Home / Bedrijfsmeubels Blog / Bedrijfspand inrichten: 5 tips voor meubelen

Bedrijfspand inrichten: 5 tips voor meubelen

Bedrijfspand inrichten: 5 tips voor meubelen

Betrek jij met je bedrijf een nieuw pand, of wil je je huidige pand herinrichten? Dan moet je waarschijnlijk investeren in nieuwe kantoormeubelen om je bedrijfsruimte zo effectief mogelijk in te richten. We geven vijf tips voor kantoormeubelen die uitstekend van pas kunnen komen bij het inrichten van je bedrijfspand.

Bedrijfspand inrichten: 5 tips voor meubelen

Zit/sta-bureaus

Als je investeert in bureaus voor werkplekken, is het in de eerste plaats belangrijk om te kiezen voor bureaus met een bureaublad dat in hoogte verstelbaar is. Dat is nodig om een ergonomische werkplek te creëren die ingesteld kan worden op de medewerker die eraan moet werken. Maar als je investeert in bureaus, kun je het beter in één keer goed doen en meteen investeren in zogenaamde zit/sta-bureaus. Deze zijn in dusdanige mate verstelbaar dat er zowel zittend als staand aan gewerkt kan worden. Steeds meer mensen willen immers staand werken, maar de beste keuze is om zitten en staan af te wisselen.

Ladeblokken

Als je zit/sta-bureaus aanschaft, heb je geen bureaus met een geïntegreerde ladekast. Maar opslagruimte bij de werkplek komt wel degelijk zeer goed van pas. Niet alleen zorgt het ervoor dat de werkplek opgeruimder blijft, maar het scheelt ook tijd om niet telkens op te hoeven staan om iets te halen dat je nodig hebt. Vergeet daarom niet ook ladeblokken te kopen voor onder de bureaus.

Receptiebalie

Ontvang je ook klanten of potentiële zakenpartners in je bedrijfsruimte? Dan wil je misschien dat men niet zomaar door kan lopen de werkvloer op. Daarom moet je gasten zo vroeg mogelijk opvangen. Dat is mogelijk door in de route bij binnenkomst een receptiebalie te plaatsen waar men zich kan melden. Die balie hoeft niet constant bemand te zijn, je zou er bijvoorbeeld een bel op kunnen zetten waarmee gasten zich kunnen melden. Zo houd je wel controle over de binnenkomst van gasten. Bovendien staat het ook professioneler om een punt te maken waar mensen zich kunnen melden. Zo hoeft men ook niet zelf op zoek te gaan naar waar ze moeten zijn.

Modulaire vergadertafel

Modulaire vergadertafel

Waar gewerkt wordt, moet vaak ook vergaderd kunnen worden. Daarvoor moet je een ruimte of anders op z’n minst een onderdeel van een ruimte voor inrichten. Een vergadertafel is dus een noodzakelijke investering. Maar niet alle vergaderingen vinden in een even grote samenstelling plaats, en om te voorkomen dat de vergadering te onpersoonlijk wordt doordat men ver uit elkaar zit, kun je kiezen voor een modulaire vergadertafel. Daar kun je onderdelen van weghalen of juist toevoegen om de tafel aan te passen op het gezelschap. Heb je de ruimte ook voor andere doelen nodig? Dan kun je ook voor een opklapbare vergadertafel kiezen.

Akoestische scheidingswanden

Werken er bij jou op de werkvloer veel mensen in dezelfde ruimte? Dan kan het moeilijk zijn voor deze medewerkers om zich te concentreren met alles wat ze om zich heen zien en horen gebeuren. Om de concentratie te bevorderen, kun je investeren in akoestische scheidingswanden die tussen werkplekken geplaats kunnen worden. Deze kunnen geluid of zelfs ook het zicht blokkeren. Wellicht is het verstandig om samen met je medewerkers te inventariseren wat gewenst en passend is.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden van wat je nodig kunt hebben. Een werkruimte is immers nog niet compleet zonder bijvoorbeeld (ergonomische) stoelen en opslagruimte in de vorm van kasten. 

Bedrijfspand inrichten: 5 tips voor meubelen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

21-10-2021 - 3 manieren om je bedrijfspand een facelift te geven
Je bent er over uit, je bedrijfspand verdient echt een facelift. Het kan zo niet langer want je wilt een fris en vernieuwd kantoor hebben. Je bent uitgekeken op de huidige stijl en daarom tijd voor ee
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap