisch rijden voor woon-/werkverkeer

Nederland is een relatief klein land. In slechts enkele uurtjes kun je het hele land doorkruisen. We kunnen bijna overal in het land eenvoudig komen. Toch zijn we gewend om de meeste afstanden per auto af te leggen. Inmiddels bezitten de meeste gezinnen minimaal één en vaak zelfs meerdere auto’s. Het is ook bijna deel van de opvoeding geworden om rond de achttiende rijles te volgen. Daardoor neemt het aantal automobilisten in ons land in rap tempo toe. Iets wat ook duidelijk te merken is op de weg. Waarschijnlijk behoor jij ook tot de duizenden mensen die elke dag enigszins mopperend in de file aansluit. Een comfortabele, zuinige en bovenal milieuvriendelijke auto is dan geen overbodige luxe. En als we kijken naar die kenmerken, dan mag elektrisch rijden natuurlijk niet ongenoemd blijven.

De populariteit van elektrisch rijden is in de afgelopen jaren flink toegenomen. En dat is niet voor niets. Het biedt namelijk veel voordelen. Zeker voor woon-/werkverkeer. Nieuwsgierig geworden en benieuwd of elektrisch rijden ook iets voor jou is? Laat je dan verrassen door de talloze voordelen van elektrisch rijden. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Fiscale voordelen

Natuurlijk moeten we ook naar het financiële plaatje kijken. Als je dagelijks van en naar het werk rijdt, rij je toch al snel tientallen tot honderden kilometers per week. We hebben allemaal gemerkt wat een pijn dit deed bij het tankstation in 2022. Zeker toen de tarieven voor brandstof plotseling wel erg hoog werden. Ook daarom stappen steeds meer mensen over naar elektrisch rijden. Uiteraard zitten er ook kosten verbonden aan het laden bij openbare laadpalen, maar dit weegt niet op tegen de kosten van gewone brandstof.

Daarnaast probeert de overheid elektrisch rijden ook aantrekkelijker te maken. Dit doet het met behulp van een aantal aantrekkelijke fiscale voordelen. Zo komt iedereen met een elektrische auto in aanmerking voor een lagere bijtelling. Dit scheelt aanzienlijk in de maandelijkse kosten. Ook ben je met een elektrische auto minder geld kwijt aan onderhoud.

Sommige mensen worden in eerste instantie afgeschrikt door de hogere aanschafprijs van een elektrische auto, maar onder de streep ben je in de meeste gevallen hetzelfde en zelfs minder kwijt dan bij een gewone brandstofauto. Ook op financieel vlak zijn er dus genoeg redenen om voor elektrisch rijden te kiezen.

Hybride rijden

Heb je tot op heden altijd in een schakelauto gereden? Dan zal je merken dat elektrisch rijden gelijk een geheel andere vorm van rijden is. Het is veel rustiger, verlangt minder handelingen en biedt daarmee ook veel meer comfort. Hybride auto’s worden de toekomst. Je hoeft niet meer te schakelen, kunt rijden door slechts één pedaal te gebruiken en het hoeft niet eens te koste te gaan van de prestaties. Heel fijn wanneer je regelmatig langere afstanden in bijvoorbeeld de file naar het werk af moet leggen. Het kost je minder energie en maakt rijden veel meer comfortabel. Zo geniet je van minder stress en veel meer rijplezier.

De voordelen van elektrisch rijden voor woon-/werkverkeerDe voordelen van elektrisch rijden voor woon-/werkverkeer

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

15-04-2024 - Waarom een zakelijke occasion wel of niet wat voor je is
In een samenleving waarin het aantal bedrijven blijft stijgen én waarin duurzaamheid een ontzettend belangrijke rol speelt, is het voor ondernemers van belang om duurzame keuzes te maken. Een g
Lees meer

06-02-2024 - Ga je jouw auto verkopen? Dit moet je weten!
Heb je een nieuwe auto op het oog? Je zit natuurlijk vol spanning om deze nieuwe auto te kopen, maar je zult ook afscheid moeten nemen van je oude wagen. Na al die mooie ritjes wil je natuurlijk wel d
Lees meer

31-12-2022 - Tips om zo zuinig mogelijk te rijden
Dat de brandstofprijzen de laatste tijd behoorlijk gestegen zijn, weten we allemaal wel. Om toch zo zuinig mogelijk te rijden kun je jezelf een heel aantal gewoontes aanleren. Er zijn namelijk genoeg
Lees meer

14-09-2022 - Zakelijk auto leasen versus zakelijk auto kopen
Waar veel bedrijven ervoor kiezen om zakelijk een auto te leasen, kan het soms voordeliger zijn om een auto te kopen. In dit artikel bespreken we de voordelen ofwel je kunt een blog over auto lea
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap