Home / Bedrijfsauto Blog / 5 tips omtrent het financieren van de bedrijfsauto

5 tips omtrent het financieren van de bedrijfsauto

5 tips omtrent het financieren van de bedrijfsauto

 

De bedrijfsauto financieren is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van een zzper of ondernemer. Hoe kun je een of meer bedrijfsauto’s op een slimme manier bekostigen? Waar moet je precies op letten? In dit artikel lees je vijf tips om de bedrijfsauto te financieren. Daarmee ga je letterlijk en figuurlijk goed op weg.

Auto financieren via een autodealer

Een eerste mogelijkheid is om de bedrijfsauto te financieren via een autodealer. Soms zijn er speciale deals, waarbij je pas na een paar jaar hoeft af te lossen. Deze optie is niet echt aan te raden, omdat de keuze voor een auto via de autodealer vaak een dure keuze is. Zo is de looptijd van de terugbetaling vaak erg lang, waardoor de rente bij’ deze optie op langere termijn flink op de portemonnee gaan drukken. En betaal je pas na jaren terug, dan bestaat de kans dat je iets afbetaalt waar je al geen gebruik meer van maakt. Omdat je alweer toe bent aan de volgende auto of doordat je de auto in de prak hebt gereden, bijvoorbeeld.

Kiezen voor private lease

Als zelfstandig ondernemer kun je er ook voor kiezen om een auto te financieren via private lease. Dit heeft voordelen, zoals stabiele vaste lasten per maand en de mogelijkheid in een vrijwel nieuwe auto te rijden. Tegelijkertijd zitten er aan private lease ook enkele nadelen. Tussentijds een overeenkomst voor private lease opzeggen kost je vaak een fikse boete. Verder bouw je met private lease vaak geen schadevrije jaren op. Daardoor kunnen latere verzekeringspremies aanzienlijk hoger uitvallen, als je later zelf een auto koopt en verzekert.

Lening afsluiten

Een bedrijfsauto kun je altijd financieren door een lening af te sluiten. Een groot voordeel is dat je niet in een keer een groot bedrag kwijt bent. Nadelig is uiteraard dat je over een krediet rente moet betalen en de bedrijfsauto dus feitelijk meer kost. Zorg er in elk geval voor dat je de voorwaarden van kredietverstrekkers goed onderling vergelijkt. Er zijn namelijk tal van aanbieders en de rentes kunnen flink uiteenlopen.

Geld lenen van bekenden 

Je kunt er ook voor kiezen om geld te lenen van bekenden, zoals familie en vrienden die beschikken over voldoende geld. Als de verhoudinguen goed ien vertrouwd zijn, kan dit vaak tegen lage rentes of helemaal rentevrij. Een nadeel is natuurlijk wel dat als je niet tijdig of onvoldoend terugbetaalt, de verhoudingen met bekenden van wie je het geld hebt geleend onder ernstige spanning komen te staan. Zorg daarom voor een heldere aflossingsregeling op papier.

Besparen op vaste lasten auto

Houd bij de keuze voor jouw bedrijfsauto rekening met de vaste lasten die jouw keuze met zich meebrengt. Om de vaste lasten te beperken, is het verstandig om te kiezen voor een auto die weinig brandstof verbruikt. Ook kun je beter gaan voor een auto die zo voordelig mogelijk is qua wegenbelasting. Ten slotte kun je vooraf de autoverzekering berekenen. Dat kun je online doen. Zo kun je de premies van diverse aanbieders goed vergelijken. Ook op dit gebied kun je ervoor zorgen dat de maandelijkse vaste lasten van jouw bedrijfsauto lager uitvallen. De premie verschilt per dekking, verzekering en verzekeraar, maar ook per auto.

 


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

14-02-2024 - Online bedrijfswageninrichting kopen
Ben je op zoek naar de perfecte bedrijfswageninrichting? Zoek niet verder! Bij Vehikit vind je alles wat je nodig hebt om jouw bus optimaal te benutten. Ons brede assortiment aan producten i
Lees meer

14-09-2022 - Wat zijn de beste bedrijfswagens met veel laadruimte?
Ben je op zoek naar een nieuwe bedrijfsauto met veel laadruimte? Dan heb je een grote keuze uit allerlei merken en modellen. Deze hebben allemaal hun specifieke eigenschappen en voor- en nadelen. Ben
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap