Home / Werk Blog / Op zoek naar een interessante baan in een uitdagende sector?

Op zoek naar een interessante baan in een uitdagende sector?

Op zoek naar een interessante baan in een uitdagende sector?

Overweeg een carrière als quality control medewerker of laborant als je op zoek bent naar uitdagend en interessant werk. In deze rollen ben je verantwoordelijk voor het controleren van producten op kwaliteit en veiligheid. Je bent vaak werkzaam in een laboratoriumomgeving. Als je voor dit soort werk kiest, kun je aan de slag gaan in verschillende industrieën, van farmacie tot voedingsmiddelen en dranken. Op deze pagina krijg je een overzicht van wat je kunt verwachten van een baan als quality control medewerker of laborant.

Wanneer kun je als quality control medewerker aan de slag in de farmaceutische industrie?

Als quality control medewerker in de farmaceutische industrie ben je verantwoordelijk voor het controleren van producten op kwaliteit en veiligheid voordat ze op de markt worden gebracht. Je werkt vaak in een laboratoriumomgeving en voert tests uit om te bepalen of producten aan de vereiste specificaties voldoen. Deze tests kunnen zowel chemische als microbiologische analyses omvatten. Je kunt als quality control medewerker aan de slag gaan in de farmaceutische industrie als je in het bezit bent van een afgeronde opleiding op het gebied van chemie, biologie of een verwante wetenschap. Sommige banen vereisen ook dat je in het bezit bent van een certificaat of licentie, zoals een certificaat in kwaliteitsborging of Good Manufacturing Practices.

werkzaamheden kun je in een laboratorium uitvoeren

Ervaring in laboratoriumwerk is ook nuttig voor dit beroep. Dit kan worden verkregen door stage te lopen tijdens je opleiding of door te werken als laboratoriumassistent voordat je aan de slag gaat als quality control medewerker. Het werk als quality assurance officers in de farmaceutische industrie kan zowel fulltime als parttime worden uitgevoerd, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf. Sommige banen vereisen ook dat je op onregelmatige tijden werkt, zoals in de avonden of in het weekend.

Wat voor type werkzaamheden kun je in een laboratorium uitvoeren?

Ben je benieuwd naar laboratorium vacatures? Dan is het goed om te weten wat werken in een laboratorium precies inhoud. Er zijn een aantal verschillende type werkzaamheden die je in een laboratorium kunt uitvoeren, afhankelijk van de specifieke omgeving waarin je werkt. Hier zijn enkele voorbeelden van werkzaamheden die vaak in laboratoria worden uitgevoerd:

  • Het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek: Dit kan betrekking hebben op het verkrijgen van nieuwe kennis of het oplossen van problemen in een bepaald vakgebied.
  • Het uitvoeren van experimenten: Dit kan variëren van het opzetten van proeven tot het verzamelen en analyseren van data.
  • Het gebruik van laboratoriumapparatuur: Dit kan bijvoorbeeld het gebruik van microscopen, spectrometers of andere specifieke apparaten om analyses uit te voeren.
  • Het opstellen van rapporten: Dit kan het opstellen van wetenschappelijke rapporten omvatten of het opstellen van technische rapporten voor bedrijven of organisaties.
  • Het onderhouden van laboratoriumapparatuur: Dit kan het regelmatig schoonmaken en onderhouden van apparatuur omvatten, evenals het repareren van apparatuur als er problemen optreden.
Op zoek naar een interessante baan in een uitdagende sector?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

22-01-2023 - Hoe maak je gebruik van personeel als je een eenmanszaak heb
Als je een eenmanszaak hebt mag je ook personeel aannemen.  De eenmanszaak zegt iets over de rechtsvorm en heeft niets te maken met het aantal personeel dat je zou willen aannemen. De rechts
Lees meer

19-01-2023 - Voordelen van een technisch uitzendbureau
Een technisch uitzendbureau is een bedrijf dat tijdelijk personeel levert aan andere bedrijven voor technische taken en functies. Deze bedrijven specialiseren zich in het verhuren van gekwal
Lees meer

03-01-2023 - Heb je moeite met geschikt personeel vinden?
Je hebt al een tijdje een eigen onderneming. Erg leuk is dat, maar soms kan het best stressvol zijn. Je moet namelijk een hoop zelf regelen. Als jouw organisatie groeit, kan het erg handig zijn om ext
Lees meer

28-11-2022 - Naar deze engineering functies is de vraag momenteel groot
Nederlandse bedrijven hebben veel moeite om openstaande functies op het gebied van engineering gevuld te krijgen. Dit past bij het algehele beeld van de huidige omstandigheden op de arbeidsmarkt; ook
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap